Okt-14: Van der Gijp tot Putin

Na mijn vakantie ben ik logmatig nog niet erg op dreef. Ik heb het nog redelijk druk met het wegwerken van de mail en de acties die daarbij horen en er zijn flink wat vergaderingen in Oktober bedacht waar ik voor de goede orde mijn neus moet en wil laten zien. Helaas hoort daar dan ook bij dat ik dingen nog moet uitzoeken en lezen om beslagen ten ijs te komen. Maar ook staat mijn hoofd nog half in vakantiestemming. Dat viel op te maken uit de laatste 4 logberichten, die weinig tijd namen. Ze gingen toevallig ook allemaal over Alkmaar en dus wordt het tijd voor iets anders. Daar heb ik onderwerpen te over voor, maar die gaan me allemaal teveel tijd kosten. Het niemendalletje hieronder moet toch wel binnen een uur te bedenken zijn.

Voor m’n vakantie ving het aan met René van der Gijp, de hinnekende bijzitter van een of ander ‘zeuren over sport’-programma. Ik heb dat programma zelf nog nooit gezien, maar wel wat fragmenten in De Wereld Draait Door. Van der G gooide in de groep dat er onder voetballers weinig homo’s zijn. Die worden eerder kapper dan voetballer. Heel Nederland viel over hem heen.

Zelf bedacht ik dat de kleinschalligheid van het damesvoetbal zijn uitspraak onderstreept.
Meiden kiezen als ze jong zijn doorgaans ook niet voor het voetballen. De meiden die dat wel doen zijn misschien wel lesbisch. Wat dat betreft zou het goed kunnen dat er onder voetbalsters juist relatief veel lesbo’s zijn. Ik kan dat niet staven of en ga dat zeker nu niet uitzoeken. Gaat ook lastig omdat ik niets heb met voetbal of geaardheden. Toch was het wel leuk geweest als de journalistiek niet zo op de man (Van de Gijp) had gespeeld, maar eens uitgezocht had hoe het zit bij het damesvoetbal.

Eigenlijk greep ik hiernaar terug vanwege de DWDD-uitzending van afgelopen vrijdag. Daar was een compleet rugby-team van homo’s te gast. Nou zijn er veel minder rugby-teams dan voetbalteams, maar ze zijn er wel. En het is maar goed dat dit homo-team in die competitie meedraait, want een 2de rugby-team met alleen homo’s bestaat in ons land niet.

Na dat team sloot Pieter Derks de week af met zijn eindeweeks conference. Dat deed hij tussen het rugby-team dat daar nog geparkeerd stond. Natuurlijk haakte hij daar mooi op in en had ie het zo aan ‘Poet-in’ gelinkt. Wim Kan had dat echt niet beter gedaan en Youp heeft wat mij betreft dit niveau nooit gehaald; die zeikt alleen maar azijn.

Vervolgens vond ik Derks’ z’n oplossing voor de onschendbaarheid van Russische zuiplappen met losse handjes wel fraai. ‘Nederland heeft ook diplomaten in Rusland en die kunnen daar onschendbaar mooi demonstreren tegen de homo-misstanden in dat land. En als die niet willen, dan vervangen we die een jaartje door Geer en Goor.’ (DWDD-fragment.)

Advertentie

Geplaatst op 2013-10-14, in RTV-matig en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Werkelijk belangrijk, de sexuele geaardheid van sporters? Uiteindelijjk moet macho Putin het ook afleggen tegen de URvdM. Anders wordt z’n peperdure winterfeestje verstoord, dat reeds ten koste ging van andere bevolkingsgroepen en daar duur voor moe(s)ten boeten.
  Slecht gemodereerd door zelfingenomen Van Nieuwkerk, Ximaar.

 2. We hoeven toch alleen Rutje naar Rusland te sturen…

 3. De kersverse chef van Rutte gaat binnenkort naar Rusland. In dit kader: waar anderen in vuur en vlam staan, wordt slechts de vredespijp gerookt volgen diplomaten.

 4. Dat gedoe over homo’s en lesbo’s komt me zo langzamerhand de strot uit. Het lijkt wel een besmettelijk virus. Tegenwoordig zijn er al zoveel homo’s/lesbo’s waardoor het al lang niet meer bijzonder of uitzonderlijk is en er dus ook geen extra aandacht meer voor hoeft te zijn. Het Rusland gedoe kreeg deze week nog een raar staartje en dat had alles te maken met nog niet in vrijheid kunnen leven in dat land. Er zullen vast meer onderdrukte groepen zijn.

 5. @Hanscke: Zelf schreef ik er al over dat ik niet veel met geaardheden heb. Mensen mogen dat mooi zelf uitzoeken, als ik er maar geen last van heb.

  Een jaar of 30 terug was er in GBR een enorme ontkenning dat er homo’s bestonden. Ik merkte dat doordat ik in een klein dorp waar ik sliep een kroeg had bezocht, die zich alleen op homo’s had gericht. Er hing dan ook een rare sfeer. Na het eerste biertje stond ik weer buiten. Nu GBR om is moet volgens hen de rest van de wereld ook om en in dat kielzog gaat NL (die er aanvankelijk behoorlijk op voor liep) in mee. In Rusland is nu eenzelfde ontkenning gaande en heb je ook dat er ondergronds een hele andere wereld bestaat. Bij dat alles zijn het vaak artiesten en staat bijvoorbeeld het Eurovisiesonggestival er bol van, ook de deelnames uit Rusland. Dat zorgt er voor mij voor dat het mij ook allemaal te overdreven wordt uitgemeten. Zelf hebben we hier in Alkmaar wederom zo’n Canalparade gehad, waarbij Amsterdam in het klein wordt nagedaan. Ik heb daar foto’s van gemaakt omdat het meer een optoch was van politieke partijen in de strijdt om wie de meest roze boot had. Maar die foto’s hebben bij mij nooit een logberichtje gehaald.

  In Rusland en de meeste andere landen worden doorgaans Roma of andere mensen zonder vaste woonplaats onderdrukt. Dat gebeurt ook NL. Maar die mensen staan wat verder van de omroepen af en dan hoor je er minder over.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: