Nov-09: Mercedes-Benz 358

Deze vrachtwagen uit 1971 stond nog ergens in mijn magnetische boetje.

Een maandje voor mijn vakantie trof ik hem op een fietsrondje in Winkel. Winkel is voor alle duidelijkheid een dorp, dat tegenwoordig deel uitmaakt van de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Daar zitten de Wieringermeer in, het voormalige eiland Wieringen, de gemeente Anna Paulowna en de gemeente Niedorp (waar Winkel deel van uitmaakte).

Ik ken dit type vrachtwagen uit mijn jeugd en vind hem er nog prachtig uitzien. Dus op de foto. Even later wierp ik een blik door de achterdeur en kreeg ik al een vaag vermoeden. Bij de RDW-gegevens staat ie dan ook te boek als kampeerwagen. Wat het voorheen is geweest weet ik niet. Mercedes-Benz maakte dit soort vrachtwagens met een metalen opbouw voor bijvoorbeeld het Rode Kruis.

Advertentie

Geplaatst op 2013-11-09, in Regiomatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. En deze is dan ook in een nieuwstaat gerestaureerd. Ik mag dat wel.

 2. Wat een juweeltje!!! Wat jammer dat het een kampeerwagen is geworden. Het voorkomt wel de behoefte om te solliciteren naar een ritje met dat ding. Als bijrijder dan. Ik val al jaren op vrachtwagens en toen de nieuwe neus een paar jaar geleden kwam was ik dol enthousiast. Ik zou ooit zo graag één keer als bijrijder in zo’n grote truck een ritje naar Italië willen meemaken. Ach een mens moet wat houden om van te dromen.

 3. @Hanschke: Ik ben nog eens aan het zoeken geslagen en denk dat dit vrijwel de originele opbouw is. Dwz mijn vermoeden is dat het een THW (Technisches HilfsWerk) wagen was. Die worden infgezet bij bijvoorbeeld rampen. Mercedes was en is 1 van de hofleveranciers op dat gebied, het model komt daarmee overeen en ook de kleuren, blauw met een witte band rondom. En natuurlijk de zwaailichen en schijnwerpers op het dak. Toen ik de foto nam realiseerde ik me dat niet, anders had ik het wel even gevraagd.

  Tussen mijn 10de en 16de heb ik veel met vrachtwagens meegereden en wilde ook destijds chauffeur worden. Verder dan Hoogeveen (180km) was het niet. Mijn jongere broer is wel chauffeur geworden en heeft o.a. wat jaren op Zwitserland gereden. Hij knapte destijds af op het lange wachten bij de grens en de slechte planner die veel moeite had met regelen van retourvrachten. Internationaal chauffeur is wat dat betreft lang niet meer zo romantisch als voor het tijdperk van de satellieten en tachograven die hen elke meter in de gaten houden.

 4. @Sjoerd: En het lijkt er ook op dat ie dagelijk in de was wordt gezet. Met verder zoeken zag ik dat iemand anders deze vrachtwagen al op een oldtimershow in Friesland al op de foto had gezet. Eigenlijk geeft dat ook aan dat de opbouw behoorlijk origineel kan zijn.

 5. Een plaatje om te zien, dat mag ook wel eens gezegd worden.

  Love As Always
  Di Mario

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: