Jul-15: Fietsvakantie 2005

Ik ben nog altijd bezig met het terugplaatsen van oude berichten. Een daarvan is m’n fietsvakantie van 2005. Het beeldverslag had ik in 2005 voor mijn website gemaakt en kreeg ik binnen Webminlog niet goed aan de gang. Daar had ik het uiteindelijk opgelost door een eigen html-pagina op te laden. Bij WordPress gaat eigen html niet werken en kan je ook geen html-pagina opladen.

Bleven er 2 opties over; een compleet andere aanpak of kijken of ik met blogspot nog wat kon bereiken. Die compleet andere aanpak stond me erg tegen, omdat ik het juist zo leuk vind om mijn zelfbedachte fotoviewer op het internet te houden. Bij blogspot kan je net zo min een html-bestand opladen, maar het lukte me daar wel om de html (inclusief javascript) in een blogbericht te plakken. Veel werk was dat niet, en hier staat het resultaat:

Fietsvakantie 2005

Bovenin zit een fotoverhaal. Je kan op 1 van de kilometerstanden aan de zijkanten klikken en krijgt dan een foto met daaronder een klein verhaaltje. Je kan ook rechtsonder op 3, 6 of 9 klikken, zodat je elke 3, 6 of 9 seconde een volgende foto ziet. Destijds bestond dat al, maar dan kon je bij een foto geen text mee laten lopen. Dat van die kilometerstanden er omheen bestond niet, maar daar zal dan ook geen vraag naar zijn geweest. Bij mij doet ie het in Internet Explorer 8, Firefox 22 en de laatste versie van Chrome. Of het op een iPad of dergelijke werkt weet ik niet.

In elk geval had ik zo weinig werk aan deze overzetting. Om het in Blogspot te krijgen heb ik daar de kolom verbreed. Eigenlijk gaat dat indelen van de lay-out bij Blogspot heel mooi, en mooier dan bij WordPress.com (waar je afhankelijk bent van je themakeuze) en Webminlog (waar het in grotere stappen ook mogelijk was). Alleen werkt het beheer bij Blogspot zo anders dat het me veel tijd kost om dergelijke opties te ontdekken.

Blogspot heeft dus duidelijk andere voordelen dan WordPress.com. Helaas is het voor mij nog niet zo dat ik Blogspot in totaal beter vind en een volledige overstap zit er dus (nog) niet in.

Toen ik er mee bezig was blogde Emigrant over een ‘raar gebouw‘ in Beieren. Toevallig ben ik in 2005 daar rond kilometer 1565 langs gefietst en een heb ik een foto gemaakt van die ‘tochtige arena’.

Het lijkt er trouwens op dat ie afgebroken is ten gunste van de luchthaven van Augsburg.

Naast dit aparte geval fietste ik eerder bij kilometer 610 langs een scheeptunnel. Nij 970 kwam ik over een kanaal dat door een meer was aangelegd en bij 1033 vond ik een aardige scheepslift. Bij 1750 keam ik over een ‘ingepakte’ (einhausung) weg. Kortom een aparte vakantie die ook nog eens door mooie steden als Heusden, Leuven, Soissons, Verdun, Toul, Freudenstadt, Tübingen, Esslingen, Nördlingen, Idstein en Limburg/Lahn ging.

Advertentie

Geplaatst op 2013-07-15, in Webmatig, Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Tsja, alleen doet die het daar op de prutssite ook niet. Die scheepslift kon ik me nog herinneren…

 2. @Sjoerd: Ik merk nu ook dat ie het in Firefox nu weer vertikt. Als ik de debugger mag geloven, dan komt het door blogspot waar ik de layout naderhand van heb aangepst. Eerder deed ie het dus wel en je zult voorlopig even naar IE of Chrome moeten uitwijken.

 3. Pas geleden heb ik zo’n Appel tabletje aangeschaft en het ziet er goed uit moet ik zeggen. Mijn Appeltje werkt met Safari overigens en alles lijkt te werken op het eerste gezicht :-)
  Eigenlijk zou ik de stap ook eens moeten nemen, alles in huis hebbende toch nog steeds de drempel niet over…
  En nu ga ik even verder kijken op je prutsblogspot ;-)

  Groeten!

 4. @Sjoerd: Als het goed is werkt ie nu weer. Bleek een oude code te zijn, die in Firefox wel wordt geaccepteerd buiten blogspot om, maar niet daarbinnen. Chrome en IE8 deden daar niet moeilijk over. Ik heb inmiddels de oude code vervangen door nieuwere en nu werkt het bij mij in Firefox ook binnen blogspot.

 5. Bij mij in Chrome werkt het: leuk!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: