Nov-30: Zwerffietsquiz-2013.1 opgelost

Charlie had het goed met Hachenburg, een leuk stadje, waar ik halverwege doorfietste. Ik merkte pas later dat Hachenburg duidelijk op de parasols staat als je de belichting van de foto aanpast. Voor mij ook een reden omdat maar halverwege de quiz te melden.

Alle gokken vond ik behoorlijk goed. Herborn vind ik een leuke stad en zou zeker in aanmerking komen voor een overnachting. Dillenburg zou ook kunnen, maar in beide ben ik geweest in 2011 en nu was ik opweg naar Limburg a/d Lahn. Niet om die plaats te bekijken (ook daar ben ik al eens geweest) maar om daar te beginnen aan het enige stukje Lahn (tot Giessen) dat ik nog nog gezien heb.

Na 95km was ik in Haderer Hadamar. Daar zag ik een bord met hotels en B&B’s en koos in tweede instantie een hotel boven een Grieks restaurant. Achteraf een prima keuze. Emigrant heeft het dus goed. Ook met zijn eerste gok Limburg/Lahn zou hij gewonnen hebben, omdat dat maar 7km van Hadamar ligt. Als Heskundige is Emigrant in het voordeel, toch dacht ik de vraag zo te hebben bedacht dat ook anderen een kans zouden maken. Voordeel is dat Emigrant de komende weken in Thailand zit en de belagers bij de 2de ronde hem in kunnen halen.

Uitslag:
1. 10p. Emigrant (Hadamar 0,0km)
2. 9p. Cohler (Weilburg 19,9)
3. 8p. Greet de W (Driedorf 26,7)
4. 7p. Sjoerd (Bad Camberg 27,1)
5. 6p. Charlie (Herborn 37,5)
6. 5p. Pjots (Aßlar 42,0)
7. 4p. Bytheway (Aßlar 42,0)
8. 3p. Cornutus (Wetzlar 42,8)
9. 2p. Hanscke (Dillenburg 44,8)
10. 1p. Rob H (Butzbach 53,1)

Bij de quizvraag ben ik compleet vergeten om de hoofdprijs te vermelden. En dat er dan toch nog 10 gokkers meedoen doet me enorm deugd. (Zoals gebruikelijk mag de winnaar geheel op eigen kosten en op eigen fiets deze vakantie nafietsen op een moment die hem of haar uit komt.)

De volgende ronde komt over enkele dagen.

Hieronder nog de quizvraag.
Bij m’n zwerffietsvakantie hoort natuurlijk ook de jaarlijkse gokquiz. Ik heb dit jaar 23 dagen gefietst en dat houdt in dat ik per 3 fietsdagen een quizvraag ga verzinnen. Dan komt het uit op 7 of 8 rondes en dat lijkt me een mooi aantal. Het zal er wel op neer komen dat ik de uitslagen niet steeds op eenzelfde weekdag geef. Ik vermoed dat 3 vakantiedagen beschrijven me niet binnen een week gaat lukken en tussendoor wil ik ook af en toe over iets anders berichten.

De volgende dag, 4 september ben ik naar mijn eerste reisdoel gefietst. Dat doel was te ver voor 1 dag fietsen. Na 95 km fietsen vond ik in een minder grote plaats een prima hotel, met een heerlijk binnenplaatsterras waar Italiaans Grieks eten werd geserveerd. De plaats zelf stelde niet zoveel voor, maar dat hoefde met zo’n binnenplaats dan ook niet.

Die 95 km ging redelijk rechtuit zo ver dat in een heuvelig landschap mogelijk is. Ik vertrok uit Eitorf dat nog net in NordRhein-Westfalen ligt en eindigde net in Hessen. Het grootste gedeelte ging door Rheinland-Pfalz. De foto’s van die fietsdag heb ik al (zonder omschrijvingen) online gezet. Met elkaar moet naar mijn gevoel redelijk te gokken zijn waar ik die 4de september overnachtte.

Kortom in welke Hessische woonplaats sliep ik van 4 op 5 september?

Iedereen mag mocht zoveel gokken als mogelijk, maar per persoon telt alleen de laatste gok. Het gaat er om wie er het dichtste bij komt; die krijgt 10 punten. Het kan zo uitkomen dat er meer mensen hetzelfde bedenken en dan krijgt de eerste de meeste punten en de 2de een punt minder. Gokken kan kon t/m zaterdagavond 7 december 23:59.

Geplaatst op 2013-11-30, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 19 reacties.

 1. Oef! Ik gok op Herborn.

 2. Herborn zou maar zo kunnen. Ik gok dan maar op Driedorf.

 3. Ik heb de text een klein beetje aangepast omdat het een Grieks en niet een Italiaans voedsel was/is.

 4. ik gok op Bad Camberg

 5. Limburg a.d. Lahn

 6. @Emigrant: De binnenstad van Limburg a. d. Lahn is erg pittoresk, maar Ximaar schreef: “De plaats zelf stelde niet zoveel voor”. Of ben ik iets niet wel begrepen?

  @sjoerd: Wordt er in Bad Camberg ook Hachenburger gedronken? Ik dacht altijd dat dit bier buiten het Westerwald vrijwel onbekend was, maar ik ben geen deskundige.

 7. @Charlie: De foto’s zijn onderweg gemaakt, waaronder in Hachenburg. Tot nu toe kunnen alle gegokte plaatsen qua afstand via Hachenburg.

 8. Ik houd het op Butzbach.

 9. Ja hoor, een goede suggestie om mijn zinnen te verzetten. Na rijp beraad en omdat ik toch origineel wil zijn gok ik op Dillenburg. Ken ik vanuit de geschiedenislessen.

 10. @Charlie: je hebt helemaal gelijk, ik had mijn kop er niet zo bij want ik moet morgen op reis naar een raar land. Als ik een tweede kans krijg van Ximaar zeg ik nu: Hadamar, en anders blijft het bij Limburg, het gaat ook om het aantal kilometers vanaf de juiste slaapplaats.

 11. @Emigrant: Wijzigen mag tot zaterdagavond, dus Hadamar neem ik gewoon mee.

  Een goeie en interessante reis gewenst.

 12. Ik gok op Wetzlar. Ik herkende Hachenburg van de foto’s. Heb een foto van de toren gemaakt van vrijwel exact dezelfde plek ;-)
  Wetzlar is niet zo heel groot, op de kop af 95 kilometer van Eitorf. Ik gok op hotel Jägerhof.

 13. Het blijft gokken, maar ik gok op Aßlar.

 14. Weilburg

 15. Aβlar, daar gok ik op.

 16. Haderer is mij niet bekend, ik ken alleen Hadamar.

 17. @Charlie: In het lijstje stond het wel goed, maar die ene was er nog doorgeglipt. Ik heb het aangepast en Harderer doorgestreept laten staan. Klik er op en misschien ken je Haderer toch wel. :-)

 18. Ja, die ken ik :-)

 19. Hadamar is ook goed. Ik denk, die ximaar fietst in één streep door het Teutoonse land. Eitorf, Hachenburg en dan `immer gerade aus`. +/’

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s