Jun-10: Ximaar’s Kopfotorondje

Zoals velen heb ik een wisselende kopfoto boven dit blog. Bij Webminlog organiseerde ik dat zelf via wat javascript. Bij WordPress is het een ingebouwde optie. Dat was dus eenvoudig om te zetten, behalve dat ik de afmetingen moest aanpassen. Inmiddels zijn het er 9 plus 2 winterse versies die nu aestaneren (zomerslapen).

Het zijn allemaal plekjes die ik mooi vind hier in Alkmaar en omgeving. Daarbij zijn het vooral fietspaden waar je met een auto moeilijk of soms niet kan komen. Een tijdje terug bedacht ik een fietsroute die langs al deze kopfoto-locaties gaat. Uiteindelijk is daar 75 km fietsen voor nodig. Ervaren fietsers zitten hier niet mee, en onervaren fietsers kunnen het ook in 2 delen van 40km doen. Ik heb de kortstmogelijke route genomen, en als het even kan de mooiste, gerieflijkse en die met de minste verkeerslichten. Een paar verkeerslichten bleven over. Ook die had ik kunnen vermijden, maar dan werd het langer en zeker niet mooier.

Hier de overzichtskaart in Google-Maps. Je kan daar op inzoomen voor de exacte route. Onder dit bericht staan nog wat vragen voor het gebruik. Hier een printversie in PDF met detailkaartjes.

1. Kneppelbrug – Alkmaar
Als startpunt heb ik de kopfoto van de Kneppelbrug (Nassaubrug) over de Singel aan de oostkant van de Alkmaarse binnenstad genomen:


Die brug is het dichtst bij mijn huis. Ik fiets er wel over, maar vaker loop ik hier met een boodschappentas naar de Jumbo of de Dekamarkt. Daarbij stop ik vaak even bij de bieb om daar wat kranten te lezen. Het is een bekende brug voor mensen uit de omgeving en mensen van verder zoemen maar dieper op de kaart in om de precieze locatie te vinden. Deze brug ligt 1km ten zuiden van het hoofdstation van Alkmaar en bij dat station zijn desnoods (OV-)fietsen te huren.

Vanaf de Kneppelbrug gaat de route naar het oosten. Je komt dan door de Vrouwenstraat waar een prachtige dinky toy winkel is. Ga daar niet naar binnen, want dan komt er niets meer van het fietstochtje terecht. Dit straatje eindigt op het Ritsevoort en daar is het linksaf. Over de brug meteen rechtsaf en nu volg je de Oudegracht waar aardig wat trapgevelhuizen te vinden zijn. In de bocht bij de brug is het Gulden Vlies met een dekschuitterras. Daar is prima aan te vangen met koffie en gebak, als de maag nog vulling nodig heeft voor onderweg.

Over de Oudegracht loopt een knooppuntroute, de nummers op het kaartje geven die aan. De route gaat eerst langs knooppunt 74, die midden in de binnenstad is bij de Kraanbuurt. Vervolgens verder naar knooppunt 50, die op de Friesebrug ligt. Tussen beide kom je langs het Waagplein en de Waag, wat je op vrijdagochtenden door de Kaasmarkt niet gaat lukken. Hier zijn de meeste terrassen. In de Waag is het Kaasmuseum. 100 meter verder is het Biermuseum. (Want wat is nu kaas zonder bier?)

In elke geval verder de Friesebrug over en rechtdoor de Frieseweg in, wat tegenwoordig een fietsstraat is. Daar maken we maar 100 meter gebruik van en gaan dan met een grote groep fietsers mee rechtsaf de Ooievaarstraat in. Die fietsers kan je gewoon volgen, want aan het eind gaan de meeste schuin links met een fietspad tussen 2 flatgebouwen door. Je komt dan uit op de Maasstraat waar je rechtsaf gaat en meteen bij de eerste kruising linksaf de Merwedestraat in. Net als veel gebieden in Alkmaar is het hier behoorlijk autoluw.

Na 200 meter rechtsaf de Dintelstraat in en die rechtdoor nemen over de aansluitende Dommelstraat en Marestraat. Die eindigt bij de Westerstraat in Oudorp. Daar even linksaf en meteen weer rechstaf ’t Wuiver op. Jammerlijk bestraat, maar dat moet maar even. Je fietst nu op de LF15 richting Enschede. Hou dat vol tot in de Schermerpolder. Daarbij tref je over het kanaal Kopfoto nummer 2.

2. Kippebrug – Oudorp

Dat is een voetgangersbrug, maar met een fiets is ie goed te doen. En je kan er een inclinometer testen. Over het water de LF15 linksaf vervolgen tot de splitsing met de fietswegwijzers. Daar rechtsaf door de nieuwe tractortunnel onder de N242 door. Op dat moment ben je uit de gemeente Alkmaar en in de gemeente Schermer. Uit de tunnel even linksaf en meteen rechtsaf de Slingerdijk op. Vroeger liep de LF15 hier en ik vind dit nog steeds de mooiste kant langs de grote hoeveelheid riet van de Huygenvaart. Gewoon rechtdoor blijven fietsen richting oost totdat een grotere weg, de Oterlekerweg, gekruist moet worden. Ga met deze weg mee linksaf richting Oterleek ofwel knooppunt 52.

Direct over de hefbrug is links een populair terras, maar dan ben je wel iets te ver doorgeschoten. Om m’n route te volgen hoef je het water niet over en moet je voor de hefbrug rechtsaf de Noordschermerdijk op, waar je aan het einde de 3 molens ziet van m’n volgende kopfoto.

3. Noordschermerdijk bij Rustenburg

Aan het einde kom je bij Rustenburg is knooppunt 02. Daar linksaf de brug over en meteen rechtsaf langs het water en over het kleine sluisje. Direct na het sluisje linksaf de Rustenburgerdijk op. In Rustenburg zal de Gouden Karper opvallen. Ook die is erg populair bij opstekende fietsers. De Rustenburgerdijk gaat vanzelf over in de Uitgang, waar je de 2 afslag links moet nemen de Mensonidesweg. Aan het einde rechts over de Dorpsweg naar hartje Hensbroek. Hier is nog een terrasoptie, de volgende laat een flink stuk op zich wachten.

In Hensbroek voor de kerk linksaf de Kerkweg in richting knooppunt 03. Dat knooppunt ligt echter aan de overkant van het Kippebruggetje. Die brug niet overgaan, maar de oostkant van de Ringvaart houden. Dat is de rustige en mooie kant. Tussen Rustenburg en hier is een kortere route over de Oostdijk mogelijk. Daar wordt alleen erg hard gereden door auto’s en die weg vind ik link. Vervolgend had je dan over het Kippebruggetje kunnen gaan, maar die is een stuk lastiger dan de eerder Kippebrug bij Oudorp.

Deze Obdammerdijk een flink stuk volgen tot onder de grote weg door. Daarna linksaf over een bruggetje en meteen daarna rechtsaf een stukje Oostdijk nemen over het spoor naar knooppunt 49. Bij knooppunt 49 is het linksaf over de Plemdijk en Groenedijk naar knooppunt 48. Vlak voor het bereiken van knooppunt 48 moet je even achterom kijken en zie je kopfoto 4.

4. Groenedijk – Heerhugowaard/Veenhuizen

Je fietst zo om de kern van Heerhugowaard en bijna door het buurtschap Veenhuizen dat bij konooppunt 48 rechtsaf is. De route gaat bij 48 echter linksaf richting west over een stukje Kerkweg, Donkereweg, Middenweg en Hasselaarsweg richting Zuid-Scharwoude (Langedijk). Over de Langebalkbrug en Langebalkweg kom je zo bij knooppunt 96 die daar bij een rotonde staat. Vanaf 48 hoef je voor dit deel alleen maar de nummers 96 te volgen. Rechtuit is buurtschap De Koog met op het Kogerkerkje een leuk zeilscheepje als windvaan. Iets verder is ook een terras van een café en een snackbar te vinden.

Dat kan je allemaal rechts laten liggen, want vanaf 96 is het linksaf het Duizend Eilandengebied door. Eerst een stukje de Oostelijke Randweg en daar bij de 2 afslag linksaf nemen naar de Lepelaar. Die Lepelaar helemaal uitfietsem. Ook hier gaat een knooppuntroute langs die de langere Reiger neemt. Dat kan natuurlijk ook, in beide gevallen eindig je op dezelfde plek bij de Dorpsstraat. Vlak voor de Dorpsstraat ga je over een brug. Op die brug kan je in de verte een oude scheepshelling zien. Die is nog beter te bekijken als je een eerder votpad neemt langs de oostkant van de huisjes aan het Dr Manjoerplantsoen.

Wel weer terug naar de Lepelaar die bij de Dorpsstraat kruist. Daar de Dorpsstraat linksaf nemen en op de eerstvolgende brug heb je dan rechts een mooi zicht op de (museum) Broekerveiling. Over de brug kan dat gerieflijker op een terras waar je desgewenst een bootje kan huren. Je kan ook de Broekerveiling bezoeken, maar daar moet je zeker 3 uur voor uitrrekken en een uur extra als je met hen ga rondvaren. Mijn kopfotoroute gaat een flink stukje over de Dorpsstraat verder zuidwaarts. En net voordat je verkeerslichten ziet opdoemen moet je na de fietsenmaker rechts de Stationsweg in naar de Lays-rotonde. Daar is het linksaf verder naar het zuiden langs de Westelijke Randweg en aansluitend de Broeckerhoek en Twuyverweg.

Bij de molen rechtsaf richting Sint Pancras. Hier kan je afstevenen op knooppunt 68 en dat gaat langs de Witte Kerk die niet wit is en het Noordeinde en een stukje Benedenweg naar het Daalmeerpad. (Bij die kerk is het (geologische) Westflinge museum in het oude gemeentehuisje. Daar heb je aanzienlijk minder tijd voor nodig.) Dat Daalmeerpad is een van de oudste fietspaden die ik ken en vroeger de enige verbinding tussen Sint Pancras en Bergen. Tot 40 jaar geleden was het over allemaal akkertjes met kippebruggetjes over een handvol sloten, nu is dat een flinke woonwijk ‘Daalmeer’. Je kan hier gewoon knooppunt 92 en later 71 aanhouden en komt zo in het oude Koedijk aan het Noord-Hollandskanaal.

Je fietst zo het hete Daalmeerpad af dat tegenwoordig een stuk breder en gerieflijker is. Alleen het laatste kninker stukje is nog origineel en net over het bruggetje bij de klokketoren staat een mooi informatiebord met foto’s hoe dat pad vroeger was.

Als je bij het kanaal rechtsaf kijkt, dan zie je de 5de kopfoto.

5. Kanaaldijk – Koedijk

De fietsroute gaat echter linksaf en hier zou je het rondje kunnen halveren door rechtdoor langs het kanaal naar het station en centrum van Alkmaar te fietsen. Daarbij kan je nog naar de nieuwe museum molen De Gouden Engel gaan of daar alleen het 10e bakkie koffie op hun terrasje nemen.

Echte fietsers gaan voor het volle rondje en die nemen de eerste mogelijkheid rechtsaf over de Koedijkervlotbrug. Aan de overkant meteen linksaf langs het kanaal verder en dan de eerste echte oversteek rechts de Voltastraat in en over de James Wattstraat met de bocht mee linksaf over een klein stukje Ohmstraat rechtsaf (westwaards) het Sluispolderpad op. Dat is alleen een fietspad dat naar Bergen gaat. Je had hier ook kunnen komen via knooppunt 71 en de Vlielandbrug, maar daar had je dan een verkeerslicht ontmoet.

Het Sluispolderpad gaat door het Steve Bikotunneltje onder de N9 door en niet veel verder zie je kopfoto 6.

6. Sluispolderpad – Bergen/Bergermeer

Je fietst nu op de LF7 naar knooppunt 49. Dat knooppunt doen we later aan, want eerst gaan we nog even door het polderlandschap naar Schoorl. Daarvoor bij de rotonde met de mini Twin Towers meteen rechtsaf de Oude Bergerweg in noordwaarts met aansluitend een stukje Achterweg, Oosterweg en Jan Apeldoornweg. Aan het eind een klein stukje link en dan meteen weer rechts langs de rotonde. Na 100 meter rechtsaf en de Natteweg in, die al na 50 meter afbuigt naar links. Gewoon de Natteweg uitfietsen en waar die ophoudt rechtsaf verder gaan met de Oude Natteweg.

Je fietst nu oostwaarts het oude gehucht Zanegeest in. Even de Baakmeerdijk kruisen en 100 meter verder links het fietspadje nemen, die over gaat in de Schapenlaan. Die helemaal uitfietsen en aan het einde de eerste weg (Teugelaan) rechtsaf nemen en direct links het fietspad (Oostgrasdijk) in. Rechtdoor blijven fietsen over de aansluitende Omloop. Waar de Omloop rechtsaf gaat, gaat mijn route een klein stukje linksaf de Bickerslaan in en na 50 meter door de hekjes rechtsaf het Eenmanspad in. Daar zie je kopfoto 7.

7. Eenmanspad – Schoorl/Aagtdorp

Dat eenmanspad heet niet voor niets zo en is niet te doen met een bakfiets, duofiets, tandem en een aanhangwagentje. Dergelijke fietsen kunnen beter terug gaan en de Omloop nemen die om die Eenmanspad loopt. Aan het eind komt het Eenmanspad dus weer bij de Omloop en daar gewoon rechtsdoor danwel noordwaarts blijven fietsen tot de splitsing met de Burgemeester Peecklaan. Die rechtsaf nemen en zo fiets je op het oude kerkje van Schoorl af. Vervolgens linksom er omheen en dan zie je ook nog hun oude raadhuisje.

Vervolgens rechtsaf een klein stukje Duinweg. Hier zit je in hartje Schoorl en daar zijn terrasjes in overvloed. Na 100 meter Duinweg linksaf de Duinvoetweg in en zo fiets je op een mooi klimduin af. Bij de middenstip rechtsaf de Roode Leeuw in en meteen weer linksaf het tegelfietspad op. Wel even een aanloop nemen, want we fietsen nu in de Schoorlse Duinen. Het fietspad buigt rechtsaf en gaat na enkele meters over in asfalt.

Het pad volgen over een heuveltje tot het einde. Dat is een linke kruising en daar vind je knooppunt 45 en op zondagen Loempie. Als je hier een stukje doorfietst, dan tref je links Het Zandspoor, een museaal informatiecentrum voor de Schoorlse Duinen. Mijn route gaat echter bij knooppunt 45 linksaf de helling op naar knooppunt 47. Je fietst nu op de Schoorlse Zeeweg. Als het klimmen ophoudt zie je rechts een lange trap om nog eens 25 meter omhoog te lopen. Die trap gaat naar het hoogste duin van Nederland en je hebt daar een prachtig uitzicht. Als je hier al eens geweest bent, dan heb je dat vast al eens gedaan en anders is het een dikke aanrader.

Zoals ik al schreef kan je simpel de knooppuntbordjes volgen naar nummer 47. Daar tref je de Berenkuil. Ook hier kan je prima uitrusten. Bij de Berenkuil is overigens een splitsing en je moet daar het linker fietspad nemen; de Julianalaan. Hier loopt ook een knooppuntroute naar nummer 48. De Schoorlse Duinen zijn erg bosrijk, maar aan de linkerkant van de Julianalaan is ook een mooi Heidegebied. Aan het eind van de Julianalaan linksaf de Blijdensteinsweg op. Na de helling is dat wegdek verraderlijk, dus goed opletten voor kuilen. Slinger gezellig door via de aansluitende Zwarteweg. Die is van de PWN en je komt beneden uit in de woonplaats Bergen bij Duinvermaak.

Bij 48 is het simpelweg doorfietsen over de Breelaan naar 49. Je bent nu in het centrum van Bergen-binnen. Bij 49 rechtdoor blijven gaan tot je om de Ruïnekerk rechtsaf kan de Raadhuisstraat in. Ook hier terrassen te over. De Raadhuisstraat gaat over in de Hoflaan, wat een fietsstraat is en waar auto’s te gast zijn. Toch nemen we die maar een klein stukje tot je linksaf kan de Maesdammerlaan in. Vanaf hier kan je weer de knooppunten volgen en de eerste is 07 rechtsaf halverwege de Sluislaan. Daarna doorfietsen via de aansluitende Voert naar nummer 05. Wel oppassen bij de oversteek van de N511. Het fietspad linksaf nemen en blijven volgen over wat kleine heuveltjes.

Knooppunt 05 staat in ’t Woud. En zelfs hier is nog een terras te vinden. Gewoon door blijven fietsen door Wimmenum naar knooppuntnummer 04. Vanaf 05 fiets je overigens op de LF1 en die kan je gewoon na 04 rechtsaf blijven volgen het Nachtegalenpad in dat ongemerkt over gaat in het Delverspad. Hier staat overigens de WM-13 als je ergens lekker wilt zitten zonder dat er plotseling bediening opdoemt. Het Delverspad eindigd bij een drukke weg, de Egmonderstraatweg. Die gaat rechtsaf naar Egmond aan Zee en mijn route doet dat over het rechter fietspad ook.

Bij de verkeerslichten is het rechtdoor de Voorstraat in. Dat is een drukkere straat waar halverwege de auto’s en later de fietsers van moeten verdwijnen om aan het einde alleen de voetgangers in het winkelgebied over te houden. Gewoon rechtdoor blijven fietsen tot ie verandert in een voetgangersstraat. Je kan met de fiets aan de hand rechtdoor lopen, maar je kan daar ook linksaf de Julianastraat in gaan waar je verder kan fietsen. Het is dan de 2de afslag links, de Van Speijkstraat, die je naar de gelijknamige vuurtoren loodst. Bij de vuurtoren is het rechtsaf de Boulevard naar beneden fietsen. Bij de zebra kan je rechtsaf het strand op of linksaf het voetgangersgebied in, waar het centrum, de pomp op het Pompplein, is.

Na de zebra gewoon doorfietsen richting zuid en met de weg mee richting oost. Je fietst dan op de Zeeweg waar je na een paar 100 meter na het grote Zuiderduinhotel links een heuveltje ziet. Dat is het Torenduin en die heeft ook een trap en vooral een erg mooi uitzicht over het hele dorp.

Vervolgens gewoon de Zeeweg blijven volgen. Waar de asfaltweg linksaf buigt gaat de Zeeweg rechtsaf en kom je het laatste deel over straatsten te fietsen. Helemaal aan het einde gaat een fietspadje verder met de naam Bloedweg waar je kopfoto 8 ziet.

8. Bloedweg – Egmond aan Zee

Dat is nog een leuk klimmetje en bij de afdaling is het een beetje opletten. Hier zijm links en rechts duinen zonder trap, maar wel met hele mooie uitzichten over het achterland. Aan het eind van de Bloedweg is het linksaf een stuk Van Oldenborghweg die je weer bij de Egmonderstraatweg breng. Daar rechtsaf en blijven volgen tot de verkeerslichten voor de fietsers. Bij de verkeerslichten linksaf oversteken tot de straatsten weg die ook Egmonderstraatweg heet. Die rechtsaf uitfietsen naar de kern van Egmond a/d Hoef. Bij de asfaltweg is het linksaf en zie je al snel het bord van knooppunt 31 staan. Daar rechtsaf de Slotweg in die je langs de Slotruïne van de Graaf van Egmond stuurt. Een leuke plek om even de benen te strekken.

De Slotweg 500 meter doorfietsen tot je een fietspad rechtsaf krijgt langs de Kalkovenseweg. Rechtsaf dat fietspad op en bij de rotonde met de N512 ((Hoeverweg) rechtdoor richting Heiloo. Daar vervolgt de Kalkovenseweg als landweggetje met veel fietsers en vrijwel geen auto’s. Aan het eind is het rechtsaf en meteen weer linksaf het Zomerdijkje op verder richting oost en naar knooppunt 32. Halverwege kom je in Heiloo en heet dit weggetje Het Maalwater. Net voor knooppunt 32 staat rechts het fraaie PEN-torentje.

Na knooppunt 32 is het gewoon rechtdoor tot je over een bol bruggetje fietst. Direct daarna linksaf het fietspad nemen die je iets verder langs de Jan Boltenhof naar de Belieslaan voert. Daar niet oversteken, maar meteen rechtsaf richting spoor en richting knooppunt 33. Over het spoor fiets je op de Kerkelaan, die smal en druk is. Bij knooppunt 33 linksaf het bosfietspadje in. Na ongeveer 900 meter zie je vervolgens de laatste kopfoto nummer 9 in het Heilooerbos.

9. Heilooerbos – Heiloo

Dit pad helemaal uitfietsen. Je komt dan langs een steje knotwilgen die ik vroeger ook als kopfoto heb gehad. Het fietspad gaat onder de N9 door en komt uit in de Alkmaarder Hout. Bij het rotondetje met bloemenklok zie je links een aardig hertenkamp. Hier wandel ik vaak. De route zelf is nog altijd rechtdoor over een asfaltweg langs het ziekenhuis. Helemaal aan het eind rechtsaf met de weg mee en bij de verkeerslichten links voorsorteren. Hier is het linksaf de Kennemerstraatweg richting stad vervolgen, maar niet de stad in gaan. Gewoon op het asfalt blijven en langs de Singel fietsen, waar je rechts de Molen van Piet ziet en niet veel verder links bij de bushalte de plek waar ik de eerste kopfoto heb gemaakt. Kortom hier is het rondje weer bij het begin aangekomen.


Dan hier wat opmerkingen en vragen. In eerste instantie vond ik het leuk om een fietstocht uit te zetten langs de kopfoto’s van dit weblog. Zelf ben ik echter totaal geen fietstochtenvolger. Ik doe altijd maar wat en volg af en toe een paar knooppuntbordjes of een andere wegwijzer. Dat ik de knooppunten toevoegde en een kaartje ligt voor de hand. Inmiddels heb ik voor de tabletlozen onderweg bovenaan een PDF-printversie met detailkaartjes toegevoegd, maar heeft dat nog nut? Of kan het zijn dat er inmiddels een grote groep is die een GPS-bestand wenst? Bij Google krijg je in hun planner een lijstje met links, rechtdoor etc. Gebruiken en printen jullie dat? (Mij lukt dat niet.) Welke websites gebruiken jullie het liefst om een voorgekookte route te fietsen? (Kan ik eens spieken hoe zij het doen.)

Advertentie

Geplaatst op 2013-06-10, in Alkmaar, Regiomatig, Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Als je de verhalen erbij leest krijg je in een keer een heel ander beeld erbij.

 2. leuk rondje, ga dat zeker een keer fietsen, veel van de route ken ik, maar dat geeft niet het gaat om het geheel.afgelopen vrijdag ook nog over de bloedweg gereden in tegenover gestelde richting. deze route is ook genomen in de halve marathon van Egmond en zit aan het eind van de loop en is voor vele een hele opgave.

 3. @By the way. Als je hem print laat dan even weten of ie bruikbaar is. Mij printer staat inmiddels weer droog en ik heb alleen gekeken via printvoorbeeld ofe het er een beetje uitzag.

  Vanaf de andere kant is de Bloedweg steiler en het hoogteverschil meer. Met lopen moeten mensen dan kortere passen nemen, maar Nederlanders zijn dat niet gewend en aan het eind van een flink stuk lopen zal dat tegenvallen.

  Ben trouwens ook benieuwd of de bomen langs de Groendijk er nog staan. Laatst fietste ik door Zuidermeer en daar waren alle bomen langs 2 vergelijkbare dijken gekapt. Erg jammerlijk gezicht. Het gaat weer 40 jaar duren eer ze er zo mooi bij staan.

 4. @Sjoerd: IK neem aan dat dit voor jouw een redelijk onbekend gebied is. Eigenlijk was dat de reden dat ik altijd al eens wat over m’n kopfoto’s wilde schrijven. De gemene deler is dat het mooie fietsweggetjes uit de omgeving zijn, met flink wat variatie. Een maand terug bedacht ik dat een fietstocht langs die foto’s wel eens wat kon zijn.

 5. Het omhakken van bomen in West-Nederland heeft indertijd nog een rol gespeel bij mijn besluit, het land te verlaten.

 6. He fijn, ik had even behoefte aan een kort en bondig logje. Wat moet ik me voorstellen bij SS.com? Zijn ze terug? Gedigitaliseerd?

 7. @Emigrant: Er worden minstens zoveel bijgeplant. (In Alkmaar dit jaar 1000 bomen.) Waarschijnlijk waren ze ziek of te zwaar voor de kleine dijken.

 8. @Mack: De kopfoto’s zijn te breed voor binnen een logje, dus heb ik er wat afgehakt. Als je er op klikt, dan zie je het origineel. Qua bondigheid gaat het hier nooit iets worden.

 9. Je zit/zat duidelijk op je schrijfstoel maar dan heb je ook wat ;-)
  Ik denk dat ik alles op de route wel een of meerdere keren gepasseerd ben, bomen of niet het is een mooie omgeving waarin we wonen.
  Ik kan je helaas niet helpen met linkjes naar voorgekookte routes, voorheen maakte ik wel eens een knooppunten ritje met behulp van de fietsersbond routeplanner maar dat werkte niet echt voor mij want was dan de hele dag knooppunten aan het zoeken…
  Ik heb zo’n Garmin gps die ik gebruik als snelheid/afstandsmeter en om mezelf weer op het goede pad te zetten als mijn richtingsgevoel me in de steek heeft gelaten. Voor de rest fiets ik meestal zonder een voorgekookt doel daar dat meestal tijdens het fietsen ontstaat.

  Overigens een leuk rondje wat je heb beschreven!

 10. @Frans: Van die bomen valt erg mee. Er was maar 1 plek die ik binnenkort weer eens moet bekekijken waar een erg kleine kans bestaat dat daar wat bomen worden vervangen. Kortom meer dan een vaag vermoeden is er niet en eigenlijk zou ik er niet verder op door moeten bomen. :-)

  De route zelf gaat voor 12% door bossen.

  Een paar jaar terug werd er hoog opgegeven voor GPS. Ierdereen zou dat gaan gebruiken en overal zag ik GPS-kaartjes op het Internet. Mijn indruk is dat dat wat in de schoenen is gezakt en nog steeds een grote groep zonder fietscomputer of smartfoon met GPS op pad is of daar anders niet volledig gebruik van maakt. Op de knooppunten staan in onze omgeving borden met duidelijke landkaarten en zoiets werkt ook goed.

 11. Ik ben gisteren langs de Groenedijk gefietst en alle bomen staan er gelukkig nog. De aanleiding voor mijn vage vermoeden waren de bomen die van 2 dijken omgezaagd waren rond Zuidermeer in buurgemeente Koggenland. Hier staan ze nog: http://goo.gl/maps/52tGO

 12. Ik vind die kop foto’s altijd weer leuk om te zien. Wanneer ik nu een kopfoto zie ga ik naar dit artikel om de bijbehorende tekst te lezen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: