Nov-22: Bouwputdexel HHW

In de zeer onregelmatige serie putdeksels mag deze verse te Heerhugowaard niet ontbreken:

Ik stuitte er op toen ik even ging kijken of de nieuwe fietstunnel onder de N242 in de Broekhornpolder al gebruikt kan worden. Het werk is daar (zoals gebruikelijk) een paar maanden uitgelopen en de tijdelijke fiets-oversteek met verkeerslichten is er link en heeft al wat slachtoffers opgeleverd. Helaas gaat het nog een tijdje duren en zal het mij niets verwonderen als het niet voor de winter gereed is.

Ik fietste wederom over het bouwweggetje langs de toekomstige ‘haven’. Hier op de kaart aangeduidt met OH (Om Havenroute). Het is de eerste haven van Heerhugowaard en met moeite passen er een paar surfplanken in. Bij dat overdreven omfietsen viel mijn oog op een put die ik niet eerder had gezien, met de foto hierboven tot gevolg. Ik zag al snel dat het wapen met de ooievaars van gemeente Heerhugowaard er op prijkt. De laagstaande zon geeft een mooi schaduw-effect, bij grauw weer zal het veel minder opvallen. Op de website van de gemeente of ook maar ergens in de media kan ik er niets over vinden. De grote hoeveelheid (school-)fietsers die dagelijks over deze bouwweg fietsen zullen het ook niet in de gaten hebben. Die hebben hun aandacht voor andere (verkeers-)zaken nodig.

Advertentie

Geplaatst op 2013-11-22, in Dexelmatig, Regiomatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Hier worden die dingen met de bosjes gestolen…

 2. Spaar je foto’s van putdeksels, of alleen waar je zelf geweest bent? Ik heb ook altijd de neiging foto’s te maken van bijzondere putdeksels.

 3. @Margo: In hoofdzaak moet ik er zelf geweest zijn, anders is er geen houden meer aan. Ik las net in een eerder overzichtje dat ik een foto van je heb gehad met een deksel uit Quedlinburg. 9 jaar terug heb ik daar overnacht en toen maakte ik nog geen putdekselfoto’s. Ben er dus wel blij mee en ga hem zeker een keer plaatsen als ik ook die fietsvakantie qua foto’s weer restaureer.

 4. Ja precies, Quedlinburg. Dat was zo’n mooi stadje! Ja die foto verwacht ik wel hier natuurlijk! ;-)

 5. Mooie serie. Ik was vorig jaar in Musee Granet in Aix en Provence – een tentoonstelling met werk van de Belgische kunstenaar Pierre Alechinsky. Veel putdeksels – met oa frottage techniek. Kijk ook eens bij: http://fr.wikipedia.org/wiki/Plaque_d'égout

 6. @Koen: In een zeer grijs verleden heb ik een keer overnacht in Aix-en-Provence, maar dat was ver voordat ik me met putdeksels en musea bezighield. Het leuke is dat op die wiki een putdeksel staat van een stadje waar ik de afgelopen vakantie doorheen ben gefietst gelopen. Er was een jaarmarkt en zo druk dat je geen stukje weg meer kon zien. Van wat andere steden heb ik wel wat putdeksels op de foto gezet, maar die ga ik pas plaatsen als ik mijn vakantie van september ga verslaan. (Kan niet meer zolang duren.)

 7. Nico de Kievit

  Goede avond, Hoe is dit putdeksel op dit moment te bereiken te voet ?

  m.v.g. Nico de Kievit

 8. @Nico: Geen idee, het was een bouwweggetje langs het nieuwe Broekhornhaventje. Dat weggetje is verlegd, maar hoe het riool daar ligt weet ik op dit moment niet. Eerdaags fiets ik er nog eens langs om de huidige situatie te bekijken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: