Jun-21: Rood-Oranje

Regelmatig lees ik dat alle brievenbussen in Nederland veranderd zijn van rood naar oranje en dat dat nergens voor nodig was. Ik kan me daar slecht in vinden. Niet dat voor mij die kleurwisseling noodzakelijk is, maar gewoon omdat ik hier nog een berg rode brievenbussen in de stad tref.

Inmiddels heb ik begrepen dat die kleurpartij in Alkmaar naast de V&D is vastgelopen. Misschien geldgebrek of ze vonden het zelf ook niet meer zo nodig. Hier het bewijs anno 2013,5:

Zelf gooi ik alleen na Kerst 30 kaarten in de bus. De overdaad hierboven kan wat mij betreft moeiteloos gehalveerd worden. Het clubkrantje is de laatste keer bij mij thuis opgehaald door de regiopost. Hun tarief voor de regio is bijna de helft, de ophaalkosten verdwenen daardoor ver achter de komma. Wel krijg ik dagelijks 3 tot 5 verschillende post- en pakketbestellers door de straat. Zou iets kunnen zijn als die eens samen gingen werken, zoals in 2010 was voorgenomen. Daar zijn vast kosten mee te besparen en dat lost het parkeerprobleem van de bestelbusjes op.

Advertentie

Geplaatst op 2013-06-21, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Inderdaad, allemaal heel erg contraproctief al die bestellers! Er zijn meer bestellers dan post. Meestal gooit het postvrouwtje reclame door de bus. Ook zoiets zinloos’. Ook weet je nooit wanneer de post bezorgd wordt als je al iets per snailmail verwacht. Het kan ‘ s morgens bij het ontbijt zijn, maar ook bij het avondeten, en alle tijden ertussen.
  Tijden veranderen, we zitten nu in er overgangsfase waarvan men niet weet wat er hierna komt.

 2. Krijg je als de pakketpost die bussen niet op tijd levert..

 3. Ik zie ook zo nu en dan nog van die rode brievenbussen; niet in Ede overigens. Ik meen dat ik ze onlangs nog wel gezien heb in Driebergen.
  Al die bezorgers, dat is inderdaad idioot; en als ik iets wil retourneren als ongewenst, dan gooi ik het gewoon in de oranje brievenbus, ongeacht welk bedrijf het heeft bezorgd; dat zoeken ze dan maar uit.
  Ik stuur nog geregeld verjaardagskaarten, en kaarten aan zieke mensen; maar ook van mij mogen er best minder brievenbussen zijn.

 4. Ik zie hetzelfde bestelbusje vaak driemaal op een dag bij ons in de straat stoppem. Hoezo efficiënt.

 5. Ik vind dat ze allemaal weer rood moeten worden overgespoten, ipv dat lelijke, nationalistische oranje…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: