Okt-11: Singel-Suppen

Deze foto maakte ik net voor mijn vakantie:

Het betreft de Kennemersingel en ik nam hem vanaf de Lamoraalsluis in de Stadswal. De groep bestond uit een ‘Supper’ of 8. Het waren overduidelijke recreatiesuppers, in tegenstelling tot deze sportieve Supster hieronder:

Dat was een paar maanden eerder bij minder warm weer op de Nieuwlandersingel. Zij had er duidelijk meer de gang in. Sup staat voor ‘Stand-Up Paddling’ ofwel enkelzijdig roeien op een surfplank. Toen ik het voor het eerst zag dacht ik dat ze aan het kloeten waren, een bekend verschijnsel in de deze contreien maar dan wel 40 jaar eerder.

(Voor de bezoekers van buiten Westfriesland; kloeten is het voortduwen van een akkerschuitje met een zogenaamde vaarboom, die we hier kloet noemen.)

In de singels en grachten -die hier erg ondiep zijn- kan je uitstekend kloeten. Maar dat is duidelijk uit zwang. Tegenwoordig wordt er dus gesupt. Ook daar zijn de grachten en singels prima geschikt voor. Toch zijn er wel ‘uitdagingen’. De dame hierboven met rugzak, moest 30 meter verder flink door de kniëen om onder de Heilooërbrug door te glijden. Die brug heeft een doorsuphoogte van maar 1 meter.

De Nieuwlandersingel ligt aan de zuidzijde van de Binnenstad. Na de brug gaat die over in de Kennemersingel aan de westzijde. Bij het Stadskantoor kan je verderop onder het Texelse Hek door naar het Noordhollands Kanaal. Daar mag zij nog 10cm verder door de kniëen. En ook andere bruggen over de grachten, zoals de Zoutkeetbrug, Willemsbrug, Wolfsbrug, Bokkebrug en Rootorenbrug zijn maar 90 tot 100cm boven het water. Die laatste Rootorenbrug kan open, maar dat zal wel niet gebeuren voor een incidentele supper.

Advertentie

Geplaatst op 2013-10-11, in Alkmaar, Brugmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

  1. Dat lukt je hier niet. We hebben gewoon geen water…. En volgens mij jagen ze je op de visvijver weg.

  2. Was het niet zo dat ze dat ook op een deur deden?

  3. Binnenkort in de aanbieding: Supboards. Slechts 1x gebruikt …

  4. @Appelvrouw: Ik heb hier nog geen deurpeddelaars gezien. Daarnaast zijn er surfplanken in overvloed die al jaren ongebruikt in schuurtjes liggen.

  5. @Wichwithaview: Dit zijn idd rages die zo weer over kunnen gaan. Maar ik verwacht eerst nog dat de commercie het gaat uitmelken met speciale suppeddels, suproutes, supkleding en suprugzakjes.

  6. Goh, nooit van gehoord, dat suppen. Lijkt me leuk om te doen.

  7. Dit zou ik ook nog wel durven als het niet waait. Voor echt surfen was ik niet in de wieg gelegd.

  8. @Hanscke: Het voordeel van de singel-suppen is idd dat het binnen de luwtje van de stad is. In en rond de binnenstad van Dokkum is ook mooi water, heb je daar nog geen suppers (m/v) gezien?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: