Dec-04: WP-Sneeuwvrij

Een aantal bloggers is het inmiddels opgevallen, WordPress heeft haar jaarlijkse sneeuwmachine ingeschakeld. Volgens WordPress sneeuwt het alleen in December en dus zetten ze hem op 4 Januari weer uit. Dat is natuurlijk al vreemd in een land als Nederland waar het meer sneeuwt in Januari of Februari dan in December.

Maar met dat sneeuwen sloeg ook mijn ventilator aan, die van mijn laptop. Ik wil dat niet en vind het heerlijk dat m’n laptop immer zo geluidsarm is. De ventilator gaat alleen aan als de processor te warm wordt. Dus maar even bij Taakbeheer-CPU-verbruik gekeken.
En jawel hoor, als de sneeuw valt dan neemt mijn Processor niet de gebruikelijke 0% maar schommelt ie rond de 25%.

Dat is trouwens bij Internet Explorer. In Chrome verbruikt het sneeuwen zelfs 60% en daar kan ik het sneeuwscript niet stoppen door een ander window te activeren. Het is een belabberd script. Sneeuw op websites kan met veel minder processor-verbruik. De sneeuwscripts die ik binnen Wegminlog gebruikte zorgden er niet voor dat mijn ventilator aansloeg en aan bleef.

Met elkaar gaat het dus om energie. Mijn laptop verbruikt gemiddeld 17 watt en mijn ADSL-modem 10 watt. Maar met het sneeuwen komt daar zeker een watt of 8 extra bij voor de processor (die maximaal 44,8 watt kan verbruiken en minmiaal 8,7 watt) en 10 watt voor de ventilator. Om anderen niet op onnodige energiekosten (van circa 2 spaarlampen) te jagen heb ik op mijn WordPress-websites het sneeuwen uitgeschakeld. Kan via menu ‘Instellingen’ onderaan bij ‘Instellingen | Algemeen’.

Geplaatst op 2013-12-04, in Milieumatig, Webmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Als bezoeker is het me inmiddels gelukt om de ‘energieverslindende’ WP-sneeuwmachine uit te schakelen. Kan door s1.wp.com/wp-content/plugins/snow/ aan de websites met beperkte toegang via browsermenu Extra | Internet opties | Beveiliging toe te voegen.

  Misschien zijn er bijverschijnselen, dus raad ik het nog niet aan. Bijverschijnsel is dat ik op een aantal blogs met een ander WP-thema of andere instellingen niet meer kon reageren.

 2. Is hier nu sprake van een digitale sneeuwschuiver, ik neem aan dat zout strooien helemaal funest is.
  Maar inderdaad de meeste sneeuwval is in januari of februari.

 3. Mega irritant, inderdaad, zulke flauwekul-scripts. Over die processor : Een Intel Atom processor gebruikt maar 2 Watt, en is ongeveer even krachtig als de oude Pentium-3. Ze worden ook steeds beter. En het zijn echte dual-cores. De bijbehorende chipset is natuurlijk ook super-zuinig. Die eet vaak nog meer energie dan de processor zelf. De OBA website draait op zo’n Atom doosje. Het hele apparaat waar hij in zit gebruikt maar 18 Watt, en je kan hem zelfs aan een monitor vastklikken. ( een voedingsadapter heeft trouwens vaak een slecht rendement, want dat zie je niet aan de buitenkant en een efficiente is veel duurder en het is niet verplicht )

 4. @Knutselsmurf: Ik heb de text even aangepast mijn ouder Intel duo core T2050 verbruikt minimaal 8,7 en maximaal 44,8 watt. Circa 8 watt extra bij 25% CPU gebruik lijkt me geen gekke aanname. Het is ook niet voor niets dat de ventilator aanslaat omdat ie heter wordt. Het totale vrebruik van 17 watt inclussief 3,5 voor het scherm heb ik met de PEN kWh-meter gemeten, de meter waarop ik wordt afgerekend. Daar zit dus het verbruik van de losse chopper voeding in. Die wordt overigens nooit warm en ik verwacht dan ook niet dat ie een slecht redenment heeft. Het is me teveel werk ok het verbruik op dezelfde meter goed te bepalen wanneer ik naar zo’n sneeuwding zit te kijken.

 5. Er kloppen nog meer aannames niet. 10 Watt voor de ventilator is wat overdreven, als je 20 watt warmte wil wegblazen. 1 Of 2 watt komt meer in de buurt.
  Heb je geen wattmeter ? Ze zijn niet duur en het is interessant, hoewel je het na een tijdje wel gezien hebt.

 6. @Knutselsmurf: Veel losse elektronische meters wijken flink af bij lage vermogens. De eigen kWh-meter gebruiken is goed te doen. Ik meet hoelang de grote schijf met het zwarte streepje er over doet en reken het dan terug. Vaste stabiele gebruikers kan je aan laten en verrekenen, maar je moet niet hebben dat tijdens het meten de koelkast of de CV aanslaat. Dus voor het meten even de CV op oneindig laag en de koelkaststekker er uit. :-)
  Ik doe dit al jaren zo en het is behoorlijk nauwkeurig afhankelijk hoeveel tijd ik er in steek.

  Aan het geluid te horen, neem ik aan dat 10 watt voor mijn laptopventilator wel eens in de buurt kan komen.

  Overigens geef ik alleen maar aan hoe het bij mij zit, maar het gaat natuurlijk om de computer van de gemiddelde WordPress-bezoeker. Over die gemiddelde computer heb ik geen idee. Die kan er veel meer of veel minder last van hebben.

 7. Bij mij geen problemen dus. De sneeuwmachine gaat hier niet automatisch aan…

 8. Ik heb altijd al een hekel gehad aan sneeuw. In real life, maar ook dat virtuele onzin gedoe op websites. Nu kan mijn pc het goed hebben, maar mijn ogen niet zo.
  Ik vind het dus redelijk prettig dat jij het als een van de weinigen hebt uitgeschakeld.

 9. @Redstar: De ‘ellende’ valt voor mij erg mee. Maar 10 van de 100 blogs die ik bezoek hebben het aan staan en vrijwel allemaal hebben die een witte achtergrond bij hun texten. Eigenlijk vind ik de bewegelijke gifjes erger, maar die kan ik gelukkig weer eenvoudiger afplakken.

 10. Zo’n gifje in mn blog vind ik af en toe wel lollig. (het gaat toch al nergens over..) Ik neem aan dat die dingen alleen stroom vreten op het moment dat je zo’n blog bekijkt? Het mediabestand wordt wel erg groot op den duur…. vb: http://www.dickblogt.nl/niets-is-wat-het-lijkt/ of http://www.dickblogt.nl/jumping-jaqueline/ deze.

 11. @Dick: Zoiets neemt niet meer energie dan een foto, en ook alleen even kort bij het laden. Zo’n sneeuwscript werkt duidelijk anders. Zelf ben ik snel afgeleid en als er dan knipperende gifjes in de zijkolom staan vind ik dat irritant. Zo’n functioneel animatiegifje is niet erg en kan je eenvoudig uit het beeld scrollen. Zelf pruts ik ook af en toe animatiegifjes in elkaar: https://ximaar.wordpress.com/2009/03/08/mrt-08-basisbor/ of https://ximaar.wordpress.com/2005/09/03/sep03_bermuda_d/

  Bij Typepad in Webminlog kon dat beter. Dwz die liet ik alleen bewegen als je er de muisaanwijzer boven houdt. WordPress.com laat onmouseover helaas niet toe.

 12. Ik heb nog bij niemand sneeuw gezien. Wel even bij mijn eigen wordpress blogs gekeken, maar het sneeuwen staat niet aangevinkt. ik hou niet van hysterisch bewegende animaties in beeld, ook niet van niet hysterische sneeuw trouwens.

 13. @Margo: Toevallig vond ik er net nog iets over. Als ik ingelogd ben bij WP, dan zie ik op niet 1 van hun blogs sneeuw. Je kunt het dus in je profiel uitschakelen, maar dan moet je wel bij WP ingelogd blijven. Ik doe dat nooit en zie dus de website zoals anderen hem zien die geen WP-account hebben. De sneeuw zelf vind ik niet irritant op een witte achtergrond, mij stoort het meer dan m’n ventilator er op aanslaat.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: