Jun-14: Olifant en Paling
Het gonst weer in de media dat er van alles niet klopt met ons voedsel. Het begon met paard dat voor rund werd verkocht en nu wordt zomaar pandan rijst verkocht als gewone rijst. Ik zie het probleem niet zo, maar wat er op staat moet er natuurlijk wel in zitten.
Ik had al eerder geblogd dat men vroeger duidelijker was. Bij een paardenslager hingen paardenkoppen aan de gevel en bij een rundslager runderkoppen. Gisteren zag ik een derde variant in Schagen. Overduidelijk dat ze hier olifantenbiefstuk en olifantenworst verkopen:
In de supermarkt trof ik eerder palingworst aan. Leek me weer eens wat anders. Toch maar even de verpakking gelezen. 0% paling en 82% varkensvlees. Zo worden we flink in de maling (vrouwtjes paling) genomen.
Geplaatst op 2013-06-14, in Overmatig, Regiomatig en getagd als Olifant, Paling, Schagen, Slager, Vlees. Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.
Wat is die ontbrekende 18% dan?
Onze slager verkoopt trouwens biefstuk van de haas, zonder schaamte..
@Fruttekoek: Troep en water.
Ooit bedacht dat dat van megahazen moet zijn en dat die niet ik zulke getalen hier over de hei denderen. Maar de kans is groot dat het 2de hands doorverkoop betreft en ze slagerij De Haas bedoelen.
Huh, dus ik kan voortaan gewone rijst kopen als ik pandanrijst wil hebben… (zoals wij altijd kopen.) Wat is het probleem ja..
Mooie olifant aan de gevel trouwens.. :-) Nu maar hopen dat het niet eigenlijk muggevlees is :-)
Palingworst heet al heel lang palingworst, voor zover ik weet; en ik vond het als kind al een rare naam, omdat ik ook toen al wist dat het met de vis paling niets te maken had.
Wat een stelletje blinde vinken…
@Trijntje en ander eet-y-mologen: Palingworst
@Sjoerd: Die zijn zacht/aardiger dan die agressieve slavinken.
“Like” bij ontbering van like-mogelijkheid…
@Selma: Dit is een Lijkvrij blog. Ik protesteer op deze manier tegen de instantwaardeerrommel van Façadeboek.
Nog maar eens ‘like’ (geen ‘lijk’).
Toch ben ik het met Selma eens: ik mis de “Like”-button ook wel ‘ns ;-) Sorry Xi ;-)
@Jolie: Punt is dat de like-buttons in combinatie met Gravatar of Facebook gebruikt worden om je surfgedrag na te gaan. Die methode is veel kwalijker dan cookies en vergelijkbaar met PRISM, maar dan in handen van doortrapte marketingjongens en meiden. Zelf heb ik dat dusdanig de nek omgedraaid zodat ik zelf bij anderen die like-knoppen ook niet meer zie. Want je hoeft niet op like te drukken. Alleen de zichtbare knop is voor Gravatar of Facebook al voedoende om te zien dat je op zo’n pagina hebt gekeken.
Los daarvan weet ik niet wat ik er zelf mee moet. Moet ik denken: ‘Ah veel like; dan kan ik het nu wel wat rustiger aan doen’ of ‘ah veel likes; ik ga er nog meer verzamelen door mensen naar de mond te schrijven’. Mensen mogen dus liken wat ze willen, ik zal me er weinig van aantrekken. Waardering kan altijd en onbeperkt in het reaxi-vak en dan hopelijk met wat extra info waarom men iets liket of hate.
Bij de blog van Buurtaal gebruik ik facebook soms om anderen erop te wijzen wat een leuke blog dat is.
@Trijntje: Ik zie hier ook wel eens verwijzers uit Feesboek langskomen. Kan alleen niet zien van welk account. Feesboek kom ik hoedanook niet meer binnen. Met veel moeite heb ik me bij die secte uit weten te schrijven, iets wat veel anderen niet lukt. Als ik nu facebook bekijk zie ik alleen een compleet witte pagina. Ben daar wel content over, maar voel me inmiddels ook een soort Don Xichot. :-)
Hoi Ximaar, ik ken je bezwaren, en je hebt zelfs wel gelijk, denk ik; maar ik vind facebook leuk, en ook nuttig vanwege de posts van de kerk waar ik bijhoor, en de pagina’s van ROVER en andere organisaties die ik volg. De facebookpagina van de Fietsersbond volg ik ook, maar die vind ik minder actueel en nuttig dan die van ROVER.
Zo kwam ik er een keer achter dat kibbeling helemaal niet kan zwemmen.
Oké, gesnopen (‘like’ ;-) )
De bomen van de kopfoto lijken wel olifanten poten. Nog even, dan hoef ik helemaal geen eten meer. Als dat gesjoemel.