Dec-10: Zwerffietsquiz-2013.2 opl.

Deze keer weinig gokkers. Zal vast door Sinterklaas en het Pietengedoe komen. Van de 4 gokkers kwam Sjoerd deze keer het dichtste bij. De oplossing was Büdingen. Een zeer fraai stadje met stadsmuur en grappige kleine torentjes. In het verslag beschrijf ik hoe ik daar kwam en al na 72km de fiets aan de kant zette om te voet het stadje beter te bekijken.

Daguitslag:             Classement Général: 
1. 10p. Sjoerd (Gründau 11,6km)   1. 17p. Sjoerd 
2. 9p. Charlie (Gelnhausen 13,1km) 2. 16p. Cohler
3. 8p. Cornutus (Gelnhausen 13,1km) 3. 15p. Charlie
4. 7p. Cohler (Hanau 27,1km)    4. 11p. Cornutus
                   5. 10p. Emigrant
                   6. 8p. Greet de W
                   7. 5p. Pjotr
                   8. 4p. Bytheway
                   9. 2p. Hanscke
                  10. 1p. Rob Hamilton

Ik dacht een flutfoto te hebben gemaakt van een torentje dat over was en gewoon ergens tussen de huizen stond. Totdat ik het na ging zoeken met Google afbeeldingen. Zoals bekend een vreselijk goede optie om deze quiz te kraken. Voor de zekerheid toch maar even de foto URL ingevoerd en Google kwam met een foto van een Subaru.

Kortom die snapte er niets van. Of toch wel, want op de achtergrond van de eerste Subaru-foto staat dat resevertorentje.

Die fotogherkenningssoftware werkt dus akelig goed. Gelukkig stond op de Subaru website niet waar de foto gemaakt was. FB op het kenteken verraadde wel dat het in de Wetteraukreis was.

Hieronder nog de oorspronkelijke quizvraag: (Over circa 3 dagen volgt de derde ronde.)

Eigenlijk was ik van plan om na 3 fietsdagen weer een gokquiz te doen, maar bij deze wijk ik daar nu alweer van af en doe het dus na 2 dagen. De vorige methode beviel me wel, dus ook nu weer wat foto’s van onderweg en eentje die ik in de aankomstplaats maakte. In die plaats heb ik meer foto’s gemaakt, die zullen mogelijk te herkenbaar zijn en komen pas na de uitslag.

Ook deze dag met 30 graden (in de schaduw) erg warm. Regelmatig een soort van siësta gehouden in de schaduw van een supermarkt met veel waterijs, frisdrank en water. In de supermarkten zelf was het ook een stuk koeler. Deze dag slingerde ik verder zuidoostwaarts richting Oostenrijk en nog 2 tussenliggende doelen. Ik had een flink stuk over kunnen slaan met de trein, maar daarvoor vond ik het weer te mooi. Achteraf goed, want ook deze dag kwam ik door een handvol bezienswaardige plaatsen.

Na 72km vond ik de laatste zo aardig dat ik er een slaapplaats zocht en vond. Op deze kamer en het ontbijt was niets aan te merken en dat voor nog geen 28 euro. Net als dat ik in Eitorf nog nooit gehoord had van Hadamar, wist ik bij vertrek in Giessen ook niet van het bestaan van deze plaats. En na een rondje door het stadje vond ik dat onbegrijpelijk, maar dat zou me deze vakantie nog een aantal keren overkomen.

De vraag is was dus in welke plaats overnachtte ik van 6 op 7 september?

Iedereen mag mocht zoveel gokken als mogelijk, per deelnemer telt alleen de laatste gok. Het gaat er om wie er het dichtste bij komt; die krijgt 10 punten. Het kan zo uitkomen dat er meer mensen hetzelfde bedenken en dan krijgt de eerste de meeste punten en de 2de een punt minder. Gokken kan kon t/m zaterdagavond 14 december 23:55.

Geplaatst op 2013-12-10, in Gokmatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. Ik gok op Gelnhausen.

 2. het blijft een gok, Gründau

 3. Hanau

 4. Aan de kaarten te zien is er in Gründau niet zoveel te beleven, qua stadsgezichten. Ik gok ook op Gelnhausen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: