Apr-22: Een Mooie Samenloop

Vandaag zag ik in de statistieken dat er een paar keer op mijn site gekeken was door mensen die in Google ‘Marburg stadswandeling‘ hadden ingetikt. Dus deed ik dat ook en zag tot mijn verbazing dat Google een vakantieverslag, dat ik 14 maanden terug op deze website heb geplaatst, bovenaan toonde. Dat bericht herinner ik me nog goed, Emigrant leidde me destijds door Marburg rond. Maar daarna had ik er toch echt niet meer bij stil gestaan.

Het leuke is dat ik ook weet waarom mensen dat nu ‘zomaar opeens’ intikken. Want echt dergelijke zoekopdrachten heb ik niet eerder voorbij zien komen in de laatste 14 maanden. Afgelopen zaterdag had onze regionale krant, het Noordhollands Dagblad, een vakantiebijlage over sprookjesachtig Duitsland. Een pagina of 10 (we hebben tegenwoordig de krant in tabloid anders waren het 5 pagina’s geweest) ging over Duitsland en voorop herkende ik direct Marburg. Ik vroeg me nog af of ik daar een foto van moest maken om aan Emigrant te laten zien, maar deed het toch maar niet. Inmiddels heb ik het 3 dagen later alsnog gedaan. Ziet hier.

Dergelijke verhalen komen helaas niet op het internet en ik kan er dus niet naar verwijzen. Wel is het zo dat het NHD het gebied om Alkmaar bestrijkt tussen IJmuiden, Zaandam, Enkhuizen en Den Helder. Ofwel alles ten noorden van het Noordzeekanaal met uitzondering van Amsterdam-Noord. Daarnaast zijn er ook het Haarlems Dagblad en het Leidsch Dagblad, die dezelfde zaterdagbijlages hebben. Kortom een versprijdingsgebied van 1,5 miljoen inwoners.

Emigrant kan dus aan de bak, mensen (waaronder inwoners uit Leiden) zoeken een leuke stadswandeling in Marburg.

Advertentie

Geplaatst op 2013-04-22, in Zwerfmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Leuk! Wij zullen onze borst vast natmaken voor de Noord-Hollandse invasie. Meer kleding voor de damesboutiques laten aanmaken dus, en vooral veel ijs en appeltaart. Ik krijg al pijn in mijn knieën als ik al die stadswandelingen in de brochure zie. De kazemattenwandeling, die heb ik nog nooit gedaan, daar moet ik me misschien toch maar eens toe zetten. Zelf denk ik er soms over, een gruwelwandeling te ontwerpen door Marburg-Noord. Daar moet toch ook een markt voor zijn? Veel treurig vervallen woningen, het postkantoor, drie autodealers, een nachtclub en een bordeel (pal boven de autosnelweg), de nieuwe afrit, en dan een lunch bij de Burgerking of bij die hele vieze Chinees.

  2. Leuk toch, zo’n effect.

  3. Ja, die krantenfoto toont de Marktplatz, met de Italiaan waar wij toen gegeten hebben. Een historische ontmoeting.

  4. @Emigrant. Een mooie plek, waar ik in 2003 ook al eens langs was gelopen. In dat jaar fietste ik van Lich via Giessen en Marburg naar Frankenberg/Eder. Ik fietste door Marburg met de Lahn mee, maar snapte toen niet zo goed waar het oude centrum begon. Uiteindelijk heb ik mijn fiets geheel aan de noordkant van de Steinweg gezet en heb toen een flink stukje met de meute meegelopen via de Marktplatz naar het slot. Uiteindelijk heb ik daar alleen een ansicht van gekocht. (Net even nagezocht.) Ik maakte toen nog analoge foto’s en verre van veel. Tot die tijd kende ik Marburg alleen van het beruchtte virus.

    Best leuk dat zo’n regiokrant dat allemaal (inclussief de rucola) weer naar boven haalt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: