Apr-16: Boom gekapt voor hamburgers

Natuurlijk een wereldwijd probleem, dat we vooral kennen uit Zuid-Amerika. Maar onlangs trof ik dit onderstaande tafereeltje hier in Alkmaar:

Inderdaad tegenover de McDonald’s. Het duurde niet lang of op de plek van de stronk stond de cabine van dit rode gevaarte:

Jammer dat McDonalds er niet voor kiest om vanaf de McDrive (3km verder) hun paardentrailertje te gebruiken, voor de 5 rolcontainertjes die hier per keer in de binnenstad door dit lel worden gebracht. Maar voor de fietsers is dit natuurlijk wel veiliger dan de dagelijkse blokkade 50 meter verder tussen de Chinees en de V&D.

En misschien moet ik me wel een beetje schuldig voelen voor deze oplossing.


Aanvulling 16,72-April-2013:
Ik hoef me niet meer schuldig te voelen. Net keek ik nog even of de straat inmiddels wat beter afgewerkt was en voila (Frans voor huppekée):

Daar staat dus weer een verse boom. Misschien was die ander ziek of heeft onze stadsregering weer eens een besluit teruggedraaid. In dat laatste zijn ze erg goed. Binnenkort maar weer eens kijken of die McTrailer wederom de avondfietsspits voor de V&D gaat vastzetten.

Advertentie

Geplaatst op 2013-04-16, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Om te grienen.
  Ik schaam me vaak zo dat ik een mens ben.
  Wat een rotsoort dier is dat toch.

 2. @Selma: Ik weet niet wat ik er van moet denken. Misschien helpt het dat er afgelopen maand 1000 nieuwe bomen in Alkmaar zijn geplant.

 3. Het blijft triest dat men net in de binnenstad het groen weghaalt.

 4. @Sjoerd en anderen: Er staat weer een nieuw boompje. (Zie aanvulling) Dacht ik eindelijk eens onze Stadsregering te begrijpen en heb ik het weer mis.

 5. De oude boom had zeker vogelgriep.

 6. Als die boom niet vanwege de McDonald is gesneuveld, dan sneuvelen er evengoed wel bomen. Vlees eten (teveel) is evengoed al slecht voor het milieu.
  Maar een fris groen blaadje in de binnenstad is zeker niet verkeerd.
  Wel risicovol voor opgeschoten en baldadige personen zo’n dun boompje.

 7. Misschien mag zo’n boom er alleen staan op voorwaarde dat je dat fantastische reclameobject van Mc Donalds aan de gevel kan zien?
  Enfin, je ziet er bij al het achterstallig straatonderhoud van de gemeentes. In onze buurt: prachtige japanse kersenbomen eruit, nietszeggend boompje er voor terug. Ze mogen groeien tot ons aardse opperwezen anders beschikt.

  Er moeten meer gemeenteraden worden omgehakt.

 8. @Platoonline: Dit gekap is waarschijnlijk niet door/langs de gemeenteraad gegaan. We hebben hier een behoorlijk bomendepartement en die zal wel uitgevist hebben dat dat oude boompje niet gezond was of daar qua soort niet pastte. Wel vind ik het jammer dat nu die grote McTruck weer midden op straat gaat lossen. Moet dat nog bekijken.

 9. @Bytheway: Het boompje dat er stond was een jaar of 8, net als dat boompje aan de overkant voor de McDonalds. Die staat er nog altijd en ondanks dat het daar vaak een puinhoop is met omwaaide standaardgestalde fietsen, zie ik nooit een fiets tegen dat boompje staan. De nieuwe zal een paar jaar oud zijn. Neem aan dat die het wel gaat redden. In het algemeen valt het erg mee met hoe mensen met bomen in de binnenstad omgaan. Bij het station is het erger, tegen elke boom staan daar fietsen, brommers en zelfs scootmobielen. En schijnbaar kunnen die dingen daar nog tegen ook.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: