Okt-04: Prachtige Paddo

Deze hierboven trof ik aan in Koedijk langs de Kanaaldijk van het Noordhollands Kanaal. Niet echt een plek waar je zo’n exemplaar verwacht. Hij heeft de afmeting van een flinke schoenendoos vol en viel dus goed op.

Helaas mag ie niet op m’n Paddopagina. Die is voorbehouden aan paddestoelen in de Alkmaarder Hout, bij mij thuis om de hoek. Daar was voor mijn vakantie, begin-september, het jaarlijkse paddebankstel wedergekeerd. Een zo’n reuzenzwam is deze keer erg klein, de andere is inmiddels weer maatje volwassen fietswiel. Net zo’n grote is nu ook 900 meter verder tegenover de uitgang van de kinderboerderij te vinden. Die gevaartes blijven maanden staan. Ik heb er wel foto’s van, maar dat is meer van hetzelfde en daarbij waren ze slecht herkenbaar door hun schutkleur tussen de herfstbladeren.

Advertentie

Geplaatst op 2013-10-04, in Alkmaar, Zwammatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Ik neem niet aan dat je hier High van wordt… Anders is die zo weg

  2. Het paddestoelegehalte valt mij vooralsnog wat tegen. Vandaag ben ik met zere voet en al er toch op uitgetrokken, maar eerlijk gezegd ben ik niet aan mijn trekken gekomen. Het was nogal wat magertjes. Zelf houd ik veel van die mooi rooie met witte stippen. Wat dat betreft ben ik altijd nog een beetje kind gebleven.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: