Mrt-12: Blogbal en -parel

Vanavond wordt bij station Muiderpoort-Oost het jaarlijkse Blogbal gevierd. Ik ben daar een aantal keren voor uitgenodigd, maar ga er niet naartoe. Een jaar eerder ben ik er wel geweest en dat was vooral om de oosterburen Bob en Emigrant te ontmoeten. Vervolgens vond ik het ook leuk dat de bewoners der Meisjesschool er waren. Maar deze mensen verwacht ik deze keer niet. Geen van vieren heeft er iets over geblogd.

Dat neemt niet weg dat er ook dit jaar wel aardige en interessante mensen zullen komen, maar staat dat in verhouding tot de moeite en de korte duur? Ik woon niet in Amsterdam, wil op tijd met de trein terug en zou het dus niet laat maken. Toen ik tot eind-Februari ook geen blogbal-berichten zag bij VerbalJam en vrijwel alle andere bloggers die ik een beetje ken, had ik besloten om dit jaar niet te gaan.

Een paar weken eerder, toen ik nog twijfelde, had ik er een aardig gesprek over met een jonge vrouw in de trein. Opweg naar Utrecht reden we door de zuidelijke helft van station Muiderpoort. Ik keek daar nogal opvallend oostwaarts, om zo een glimp op te vangen van de locatie waar het Blogbal dit jaar gehouden zou worden. Er stonden teveel hoge gebouwen voor en ik zag geen bal. Maar de vrouw die tegenover me zat zag mij wel kijken, zei daar wat over en zo raakten we in gesprek. Ik legde haar uit dat het Blogbal een tegenhanger is van het Boekenbal en dat het dit jaar in een voormalig dierenasiel werd gehouden en eerder in De Balie vlakbij het Boekenbal. Ze kende beide panden goed en had jaren in De Balie gewerkt. Het was een zeer positief gesprek en op dat moment had dat de doorslag kunnen geven om juist wel te gaan.

Afgelopen zondag heb ik nog een paar minuten getwijfeld. Toen zag ik dat 2 van mijn blogberichten genomineerd waren voor een Blogparel. Zelf lukte me dat niet. Ik draag het intiatief van de Blogparel een warm hard toe en heb er misschien wel een beetje aan meegewerkt om hem dit jaar via Berend Quest door te laten gaan. Maar vervolgens lukt het me niet om Blogparelwaardige berichten te vinden bij anderen en zeker niet bij mezelf.

Ik denk dat dat door gewenning komt. Iedereen die langer logt heeft over alles al een keer geschreven en schrijven nu meer over hetzelfde. Voor een Blogparel verwacht ik dus iets dat er uit springt en dat viel me nergens op. En ik heb echt flink gezocht, simpelweg om de Blogparelverkiezing ook op die manier te steunen. En nu zag ik zondag opeens 2 berichten van mezelf in het lijstje van genomineerden staan. Hierbij verdenk ik Peter, de bedenker en eerdere organisator van de Blogparel.

Toen ik m’n 2 berichtjes teruglas vond ik dat ze (op wat tikfouten na) niet eens zo slecht waren. De reden dat ik deze zelf niet vond kwam door de plaatjes. Het waren berichten die opgebouwd waren rond opvallende foto’s. En bij de Blogparelverkiezing laten ze foto’s weg. Dus waarom zoiets nomineren? Het blijkt dat ik dat fout had gezien. Zonder de foto’s zijn ze nog steeds leesbaar en begrijpelijk.

Nu maar hopen dat ik wederom niet in de prijzen ga vallen. Ik verwacht dat niet gezien de andere nominaties die mij niet echt aanspreken. Omgekeerd zal dat niet anders zijn. Maar mocht het toch zo zijn, schuif dan a.u.b. de prijs door naar de persoon die vlak achter mij staat. Iets wat ik ook vaak doe met zegeltjes en voetbalplaatjes bij de kassa.


Aanvulling van nog geen uur later:
Nadat ik het bovenstaande aan het interweb had toevertrouwd duurde het niet lang of er schoot me nog een reden te binnen om vooral niet te gaan. Het is zeker geen hoofdreden, maar eentje die zo sluimerend meespeelt. Bij de laatste versie van het Blogbal werd er melding gemaakt dat Facebookers ook mogen komen en dat ik voor de laatste info hun Facebook-pagina moest bezoeken.

Dat laatste gaat niet gebeuren. Ik heb me niet voor niets in 2010 succesvol bij die secte uit laten schrijven. De Facebook-domeinen staan in mijn browsers op de zwarte lijst, zo kan ik er niet meer per abuis komen. Bloggers met Facebookers op 1 hoop gooien zint me dan ook niet. Facebook is achterkamertjes-gedoe, waar je niet kan kijken zonder eerst lid van die club te worden. Dergelijk Internet-min2.0 acht ik vooral geschikt voor Noord-Koreaanse en Wit-Russische regiemes.

Ik weet dat er bij Facebook ook te bloggen valt, alleen heb ik het in de tijd dat ik daar kwam, nergens zien gebeuren. Verder dan foto’s van nakroost of de kat en wat domme opmerkingen kwam het niet. Maar als het wel gebeurt, dan komen die blogs niet in de zoekmachines van bijvoorbeeld Google. Ik kan ze dus alleen lezen als ik weer lid wordt en Zúckerberg mij daarmee alle vormen van privacy probeert te ontnemen. Dat ga ik dus niet doen.

Als er al iets voor Facebookers georganiseerd wordt, doe dat dan lekker in het internet-achterkamertje van Facebook, maar val mij er niet mee lastig. Ik zou trouwens niet weten wat je met een Faceparel zou moeten. Valt daar iets voor te nomineren? En kan je dan niet net zo goed het telefoongesprek met je kapper nomineren? Kortom een foute mix die me behoorlijk afstoot. Ik moet er niet aan denken dat ik daar iemand ontmoet die het opneemt voor en blij is met Facebook.

Geplaatst op 2013-03-12, in Webmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Ik vond het vorig jaar wel leuk, alleen was het zo’n rotherrie later op de avond.

 2. @Emigrant: Afgelopen jaar was zeker leuk, maar ook een beetje gemengde gevoelens. Direct daarna had ik niet het idee om elk jaar maar te gaan en dat gevoel heb ik nu nog.

 3. Ja nee. Voor mij is het moeilijker, omdat ik er twee dagen vrij voor moet nemen en een lange reis voor moet maken. Dit jaar treed ik ook niet op, dus vandaar. Volgend jaar misschien weer, als ik dan nog blog.
  Als ik Ximaar was geweest, was ik er natuurlijk wel heen gegaan, al was het alleen maar om als enige een niet-hysterisch verslag van het gebeuren te publiceren.

 4. @Bob: was jij de pianist van het jaar daarvoor dan?

 5. @Bob: Als je was gegaan, dan zou je dat wel gemeld hebben. Ik ging er dus vanuit van niet. Eigenlijk was er al-met-al te weinig reden om wel te gaan. Misschien denk ik daar volgend jaar anders over. Ik heb nog geen verslag gevonden, zelfs geen hysterieuse. Alleen maar wat twitterkreten.

  @Laurent: En je mocht niet op hem schieten. :-)

 6. Er staat een groot artikel in het Parool!!

 7. @Laurent: Ja, en van het jaar DAARvoor. Dit jaar sla ik over.

 8. @Bob oh dan zijn we eens in dezelfde ruimte geweest zonder het te weten.

 9. Wat ’n kouwe bedoening, blij dat we niet uitgenodigd zijn.

 10. @Barrie: Dat lag aan de bezoekers zelf. Die moesten deze keer stookwaar meenemen. Jullie hadden overigens makkelijk eventjes daar naartoe kunnen lopen. ’t Is een petenttje. en jullie waren natuurlijk ook uitgenodigd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: