Jun-04: Onnadenkende Domoren

Op dit moment ben heb ik het druk en ben ik daarnaast bezig met een bericht dat teveel tijd vergt. Die komt dus later en daarom nu even iets simpels om de tijd te overbruggen. Een foto die ik de afgelopen middag maakte. Een politie-auto blokkeerde de uitgang van de Paternosterstraat:

En dan hebben we het over 1 van de drukste fietspaden van Alkmaar, van en naar de grootste fietsenstallingen onder het Canadaplein en rond de Grote Kerk. De paaltjes in dit pad zijn al link, de uitrit van de parkeergarage links vergt ook oplettendheid en met een geparkeerde auto er vlak achter deze paaltjes vraag je om ongelukken.

Achter mij stond een agent of 8 (gelukkig was ook een deel op de fiets gekomen) bezig met wat opgeschoten oudere jongeren. Die hangen daar regelmatig rond. Naast goedkoop bier uit de naastgelegen Jumbo is hier ook een gratis watertappunt en zijn er veel plekken om hangend op te zitten. Het ging gemoedelijk toe en de politie nam duidelijk de tijd.

Die tijd hadden ze ook best kunnen nemen om hun auto aan de kant te zetten. Anderhalve meter naar rechts en 3 meter naar achteren zou een flinke verbetering zijn geweest en daar is een beetje agent zeker geen kwartier mee bezig. Daarbij was geen enkel zwaailicht aan en konden ze geen haast hebben.

Bij haast waren ze er veel sneller geweest te voet of op de fiets. Naast het bruine bakstenen pand (Stadskantoor) op de achtergrond is het politiebureau en vanaf hier is die goed te bereiken over een fiets/voetgangersbrug. Met de auto gaat dat niet. Die moet eerst een stuk naar links de helling van de Tesselse brug op en na voorrang verlenen linksaf invoegen bij het drukke verkeer dat over die brug komt. Vervolgens tot 2 minuten voor het traagste verkeerslicht van Alkmaar. Daar weer linksaf en dan rechtsaf deze straat in. Drie keer zo lang in afstand en 10x zo lang in reistijd.

Nee het is de gebruikelijke domheid die je ook bij couriersdiensten treft. Het idee ‘we staan er maar even, dat moet kunnen.’ Alleen zouden deze lieden moeten weten dat juist in dit soort ‘even’-situaties de kans op een ongeval enorm verhogen. En dat ‘even’ was helemaal geen ‘even’. Wat mij betreft stonden ze er veel te lang.

Bij gewone mensen wil ik er nog wel eens iets van zeggen, maar bij dit soort lieden niet. Als zoiemand in deze functie zo parkeert, dan zal zijn of haar lontje ook wel erg kort en de tenen juist erg lang zijn.

Advertentie

Geplaatst op 2013-06-04, in Alkmaar en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. En toch had ik het gedaan in jouw plaats, er wat van zeggen. Het zijn maar gewoon dienders, als jij je auto daar zou neerzetten kreeg je een boete.

  2. Als agent sta je onder en boven de wet, zo denken een aantal agenten denk ik wel eens. Ik zeg er ook wel eens iets van, meestal fiets/loop ik er hoofdschuddend langs. Ondertussen denk ik soms wel eens, wie controleert de hermandad eigenlijk….

  3. Die doen inderdaad wat ze zelf willen. Dat zie ik hier ook regelmatig als ze Pizza komen halen. Als ik daar parkeer heb ik een proces…

  4. @Frans: dat hoofdschudden snappen ze vaak niet. Of ze denken dat je een tic hebt of ze denken dat je het oneens bent met de aanhouding waar ze mee doende zijn of juist niet. Want over die neergekwakte auto denken ze gewoon niet na. Wat dat betreft zal de hint, dat in uitgebreid op nog geen 5 meter van ze een foto stond te maken van de auto, mogelijk beter overkomen en ze tot denken zetten.

  5. @Margo: Nooit doen als ze in groepjes van 3 of meer samenscholen. Hun groepsgedrag komt dan naar boven en dan is het eerst ontkennen en bagetaliseren en vervolgens ten overstaan van de groep de grote jonge of grote meid uithangen. Kortom escalatie wat je bij dienders ten allen tijde moet voorkomen.

  6. @Sjoerd bij zo’n regelmaat zou ik wat spijkers bij de voordeur leggen en die schuin tegen de voor- en achterband plaatsen. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: