Feb-06: Troonwisselaar

Ik heb even op het internet gezocht, maar kon hem niet vinden. Dus bij deze wat huisvlijt in MS Paint. Hiernaast zien jullie een troonwisselaar en die is volgens mij in April hard nodig.

Het principe is eenvouding en borduurt voort op het talentenjacht-programma Rodeo van de NCRV uit de ’60-er jaren. In The Voice draaien de stoelen van de juryleden, daar heb je natuurlijk niets aan. Een slechte kopie van Rodeo dus. Bij Rodeo liep bovenin de tijd mee. Als een jurylid het bagger vond, dan trok hij aan de toilettrekker en als alle 3 de juryleden dat gedaan hadden, dan hoorde je gehinnik en roteerde het toneel. Kortom afserveren die hap, danwel doortrekken! Degene met de langste tijd won. Van Rodeo (waar o.a. André van Duin begon) is erg weinig terug te vinden, behalve dat het in dit youtube-fragment voorbij komt.

Voor de komende troonswisseling zie ik ook een ander voordeel. Als Wim-Lex er niets van bakt, dan draaien we gewoon de troon met Trix terug.

Bij Tom trof ik net een mooie bijpassende spotprent:

Geplaatst op 2013-02-06, in RTV-matig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. Je bedoeld dat als hij er niets van bakt, we hem gewoon doortrekken…

 2. Hij zou het niet erg vinden. Want hij heeft er echt geen zin in. Hij kan nog zo politiek/monarchistisch correcte jubel uitspraken doen, als ik heb er zin in, uitdaging enzovoort, hij heeft er gewoon geen zin in. Arme Alex! ,

 3. by the way

  heeft dit ook iets te maken met draaideur criminelen???

 4. Draaideurcriminelen… hahahahaha…

  Maar Xi, ik vind de draaitroon een schitterend idee. Leg je het voor aan de BVD?

 5. Zo’n kroon past helemaal bij zijn sport-minded activiteiten!

 6. @Margo: Ik volg hem niet zo en zou niet weten hoe hij er over denkt. Het zou echter wel heel goed kunnen en wat dat betreft lijkt hij een zoon van zijn moeder. Die wilde destijds ook niet zo en ik heb begrepen dat Margriet ooit klaar stond om haar plaats in te nemen.

 7. @By The Way: Nu snap ik eindelijk de naam Rotary. :-)

 8. ‘Wie ben ik, dat ik dit doen mag?’ is vanouds de koninklijke retorische vraag. Misschien dat de een of andere vorst het in de beslotenheid van zijn paleis aldus omformuleert: ‘Wie ben ik, dat ik dit doen moet?’ Maar geen gezeur: we moeten allemaal onze plicht doen.

  In een grijs verleden, enkele woningen terug, had ik een portret van Margaret Thatcher aan mijn doortrekker hangen. Het hielp niet echt.

 9. Die opblaasartikelen passen uitstekend bij de nieuwe invulling van het Koningschap. Ik ben voor!

 10. @Aad: Idd het koningschap heeft ook last van inflatie. :-)

 11. Heb heerlijk gelachen om je bijdrage, nu kan ik me er extra op verheugen.

  Is er ook zo een troon voor alle slechte bestuurders?

  Is je kopfoto de kerk in Alkmaar waar je bij mij over schreef, mooi vanaf die kant, zo kende ik het nog niet.

 12. @Zilvertje: Klopt. Marzel dat je die kopfoto trof, het had net zo goed 1 van de 6 anderen kunnen zijn. Over die kneppelbrug loop ik regelmatig naar m’n stadsuper.

 13. Ja, ik zie nu een andere! Kneppelbrug, wat een grappige naam. Ik ga in jullie bieb eens kijken of ik bij die kaarten mag, leuk uitje.

 14. @Zilvertje: Toevallig was ik vanmiddag op de 2de verdieping van de bieb, omdat ik er iets zocht. Toen viel me direct op dat de grote atlassenkast totaal leeg was. Er stond nog meer leeg en het lijkt er op dat ze bezig zijn met een soort herinrichting. Nou verwacht ik niet dat ze die grote atlassen naar het oudpapier hebben gebracht, maar misschien moeten ze deze weken van achter uit het archief komen.

 15. Zijn moeder, Bea, wilde juist dolgraag! Ze stond te popelen! Als kind wees ze haar zusjes terecht. Op school al wilde ze een aparte behandeling, en als eerstejaarsje wilde ze met majesteit aangesproken worden door haar medestudenten. Ze had het altijd hoog in de bol. Ze vond dat haar moeder veel te gewoon deed. Alex heeft dat van zijn oma. Ik volg het ook niet, maar tussen de regels door lees/zie ik dit.

 16. @Margo: Ik had die indruk opgedaan voor 1980 toen zij Koningin werd. Dat is dus al een jaar of 35 terug en ook toen volgde ik het slecht. Ik kon er nu niets over terug vinden behalve dan dit verhaal in de Trouw. Mogelijk heb ik dat destijds verkeerd begrepen. Wat ik nu lees is dat juist Margriet geen Koniningin wilde worden, maar wel 1e reserve werd omdat Irene met een Katholieke fascist trouwde en daarmee wegviel in de lijn van troonopvolging.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: