Jul-05: Ernstige Bralpartij

Een paar dagen terug heb ik mijn nieuwe achter-derailleur uitgetest. Dit is de eerste fiets waar ik hem van moest vervangen. Doorgaans gaan ze bij mij dus meer dan een fietslang mee. Deze gaf er na 60.000 km (plus een onbekend aantal kilometers van de eerste eigenaar) de brui aan. Toch was het geen slijtage. Ik vermoed dat er iets tegenaan gestoten is. Het scharnieren ging opeens een stuk zwaarder, waardoor hij niet terug wilde op eigen veerkracht.

Ik kon dus wel opschakelen, maar voor het terugschakelen moest ik van de fiets om de veer een handje te helpen. De veer was goed en schoonmaken hielp niet. Dus voor het eerst een nieuwe er op geprutst. En omdat deze wat korter was wilde ik even testen of ie het wel goed deed en dat deed ik met een rondje Medemblik. Medemblik lag er even rustig en touristisch bij als eerder.

De fraaie bank van de Vischafslag had ik helemaal voor mezelf en een kudde meeuwen. Die had ik over mezelf afgeroepen door een paar patatjes te strooien. Het was me duidelijk dat ik die niet zelf hoefde op te ruimen, door deze ‘geschenken’ uit de lucht. Ze bleven later nog wat rondhangen in de hoop dat er nog iets te ruimen viel, maar dat voorkwam ik.

Op de terugweg reed na Abbekerk net voor m’n neus een grote groep (ik schat 2 of 3 klassen) basisscholieren het fietspad op dat ik ook wilde nemen. 60 kinderen plus begeleiders inhalen zag ik op dat pad niet zitten. Dan valt 3 meter breedte behoorlijk tegen. Ik had ook over de vrijwel verlaten rijbaan langs kunnen gaan, maar dan geef ik niet echt het goede voorbeeld. Dus nam ik de tijd en bedacht bij de volgende kruising een andere richtingkeuze te maken dan deze groep.

Maar zover kwam het niet. Achter in dit peloton maakte een meisje op een opoefiets een stuurfout, waardoor 4 andere kinderen eveneens onderuit gingen. Er werd druk gebaard dat ze voorin moesten stoppen. En dat gebeurde op een manier dat her en der een fietser midden op en dan weer aan een van de kanten van het fietspad met een voet aan de grond stond. Hierdoor onstond zoveel ruimte dat ik er eenvoudig tussendoor kon laveren.

De echte aanleiding van deze valpartij was overmatig beppen. De achterste kinderen waren daar meer mee bezig dan met het op elkaar en/of op het wegdek letten. Dat deed me meteen denken aan een belangwekkend bericht op De Speld, dat ik een avond eerder had gelezen: Ernsige Bralpartij in Slotfase Avondetappe.

Zelf trek ik de avondetappe niet. Na 5 minuten ben ik het gebazel beu en ga ik wat anders kijken. Ondanks dat Smeets meerdere keren betrapt is op overmatig EGO-misbruik blijft dit fossiel maar door teuten met nietszeggende gasten over volledig uitgekouwde zaken.

In tegenstelling tot deze fietskudde ontspoorde mijn derailleur niet een keer en bleek ie prima te zijn afgesteld.

Advertentie

Geplaatst op 2013-07-05, in Fietsen, Overmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Tussen de programma’s door mag hij ook steeds even komen vertellen dat hij straks in beeld en geluid komt, en dan moet ik vliegensvlug de afstandsbediening pakken. Waarom is die man überhaupt nog op tv?

 2. @Margo: Hij moet voor een volledig pensioen doorwerken tot zijn 68ste en daar worden wij mee geteisterd. :-)

  Zelf zie ik gelukkig nooit promotiefilmpjes omdat ik vrijwel alleen ondemand kijk.

 3. Voor het eerst sinds negen jaar de moeite genomen om via de satelliet een Nederlandse zender met het NOS journaal en NOS Sport Journaal te bekijken. Kwam teercht bij BWN met Smart Smeets. Publieke Nederlandse zenders over de satelliet zijn namelijk versleuteld achter een betaalmuur middels een kaartje dat uitsluitend in Nederland kan worden gekocht. Hoe narcistisch binnendijkse folklore kan zijn.

  Een uurtje gefascineerd zitten kijken. Kon m’n ogen en oren niet geloven. Een journaal met de allure van een toneelvoorstelling uit Middelharnis, gesponsored door het lokale sufferdje met als toetje inderdaad Smeet’s ego, dat meer potentie heeft dan Russen aan munitie hebben.

  Toch maar even doorgeschakeld naar de Vlamingen, zit tenminste nog een flinke dosis humor in. Een wereld van verschil.

 4. Dat is het inderdaad, die Smeets neemt zichzelf veeeeel te serieus.

 5. Een slecht werkende derailleur kan voor behoorlijke ergernissen zorgen. Dat heb ik eens gehad met een door een valpartij scheve derailleur. Daar was ook de enige remedie vervangen en een paar gitzwarte handen.

 6. Haha, hij is leuk; de man die er met zijn neus op stond maar nooit een spuit in een bil zag gaan en Armstrong tot het laatste moment verdedigde, betrapt op EGO-misbruik. Dat lijkt me overigens al even zo niet epidemischer als het gebruik van EPO tot voor kort.

 7. @Dick: Sinds dat speldbericht van 2011 is niet veel veranderd.

 8. @Sjoerd: Nu je het zegt kan het ook zo zijn dat mijn fiets een klein jaar terug omgerold is. Ik heb wel zo’n beugel om de derailleur te beschermen, maar die moest ik destijds een keer terugbuigen meen ik me te herinneren.

 9. @Margo: Omdat hij zelf wat slappe meelopende aanbidders als Dijkstra en Ducrot om zich heen heeft verzameld denkt hij dat hij door iedereen wordt aanbeden en gedraagt zich daar naar. Een soort Gaddafi-effect dus. Hij presentereert ook een muziekprogramma en is dan veel minder onuitstaanbaar.

 10. @King Billy: Ik kijk nooit via de satelliet, maar heb wel begrepen dat de Nederlandse omroep zich een oor aan heeft laten naaien door Canal+.

  Ons Journaal (en ook Nieuwsuur) kikt volledig op de BBC. Als de BBC-nieuwslezers rondjes gaan lopen dan doet de NOS dat na en als de BBC meer de nadruk legt op gevoelens van slachtoffers, dan doet de NOS dat ook.

  Zelf zou ik in Germania gewoon Phoenix en N24 kijken. Ik heb ook wel eens de Tour de France op de ZDF of ARD gevolgd. Hun verslag klonk een stuk aantrekkelijker. Maar helaas is dat tegenwoordig via het internet evenmin mogelijk door de reclamebelangen. Vroeger kon je de hele wereld via de antenne of korte golf ontvangen en tegenwoordig wordt er op IP-nummers gediscrimineerd en mogen wij geen Duitse TV kijken (als daar commerciele belangen worden geschaad) en Duitsers geen NL-TV. Geldt voor ontzettend veel landen en is op z’n minst EU-onwaardig te noemen.

 11. Hahaha, veelvuldig EGO-misbruik… toevallig vandaag ook bezig geweest met een fiets, de oude Raleigh van mijn moeder, als Mary eens zou willen fietsen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: