Feb-22: Zwerffietsquiz-2012-1

Onder de uitslag staat de quizvraag, die deze keer al vrij snel werd geraden door Nanos. Het was dus Stadtlohn. Als je de Berkel stroomopwaarts volgt, dan is dat het 2de stadje in Duitsland. Zoals in het verslag te lezen valt ging ik de mist in met het station. Stadtlohn heeft alleen een zogenaamd busstation, de trein rijdt daar al jaren niet meer.

Daguitslag:   
1. 10p. Nanos (Stadtlohn, 0km)
2. 9p. Fruttekoek (Gescher, 8,2km)
3. 8p. Rob (Gescher)
4. 7p. ByTheWay (Gescher)
5. 6p. Sjoerd (Vreden, 8,6km)
6. 5p. Dhyan (Ahaus, 12,2km)
7. 4p. Hanscke (Coesfeld, 20,6 km)
8. 3p. Emigrant (Nordhorn, 52,1km)

Ik heb het deze keer erg lang uitgesteld, en dan heb ik het natuurlijk over het verslag van m’n afgelopen fietsvakantie. Was ook een beetje een rare vakantie, die niet langer duurde dan 14 dagen. Aan het eind was het weer omgeslagen en ronduit zeer ongunstig voor de flinke bronchitis die ik had opgelopen. Maar er waren ook zeker vermeldenswaardige voorvallen en een heel stuk was het prachtig weer voor mooie foto’s. Daarbij kwam ik door mooie plaatsen en landschappen. Kortom er moet dus toch maar weer een verslag verzonnen worden.

En dan ook meteen maar weer zo’n gokquiz. De eerste ronde moet goed te doen zijn.
Toen ik vertrok lag Nederland in een vrijwel droge plek met rondom buien. Flinke buien. En dat spul cirkelde richting oosten. De volgende dag zou die droge plek dus richting oosten opschuiven en daarbij zou die plek groter worden. Dus besloot ik om eerst de trein te nemen naar Deventer en vanaf daar eens de Berkel te volgen. Bij Apeldoorn nog een laatste plensbui, maar daar had ik in de trein weinig last van. In Deventer was het droog en dat bleef het ook de hele dag.

Uiteindelijk fietste ik de eerste dag 95 km en dat vond ik rijkelijk veel. Maar het had ook een oorzaak. In het eerste leuke stadje, dat me geschikt leek, was ik nog behoorlijk op tijd. In hun stadspark bewonderde ik dit kunstwerk, dat voor alle duidelijkheid boven de Berkel zweefde:

Maar dat stadje had geen station. En omdat ik het weer niet helemaal vertrouwde wilde ik dat wel graag. Dan zou ik de volgende dag bij slecht weer bijvoorbeeld een stuk zuidwaarts kunnen treinen.

Dus fietste ik nog wat door en werd het zomaar 95 km op de teller. Dat volgende stadje was duidelijk groter en bedrijviger. Er staat een groot ziekenhuis. Maar achteraf dus ook geen treinstation. Hun treinstation was opgeheven en busstation geworden. Nou ja, dan maar niet. Nog verder fietsen vond ik voor een eerste dag niet zo verstandig.

De vraag is dan ook: In welk Westfaals stadje sliep ik de eerste vakantienacht?

Degene die het dichtste bij gokt krijgt 10 punten, nummer 2 9 etc. Hetzelfde gokken als een voorganger mag ook, maar dan krijgt die voorganger wel meer punten. De winnaar mag geheel onverzorgd deze vakantie nafietsen. De uitslag komt pas op 1 maart. En dan hoop ik ook het verslag voor de eerste 2 dagen op de harde schijf te hebben. Gok smakelijk!

Geplaatst op 2013-02-22, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 14 reacties.

 1. Ik denk in Stadtlohn.

 2. Ich glaube es ist doch Gescher, denn Wikipedia sagt: “An das Schienennetz ist Gescher heute nicht mehr angeschlossen. Bis 1985 war der Bahnhof Gescher ein Teil der Bahnstrecke Münster-Coesfeld-Borken-Empel-Rees”. Beide städlein haben aber ein Krankenhaus.

 3. Nordhorn? Daar heb ik in 1965 een erg lekker gebraden haantje gegeten.

 4. Je bent in Vreden aangeland…

 5. Het moet Gescher geweest zijn….

 6. Verdammt; ich werde doch nicht verlieren durch ein Tippfehler!?

 7. @F’koek: Dan heb je nog niet mijn ‘autocorrect‘-info gelezen.

 8. by the way

  Ik ga ook voor Gescher en ik gok dat je in het Dom hotel heb geslapen.
  5 km verder op is wel een treinstation.

 9. Je bent in de buurt waar ik mijn tienerjaren heb doorgebracht. Mulo Eibergen had toen in het kader van de DuitsNederlandse betrekkingen weer te normaliseren een uitwiselingsprogramma met Coesfeld, dus daar ga ik voor.

 10. Ik geef het op.

 11. Ahaus ?

 12. Nordhorn heeft ook een ziekenhuis en geen station meer. Maar het wordt binnenkort heropend.
  Dat haantje, misschien wel het best herinnerde gevogelte uit mijn leven, heeft mij op het verkeerde been gezet.

 13. @Emigrant: Maar Nordhorn ligt toch niet in Westfalen. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: