Mei-16: Bloemendagen Limmen-2013

Afgelopen maandag heb ik het Limmer Bloemenrondje gefietst. Door het koude weer 2 weken later dan gebruikelijk. Er werd gezeurd of het wel door kon/moest gaan. Dat resulteerde in minder mozaïken en een iets korter rondje. Een mozaïek typeerde het mooi met de kreet: “Vanwege De Vorst.” Daarbij niet alleen op de verse Vorst duidend. Al met al was het nog een kilometer of 10 op een Trendhopper-Intratuin-manier door Limmen en Dusseldorp scannen.

Ziet hier het foto-overzicht.

Ik fietste deze keer vouw en met de heen en terug rit werd dat circa 25km. Het mag ook met de auto of een bus, maar ik vind het vooral uiterst geschikt voor de fiets. Die dingen staan minder in de weg als je ergens stopt voor een foto.


Vanuit Alkmaar nam ik het Zanderslootpad, Heereweg en Hoogeweg. Vanaf het ziekenhuis kan je zo zo zonder verkeerslichten naar Limmen fietsen. (route). Na het Julianaklooster (wordt dat binnenkort het Beatrixklooster?) tref je vanzelf de rode pijlen en kom je langs een 20-tal mozaïeken, die deze keer vooral over het Koningshuis en Armstronggate gingen.

Aanvankelijk duurde het lang eer ik iets fotowaardigs zag en viel me een oud Fordje (model A Tudor uit circa 1930) op achter een etalage. Onbedoeld kwam daar een geestige verschijning uit die ik onderaan in de buitencategorie heb geplaatst. De eerste mozaïek die ik fotografeerde was ‘De Prikploeg’, dus over wielrennende epogebruikers. Voor de mensen die minder bekend zijn met corso’s, een team dat zo’n mozaïek maakt heet ook een ‘prikploeg’. Bij de 5de foto vond ik het leuk en erg toepasselijk dat die de ‘Persprijs’ heeft gekregen.

Het was duidelijk minder dan de voorgaande jaren, maar toch een lekker rondje fietsen. Na die Ford trof ik halverwege een circus in aanbouw en daar stond wederom een Amerikaanse Class-8 vrachtwagen, een Freightliner FLD120. Freighliner is al een tijdje overgenomen door Daimler (Benz) en deze uit Berlijn is van na die tijd. Als laatste bonusfoto nog een oranje kat op een royale zetel in bakkie, deze pluchplakker was daarmee onbedoeld een creatief hoogtepunt.

Ondanks maandag was het redelijk druk met medefietsers. Dit rondje valt nog een paar dagen te fietsen. Ik had er dus eerder over moeten bloggen, maar kon daar even de tijd niet voor vinden.

Advertentie

Geplaatst op 2013-05-16, in Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Mooie compilatie Ximaar, de velden staan er overigens ook weer prachtig gekleurd bij.
  Elk jaar neem ik me voor en ben ik in de buurt maar vergeet ik het tijdens het fietsen.. Ik was in de duinen waar een grootscheeps politie gedoe bleek te zijn incl. helikopter. Wat er aan de hand was weet ik niet, ik moest denken aan die 2 jongetjes maar dat zou wel erg uit de buurt geweest zijn.

 2. @Frans: Ik heb een paar foto’s gemaakt met tulpenvelden (die worden niet voor de mozaïeken gebruikt) rond Egmond-Binnen, maar het viel me erg tegen. Geen lekker fris weer en grote delen grasveld er tussen. Probleem is dat dat spul inmiddels al weer weg is.

  Van gedoe in Bergen heb ik nog niets gelezen.

 3. Ik was (woensdag) even een rondje Bergen a/z Castricum door de duinen en op de toegangswegen stonden politieauto’s, er reden politie auto’s en mountainbikers rond en er cirkelde een politie helikopter boven het gebied. Ze waren duidelijk op zoek naar iets, kunnen ook overvallers oid. geweest zijn. Kwam laatst ook iemand tegen die op een verlaten stuk naast zijn fiets voor jaffa lag, die heb ik lopend naar bewoond gebied begeleid. Later bedacht ik me dat dat mij ook zou kunnen gebeuren, wel een mooi gebied om het hoekje om te gaan ;-) Ik vind die grote gekleurde lappen altijd prachtig om te zien met een voorkeur voor blauwe druifjes (blauw hè), ondertussen besef ik ook dat ze misschien de boel milieu-technisch gezien behoorlijk vervuilen… Ondertussen probeer ik mijn boosheid t.o.v. “marktwerking haalt het slechtste van het slechte in de mens naar boven” weg te fietsen me ondertussen beseffend dat het ergste nog moet komen…

  Hartelijke groet (binnenkort weer eens koffie?)

 4. Volgend jaar ben ik vrij. Ik ga dan zeker een keer kijken. Er zaten weer juweeltjes bij. De tijger vond ik erg mooi.

 5. Inmiddels heb ik de oude versies van de Limmer Bloemdagen ook hersteld. (Was nog niet goed verhuisd.) Je kan nu onderaan de fotopagina’s op een eerder jaar klikken.

 6. @Frans: Dat laatste lijkt me een goed idee.

 7. Erg leuk(e reportage). Limmense humor! Eigenlijk hou ik niet van lintdorpen, maar volgend jaar wil ik het rondje ook wel eens fietsen. Dank voor de tip.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: