Dec-12: Wat WordPress je MeNu?

Een paar dagen terug wilde ik wat categorieën omnoemen. Ik heb de indruk dat ‘Alkmatig’ minder praktisch is voor zoekmachines en ik beter gewoon ‘Alkmaar’ kan gebruiken. Ik schrijf voldoende (en eerder teveel) over Alkmaar, maar bij de zoekopracht ‘Alkmaar’ verschijnt m’n blog pas ergens na de 10de pagina. Omnoemen lukte niet en al snel kwam ik er achter dat ik eerst de ‘tag’ Alkmaar weg moest halen. Schijnbaar mogen tags en categorieën niet eenzelfde naam hebben. Daarna lukt het omnoemen wel.

Maar toen was plotseling mijn Menu-balk zoek. Een van de menu-keuzes had ook de naam ‘Alkmaar’ en dat bleek funest te zijn. Het oude menu kon ik niet meer terug te zetten, die was compleet uit het beheer van WordPress gehaald. Kortom maar weer een vers menu aangemaakt. Met een halfuurtje slepen staat die weer te pronken onder de kopfoto.

Vrijwel alle thema’s van WordPress hebben een configureerbare menu-optie, die te vinden is onder ‘Weergave’. Bij de meeste WordPress-blogs van medebloggers tref ik echter alleen de menu-keuzes ‘Home’ en ‘About’, dat is de standaardinstelling van WordPress. Eigenlijk best jammer, want met een menu kan je goed aangeven waar je over blogt en met een muisklik ga je zo naar de berichten die daarbij horen.

Advertentie

Geplaatst op 2013-12-12, in Alkmaar, Webmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ja valt mij ook op, dat mensen weinig doen met de mogelijkheden van WP. Bij sommigen staat de ondertitel: ‘Just another WordPress blog’ nog doodleuk op hun homepagina. Echter, als je over van alles en niets in het bijzonder blogt heb je de pagina’s niet echt nodig.

  2. @Margo: Dan zou ik nog steeds de opties “Van Alles” en “Niets” aan het menu toevoegen. ;-)

    Dat “Just etc..” is idd ook erg koddig.

  3. De wordpress software heeft geen tabel voor tags of categories. Ze hebben daar het meer algemene begrip “taxonomies” voor en die hebben samen 3 tabellen. Waarvan niemand precies snapt waar ze voor dienen en waarvan de indeling om de paar releases weer verandert. Dus je laat het ook wel om een plugin te maken die er iets mee doet. Het was kennelijk ooit de bedoeling dat je ook een soort Wikipedia kon bouwen met WordPress, maar daar was toen al veel betere software voor.

  4. Ik heb met mijn eigen blog wat minder moeite en kan direct de tabellen aanpassen. Dat scheelt veel werk…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: