Apr-07: Zwerffietsquiz-2012-7

Onderaan staat de quizvraag, die deze ronde door Cohler, werd geraden. Het ging om Laufenburg. Daarmee klom hij op naar de 2e plaats en haalde net niet genoeg punten om Rob te Schimmert in te halen. Rob feliciteer ik dan ook van harte met de eindoverwinning.

Daguitslag:               Classement Général:
1. 20p Cohler (Laufenburg, 0,0km)   1. 60p Rob te Schimmert
2. 18p Rob (Bad Säckingen, 10,3km)   2. 57p Cohler
3. 16p Hanscke (Koblenz, 16,5km)    3. 56p Bytheway
4. 14p Bytheway (Lörrach, 36,5km)   4. 52p Sjoerd
5. 12p Sjoerd (Titisee-Neustadt, 52,9) 5. 44p Hanscke
6. 10p Pjotr (Rottweil 94,6)      6. 40p Emigrant
7. 8p Emigrant (Rottweil)       7. 38p Fruttekoek
8. 6p Fruttekoek (Balingen, 116km)  8. 27p Pjotr
                    9. 10p Nanos
                   10. 5p Dhyan
                   11. 4p Jolie

Aan het einde vond ik het nog erg spannend worden. Het is dan leuk om te zien wat er gegokt wordt. En ook lastig om me in te houden en me er niet tegen aan te bemoeien. Waarbij ik dan ook denk dat er op het laatste moment nog iemand zijn of haar gok kan veranderen en zo voor een compleet andere uitslag kan zorgen. Dit systeem is ook verre van waterdicht. Als Cohler nog 2 anderen eveneens op Laufenburg had laten gokken, dan had Rob dat 4 punten gescheeld en had hij hem wel ingehaald. Wat dat betreft petje af voor de sportiviteit! (Verder reageer ik nog even onder de reacties.)

Let op, de laatste van deze serie, waarbij derhalve ::::: dubbele punten ::::: te vergaren zijn. Degene die het dichtstebij raadt krijgt 20 punten, nummer 2 18 etc. Snel raden heeft zeker in dit geval voordelen, omdat de het zogenaamde naraden per keer 2 punten minder is. De laatste jaren pas ik de dubbele punten toe om de laatste ronde spannend te houden. Dit jaar is dat niet echt nodig, Bytheway, Rob en Sjoerd staan erg dicht bij elkaar en zelfs Hanscke, de nummer 7, maakt nog een kans op de eindoverwinning. (zie hier)

Deze dag, 24 september 2012, was de laatste echte fietsdag. Hij begon somber met wat kleine miezerbuitjes en eindigde met mooi zonnig weer en een graad of 18. Ik heb vanuit Gailingen maar 85 km gefietst en kwam toen in een fraai stadje. Door een uitgebreide bezichtiging onderweg was het ook laat genoeg om er deze dag mee op te houden. Kwam dus mooi uit. ’s Nachts heb ik besloten om de volgende ochtend de trein te nemen, omdat ik hier een stationnetje had gezien. Ik besloot m’n bronchitis thuis goed uit te zieken.

De vraag is: In welke stadje overnachtte ik van 24 op 25 september 2012?

De winnaar mag geheel onverzorgd deze vakantie nafietsen. Gokken kan t/m donderdagavond 11 april. Aanstaande vrijdag hoop ik dan dag 13 te hebben beschreven. Gok smakelijk!

In de vorige aflevering werden ondersteunde linken geplaatst. Het mag duidelijk zijn dat ik dat liever niet heb. Mensen die later gokken worden op deze manier beïnvloed en dat is niet de bedoeling. Linken kunnen altijd achteraf na de uitslag worden geplaatst.

In het algemeen klassement is het behoorlijk spannend.

Advertentie

Geplaatst op 2013-04-07, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 20 reacties.

 1. Ik gok dat je in Balingen hebt overnacht; een wanhoopspoging mijnerzijds om met dubbele punten als winnaar uit de bus te komen.

 2. Dit is een hele moeilijke, ik heb twee mogelijkheden, ik gok vandaag maar eens op Titisee-Neustadt

 3. Lörrach, dat is mijn gok. Ook ik heb meerdere mogelijkheden. Net als bij de Bodensee, ga je linksom of rechtsom, linksom leek mij vlakker, maar jouw keuze was rechtsom.

 4. Ik houd het op Bad Sackingen.

 5. Ik denk: Rottweil. Er loopt daar een mooie trein richting Stuttgart.

 6. Laufenburg

 7. @cohler: “Laufenburg”? Voor een strayclist?

 8. Rottweil, inderdaad.

 9. Koblenz bij Waldshut-Tiengen.

 10. @Sjoerd: In Titisee heb ik rond 2000 een keer overnacht. Dat was na een pass van 1000 meter. Deze keer zag ik zo’n minimale klim door het Zwarte Woud niet zitten. Wat jaren later ben ik er een keer met de trein langs gekomen die van Freiburg/Breisgau naar Konstanz gaat.

 11. @Hanscke: Ik heb nog speciaal een foto van het Zwitserse Koblenz voor je gemaakt. :-)

 12. @Pjotr en Emigrant: Ik heb een enorme hekel aan (de baasjes van) Rottweilers. In 2000 ben ik daar dan ook met een grote boog omheen gereden.

 13. @Fruttekoek: Maar ik loop ook af en toe zoals uit het verslag mag blijken. Ik ben dus geen antilopert.

 14. @Rob: Als Laufenburg er niet zo aardig uit had gezien, dan was ik vast een uur later in Bad Säckingen beland.

 15. @Bytheway: Ook voor mezelf blijf ik totaal onbetrouwbaar, wat dan weer aardig is voor dit gokgedoe. Deze dag had ik net zo goed de trein in Schaffhausen kunnen pakken.

 16. Rottweil is ook een aardig stadje en heeft een station. Bij het iets afgelegen station wonen Russland-Deutsche, die in oude autobanden handelen. Inderdaad het soort mensen dat er een Rottweiler op na houdt.

 17. @Emigrant: Laufenburg heeft zelfs 2 stations aan de Duitse kant, maar meer dan haltes zijn het niet. Aan de Zwitserse kant is nog een 3de station.

 18. Ik had er op gegokt dat je weer huiswaarts ging fietsen. Jammer.
  Toch slechts 116km misgegokt.

 19. Ik ben nog op een mooie 3e plaats geëindigd. Best tevreden.

 20. Oh, dat was het dagklassement. in totaal een 5e plaats. Ietwat tegenvallend dus.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: