Mrt-17: Zwerffietsquiz-2012-4

Onderaan staat de quizvraag, die deze ronde door Cohler, werd geraden. Het ging om Möckmühl. Bij de foto’s is goed te zien dat de puzzelfoto daar gemaakt is.

Daguitslag:              Classement Général:
1. 10p Cohler (Möckmühl, 0,0km)    1. 30p Bytheway
2. 9p Emigrant (Möckmühl)       2. 29p Rob te Schimmert
2. 8p Bytheway (Jagsthausen 11,2km)  3. 26p Emigrant
3. 7p Rob te S (Jagsthausen)     4. 25p Sjoerd
4. 6p Hanscke (Bad Wimpfen 21,7)   5. 24p Cohler
5. 5p Sjoerd (Schollbrunn, 29,6km)  6. 20p Hanscke
6. 4p Jolie (Besigheim, 46,7km)    7. 19p Fruttekoek
                    8. 10p Nanos
                    9. 5p Dhyan
                   10. 4p Jolie

Ik had in het verslag al door laten schemeren dat ik een soort tussendoel had verzonnen. Op dinsdag 18 september zou ik aan het eind van de morgen een stadje bekijken dat ik al een jaar of 35 ken van een grote legpuzzel. Probleem met die puzzel was dat de plaats er niet bij stond, alleen de rivier die in z’n geheel niet op de puzzel te herkennen is. Een jaar of 10 terug bedacht ik pas dat het om een riviernaam ging en bijvoorbeeld niet om een streeknaam of dergelijke.

Zo’n 3 jaar terug lukte het me eindelijk om via het fotozoeken in google een stadje er bij te verzinnen. Deze fietsdag kwam ik er achter dat het klopte. In dit geval lijkt het me ook een leuke quizvraag, waarbij jullie het voordeel hebben dat het om een kleiner zoekgebied gaat.

Kortom: Wat is de naam van het stadje op deze puzzelfoto?

Degene die het dichtste bij gokt krijgt 10 punten, nummer 2 9 etc. Hetzelfde gokken als een voorganger mag ook, maar dan krijgt die voorganger wel meer punten. De winnaar mag geheel onverzorgd deze vakantie nafietsen. Gokken kan t/m donderdagavond 21 maart. Aanstaande vrijdag hoop ik dan dag 7 te hebben beschreven. Gok smakelijk!

Advertentie

Geplaatst op 2013-03-17, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Leuke puzzel!
  Mijn gok: “Besigheim an der Enz” ik heb gezocht in een straal van…. 60 km rond Ebersbach waar je gisteren over schreef, er bleken zoveel schattige kasteeltjes en vakwerkbouw-huisjes, dat ik de weg kwijt raakte ;-) ik heb dus een “vrij willekeurige plaats aan een rivier” genomen, al had ik het gevoel dat 60 KM wel erg ver was… (heen terug.. dat hele stuk fietsen..?) https://ssl.panoramio.com/photo/86190559 ik zit er dus vast naast ;-)

 2. Jagsthausen, is een wilde gok.

 3. Schollbrunn is voor mij ook wel een hele wilde gok.

 4. Möckmühl an der Jagst

 5. Oei, ik kan niet anders dan me bij Cohler aansluiten: Möckmühl

 6. Moet Jagsthausen zijn, als je het over een riviertje hebt. Want er stroomt hier de Jagst, luidt mijn losse gedachte.

 7. Bad Wimpfen. Gewoon omdat ik dat een echte puzzelnaam vind.

 8. @Jolie en Hanscke: In 2003 heb ik langs de Enz gefietst en overnacht in Besigheim, waar ie in de Neckar stroomt. Ook een prachtig plaatsje, maar je zat er toch naast. :-)

 9. @Hanscke en Sjoerd: Nadat ik in 2003 in Besigheim had geslapen heb ik de Neckar gevolg en kwam ik door Bad Wimpfen en bijna door Schollbrun, waar ik een paar km verder sliep in Waldürn. Bad Wimpfen wordt door de Neckarreizen vanuit Arnhem aangedaan is ook erg bezienswaardig.

  Dat was allemaal voordat ik bij Web-log zat en die reis uit 2003 heb ik nooit op m’n weblog geplaatst. Dus erg leuk dat jullie en Jolie toevallig die 3 plaatsen gokten.

 10. Ik sta ineens heel hoog in het classement, terwijl ik er maar weinig voor heb gedaan. Cohler heeft het zware werk verricht; ik hoefde alleen maar te constateren dat hij gelijk had.
  Het lijkt mijn pensioen wel. Dat krijg ik ook zo maar, zonder dat ik er iets voor doe.

 11. @Emigrant: Je moet dan wel weten dat Cohler het goede antwoord had. Rob had ook overtuigd nagegokt, maar zat er naast.

  Het malle is dat de Jast rond Möckmühl erg slecht zichtbaar is zoals op de puzzel. Hij ligt diep en is er smal.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: