Aug-18: Clet Abraham

Na Barcelona, Florence, Parijs en Brugge deed Clet Abraham ook Amsterdam aan. En natuurlijk weer een diender die daar niet van gediend was. Maar goed ook, anders was mij dit ontgaan:

Geplaatst op 2013-08-18, in Kunstmatig, Ximatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 19 reacties.

 1. Ik vind het echte kunstwerken. Eigenlijk zou je daar heel Nederland mee moeten volhangen in plaats van op alle slakken zout te strooien.

 2. Verschrikkelijk leuk! Ik ben het eens met Sjoerd. Ik zag zo’n bord voor het eerst in Duitsland vorig jaar, daarna zag ik er nog eens een, weet niet meer waar. Dat zagende mannetje is ook geweldig! Ik had nog nooit van Clet Abraham gehoord.

 3. @Margo en Sjoerd: Zo’n agent snapt niet dat hij het op die manier alleen maar interessanter en bekender maakt. :-)

 4. Agenten staan ook niet bekend om hun intelligentie en gevoel voor humor!

 5. Natuurlijk is het grappig, maar het is niet de taak van de politie om dit grappig te vinden. Het is hun taak verkeersborden te beschermen.

 6. @Mack: Wat ik me afvraag is waarom die agent hierover twittert. Het adres van deze kunstenaar is bekend (klik daarvoor op de bovenste 5 borden). En de rest van de wereld hoeft hij daarover toch niet te infomeren? Of het moet zo zijn dat de kunstenaar hem voor het twitteren heeft betaald, want die wordt er alleen maar bekender door.

 7. zitten leuke borden bij. Wat betreft de TWeet, die had niet gehoeven inderdaad

 8. @Chantal: Excuses voor het tijdelijke verblijf in de spambak.

 9. Prachtig en verrassend leuk!
  Clet weet zo te zien wel waar Abraham de mosterd vandaan haalde.

 10. Toevallig zag ik er vandaag een in ons eigen durp, een kopie van het zagende mannetje. Als ik er weer langs kom zal ik een foto maken. En ik maak voortaan van alle beschilderde borden die ik tegenkom foto’s.

 11. Ja, hartstikke leuk.
  Maar nu gebeurt er een verkeersongeluk: kind dood. De veroorzaker beroept zich op het feit dat hij het verkeersbord niet kon duiden. (bijvoorbeeld het eenrichtingsbord dat er nu uitziet als een rookverbod). Die krijgt dus gelijk.

 12. O geweldig. Ik hoop dat die man snel naar Duitsland komt ;-)

 13. @Bob: Ik snap je punt, maar je moet het ook niet overdrijven. Een fout of afwezig verkeersbord geeft je niet het recht om lukraak kinderen of ook maar pedofielen plat te rijden. Bovenal geldt voor iederen opletteen en voorkomen wat je kan voorkomen. Omgekeerd kan dit wel eens positieve effecten hebben. Steden staan overvol met verkeersborden, zodat weggebruikers er een blinde vlek voor krijgen. En dan kan een gepimpt verkeersbord zomaar eens wat beter opvallen en bestuurders tot nadenken aansporen.

  Die van dat rookbord is misschien mider handig, maar rookverbodsborden zijn toch compleet anders. Een wit bord met rode rand en een schuine rode streep door de sigaret.

 14. Ik weet ook niet waarom de politieman twittert. Waarschijnlijk omdat iedereen dat doet?

 15. @Alexandra: Zou wat zijn en Bob geeft al goed aan hoe een deel van Duitsland er over denkt. Aan de andere kant vind ik Duitsland tegenwoordig minder strikt en soms gemoedelijker dan Nederland. Het zijn overigens stickers die je er eenvoudig af kunt trekken. In Florence was ik op zoek via streetview, maar kon er nog niet 1 vinden. Wel zag ik dat veel verkeersborden onder de reclamestickers zaten. Hier gebeurt dat vooral veel op fietsbordjes.

 16. Leuk bedacht. Vroeger mocht je niet op ’t gras lope, en nou zette ze d’r hele gebouwe op.

 17. Word eigenlijk van alle bordjes verdrietig.

 18. @Selma: Bedoel je na aanpassingen door Clet, of ook al daar voor?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: