Feb-10: Nadeelverpakking

Als kleinverbruiker ben ik blij met Aviko. Meestal heb je een prijsvoordeel als je meer van een product koopt. Bekend is het halve literflesje cocacola dat in de supermarkt circa 80 cent kost (is 1,60 per liter). Zijn grotere broer van 1 liter kost 1,20 en zijn grootste broer van 1,5 liter circa 1,50 (1,00 per liter). Daarbij gaan die grote jongens regelmatig in de reclame en koop je er 4 voor de prijs van 3. Bij die halve litertjes zul je zo’n reclame nooit treffen.

Die kwantumkorting van cocacola is maar een voorbeeld, het gaat voor vrijwel alles op en als alleengaande ben je de dupe. Of je betaalt meer of je moet een grotere duurdere koelkast aanschaffen met een hogere stroomkosten. Bij Aviko dus niet. Hiernaast zie je 2 prijskaartjes van hetzelfde product; ‘Zwitserse rösti’ met miniblokjes, melta en ham en wat ui. In de grote 1000 grams zak zit exact hetzelfde stortgoed als in de kleinere 450 grams zakken, die al veel eerder verkocht werden.

Als je het lastig kan lezen, dan hier even de bedragen. 1000 gram wordt verkocht voor 3,69 en de 450 gram voor 1,53. Reken je die 450 gram om naar 1 kg, dan is de kg-prijs daarvan 3,40 en daarmee 9% goedkoper. Die kg-prijs staat overigens netjes op de prijskaartjes vermeld. Dat een kleinverpakking relatief goedkoper is dan een grootverpakking is behoorlijk uniek en zou wel in de krant mogen. Maar omdat dat nog steeds niet gebeurd is zet ik het maar even op dit blog.

En voor alle duidelijkheid het gaat niet om een reclame of om een speciale winkel. Bij andere supermarkten is de prijsstelling ook al enkele jaren net zo. Waarschijnlijk is het Aviko zelf die deze verkoopprijzen voorschrijft. Daarvoor dank namens de unie van kleinverbruikers.

Advertentie

Geplaatst op 2013-02-10, in Shopmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Goed gezien.
    grH

  2. Dat is idd opmerkelijk, normaliter zou je een hogere prijs verwachten.

  3. Het is me nooit opgevallen, je verwacht het ook niet. Teveel ruchtbaarheid zou ik er maar niet aan geven; stel dat je iemand op een idee brengt.
    Het is ook nog eens een goed merk, hun aardappelschijfjes zijn heerlijk.
    Toen we een paar jaar geleden naar het noorden fietsten konden we de fabriek al van verre ruiken maar dat had niets met de prijs te maken. :-)

  4. @Bertie: Het is al een jaartje zo en de KG-prijs staat in alle winkels keurig vermeld. Geeft aan hoe oplettend het gros (12 dozijn) door de winkels suft. Ik vind overigens niet dat de kleinverpakking duurder zou moeten, maar veel eerder de grootverpakking 70 cent goedkoper hoort te zijn.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: