Okt-20: 1 Euroland geeft het op

Barroso en van Rompuy zullen niet content zijn dat een Euroland er het bijltje bij neergooit. Voor mij is het ook niet leuk, ik kwam er graag. Niet in het minst vanwege de leuke mensen die immer zeer hulpvaardig waren. Ik kom er al jaren, ook toen de euro nog niet bestond en ik het de Knakenwinkel noemde.

Het is dan ook 1 van de weinige zaken die hun prijzen lieten zakken toen de euro werd ingevoerd. Was voorheen iets 1 knaak (2,5 gulden) dan werd dat later 1 euro en dat is toch mooi 12% minder.

En eigenlijk is het nog veel goedkoper, want op de gevel staat al jaren ‘meer dan 1000 artikelen 1,-‘. Dat is 0,001 euro per artikel. Ik heb begrepen dat ze niet overal weggaan, maar 1 in elk geval wel uit Alkmaar.

Geplaatst op 2013-10-20, in Alkmaar, Shopmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

  1. Ja jammer, maar wat moet je nu met je 1 euromunten?

  2. Langzaam raken de steden leeg.

  3. Ja, wat Sjoerd zegt is ook waar… Wat zou er terugkomen in zo’ pand? Hier zijn ook straten met veel winkelleegstand. Zouden Barroso en van Rompuy zich ook over die vraag buigen?

  4. @Jolie: Hier valt de leegstand wel mee, vooral in dat gedeelte van de binnenstad. Daarbij is het een smalle zaak, niet meer dan wat je op de foto ziet. Bij zo’n winkel merk je niet dat ie leegstaat. Erger is het hier buiten de binnenstad in Overstad, waar in een modern verzamelpand voor de helft leegstaat. En dat zijn dan van die grote zaken als Toy’s r Us of een C&A outlet. Ik verwacht dat hier weer zo een laarzen- of jurkenwinkel in zit. Ik snap werkelijk niet hoe die met zoveel conculega’s hier rond kunnen komen.

  5. Ik snap je redenering niet van die 1000 artikelen 1,-

  6. @Mack: Er staat idd een fout in. Aanvankelijk stond er 0,1 eurocent en ik heb dat niet goed omgezet in 0,001 euro.Is inmiddels aangepast..

  7. Ik zie geen aanpassing? Je bent lekker bezig vandaag, Ximaar.

  8. Komt door de crisis. In de Kinkerstraat sluit ie ook.

  9. gaat ie weg? Niet dat ik er veel kom maar als ik in de binnenstad ben…. was t wel altijd druk!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: