Mrt-31: Zwerffietsquiz-2012-6

Onderaan staat de quizvraag, die deze ronde door Sjoerd, werd geraden. Het ging om Rohrschach.

Daguitslag:               Classement Général:
1. 10p Sjoerd (Rohrschach, 0,0km)    1. 42p Bytheway
2. 9p pjotr (Rohrschach)        1. 42p Rob te Schimmert
3. 8p Hanscke (Thal, 6,7km)       3. 40p Sjoerd
4. 7p Rob (Immenstaad, 37,0km)     4. 37p Cohler
5. 6p Emigrant (Meersburg. 42,7km)   5. 32p Fruttekoek
6. 5p Bytheway (Meersburg)       5. 32p Emigrant
7. 4p Cohler (Niederbiegen, 48,1 km)  7. 28p Hanscke
8. 3p Fruttekoek (Mochenwangen, 54,3km) 8. 17p Pjotr
                     9. 10p Nanos
                    10. 5p Dhyan
                    11. 4p Jolie

De plaats ziet er op de kaart net zo groot uit als Lindau, maar schijnt toch veel minder inwoners te hebben. Waarschijnlijk komt dat omdat Zwitersland meer gemeentes per vieraknte kilometer heeft, die als 1 gemeente over komen.

Zoals in het verslag te lezen valt was ik er inmiddels achter dat ik ’s nachts flink last had van bronchitis. Dat bracht mij de volgende morgen (toen het behoorlijk regende) op het idee om de trein te pakken. Alleen wist ik niet waar naartoe. Direct naar huis was zeker 1 van de opties, omdat ik daar met een constantere luchtvochtigheid beter van mijn bronchitis weet af te komen. In hotelletjes is het altijd maar afwachten wat daarin de luchtvochtigheid is. Meestal is die te laag ten opzichte van buiten. Maar ik had ook een trein door de Alpen kunnen nemen naar beter weer, alhoewel het weerbericht duidelijk was. Binnen een straal van 500km regende het overal.

Wangen heeft wel een station, maar dat was op mij na compleet verlaten. Niet vreemd, er stopte de eerste uren geen enkele trein. En toen het daar droog werd ben ik naar het grotere Lindau gefietst. Ik weet dat ze daar een mooi groot station hebben. Ging goed en na een kilometer of 26 was ik daar, zonder ook mnaar 1x onderweg te hoesten. Eerst Lindau maar eens bekeken en toen begon het daar weer te regenen. Dus het station in. Maar daar werd ik ook niet zo blij van. Op zaterdagen valt het tegen en je moet er weg zien te komen via Friedrichshafen-Memmingen-Ulm.

Uiteindelijk nam ik er een ander besluit en ben ik die dag nog 40 km verder gefietst. Daarbij heb ik de makkelijkste en vooral vlakste weg gekozen. Ik sliep die avond in een plaats waar ik nog nooit van had gehoord. Gewoon omdat ik op die plek nog niet eerder had gefietst.

Daarmee is de vraag wederom: In welke redlijk grote plaats overnachtte ik van 22 op 23 september 2012?

Degene die het dichtste bij gokt krijgt 10 punten, nummer 2 9 etc. Hetzelfde gokken als een voorganger mag ook, maar dan krijgt die voorganger wel meer punten. De winnaar mag geheel onverzorgd deze vakantie nafietsen. Gokken kan t/m donderdagavond 4 april. Aanstaande vrijdag hoop ik dan dag 11 te hebben beschreven. Na deze ronde komen nog 1 ronde met dubbele punten. Gok smakelijk!

In de vorige aflevering werden ondersteunde linken geplaatst. Het mag duidelijk zijn dat ik dat liever niet heb. Mensen die later gokken worden op deze manier beïnvloed en dat is niet de bedoeling. Linken kunnen altijd achteraf na de uitslag worden geplaatst.

In het algemeen klassement is het nog altijd redelijk spannend. Er zijn nog 6 kanshebbers op de eindoverwinning.

Geplaatst op 2013-03-31, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 19 reacties.

 1. Hmm, te druk met een andere Paaspuzzel van het lokale Sufferdje. 10 eierkokers te winnen.

 2. Fijne Paas. Ik vind Europa wel ’n grote plaats. Stuur de hoofdprijs maar op ;-)

 3. Ik denk aan Rorschach

 4. Mijn gok is Meersburg, is al in gevuld zie ik maar dat is geen bezwaar.
  Maar voor hetzelfde geld heb in Konstanz overnacht, het ligt welliswaar verder maar niet met de fiets.

 5. Ik gok op Mochenwagen, alleen al voor de naam.

 6. Net als Sjoerd denk ik Rorschach met 8000 inwoners.

 7. Zo, helemaal bijgelezen en ik pak de draad weer op. Even heel druk geweest met kraambazinnetje zijn van mijn kleine puppy. Naast de verzorging nam het vele kraambezoek ook de nodige tijd in beslag. Wel heel gezellig. Maar goed, je schrijft een redelijk grote plaats dus ga ik voor Friedrichshafen.
  Wel mooi om de verslagen te lezen. We zijn vele malen langs al die namen gekomen, op weg naar Oostenrijk. Een maal ben ik in Biberach geweest. En in Wangen hebben we een keertje overnacht, op weg naar Italië

 8. @Hanscke en anderen: Ik lees nu pas de taalfout. Met kopieren is iets niet goed gagaan. Dat ‘redlijk’ grote heb ik dan ook doorgehaald. Het is geen gehucht of dorp, maar ‘redelijk groot’ kan zeker de verkeerde indruk geven.

 9. Ik ga weer opnieuw zoeken. Friedrichshafen is ook niet helemaal logisch, want daar had je vast wel eens van gehoord.

 10. Niederbiegen

 11. Het zou wel eens Immenstaad am Bodensee kunnen zijn.

 12. Ik ga voor de lekker smakende gok Thal. Je schrijft dat je over vlakke wegen fietste en ik verwacht dat Thal dan ook iets met het dal te maken heeft.

 13. @Sjoerd: Zo maak je het toch nog wat spannender. :-)

 14. Dit was dus min of meer een Rorschach-test (en dan hier een of andere smiley).
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Rorschachtest

 15. Rohrschach, ik had er aan gedacht, maar het afgewezen. Dan moest je dus langs een agglomeratie bij Bregenz en s’avonds een peperduur Zwitsers hotel betalen.

 16. @Emigrant: In 1998 had ik in Jona (wat duidelijk te dicht bij Zürich ligt) een eenvoudig hotel voor 100 CHF, destijds 165 gulden / 75 euro. Maar bij Rohrschach bleek het duidelijk anders te zijn. Dat is een soort Terneuzen/Delftzijl van Zwitserland en dus minder duur. Destijds was het Franstalige deel ook stukken goedkoper. Bregenz was overigens ook in 1998 en daar betaalde ik maar 40 gulden in shillingen.

 17. Dat was een lekkere gok.8 punten smaakt lekker.

 18. Laat mij de zaak ook eens op z’n kop zetten hier…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: