Dec-28: Zwerffietsquiz-2013.4 Opl.

Ik ben nog niet begonnen aan het verslag. Dat komt dus later. De uitslag wel en die werd ook deze keer goed geraden door Charlie. Het was idd Montbéliard. Mijn idee was eerst om naar Mülhouse te fietsen en vandaar verder met de trein. Toen dat tegenviel en het weer mee- bedacht ik langs het Rijn-Rhône-kanaal te fietsen. Ik was al eens een stuk langs dat kanaal in tegenrichting gefietst vanuit Belfort. Toen heb ik Montbéliard gemist en deze keer leek me het leuk om daar eens naartoe te fietsen.

En dat ging prima. Alleen heb ik bij aanvang een cirkeltje in Duitsland gemaakt, omdat 1 fietswegwijzer vlak voor de Rijnbrug de verkeerde kant op wees. 5km later stond ik weer op die plek en heb ik een bewoner de weg gevraagd en meteen maar even gevraagd of hij de gemeente wilde bellen voor het draaien van de wegwijzer.

Een dikke week terug zocht ik uit wie ik op de foto in Stuttgart had gezet. Het bleek Christoph van Württemberg te zijn, die getrouwd was Anna Maria von Brandenburg Ansbach uit Ansbach. Daar was ik een paar dagen eerder doorheen gefietst. Vervolgens zag ik dat zij kinderen kregen in Mömpelgard, wat de Duitse naam is voor Montbéliard. Een leuke toevalligheid. Onbedoeld fietste ik door het leven van deze man en zijn gezin.

Via de voetbalclub was het misschien wat eenvoudiger. Die club heet Sochaux (-Montbéliard) en staat vrijwel onderaan in de Franse eredivisie. Sochaux heeft maar 4000 inwoners en een enorme fabriek van PSA (Peugeot Société Anonyme (met 12.000 werknemers)) waar ook Citroëns worden gemaakt. Tussen die fabriek en het station van Montbéliard ligt het stadion.

Daguitslag:             Classement Général: 
1. 10p. Charlie (Montbéliard, 0km)  1. 35p. Charlie
2. 9p. Bytheway (Montbeliard)    2. 29p. Sjoerd
3. 8p. Cohler (Montbeliard)     3. 24p. Cohler
4. 7p. Hanscke (Belfort 17,8km)   4. 21p. Bytheway
5. 6p. Pjotr (Clerval 30,0km)    5. 18p. Hanscke
6. 5p. Sjoerd (Besançon 74,7km)   6. 11p. Pjotr
                   7. 11p. Cornutus
                   8. 10p. Emigrant
                   9. 8p. Greet de Wit
                   10. 1p. Rob Hamilton

De oorspronkelijke vraag:

Op donderdag 12 september heb ik vanuit Müllheim (bij Basel) 110 km gefietst over een vrijwel geheel vlakke route. Het weer viel erg mee en was op een enkele bui in het begin na droog. Ik ben wel door Mulhouse gefietst en heb nog even hun station bezocht. Vandaar vertrokken vooral bussen en trams, qua treinen richting west vond ik het flink tegenvallen.

Ik had een stuk verderop nog een stad op mijn verlanglijstje staan en daar ben ik via een prachtig fietspad naartoe gefietst. Deze keer nog even geen foto’s, maar wel een historische hint. De man die ik als standbeeld in Stuttgart op de foto had gezet bleek te zijn getrouwd met een vrouw uit een plaats waar ik een paar dagen eerder doorheen fietste. Ze kregen een aantal kinderen die geboren zijn in de stad waar ik deze dag zou eindigen en zullen daar dus een tijdje gewoond hebben.

Voor de mensen die meer met sport hebben nog en andere hint. In een klein buurdorpje speelt een Franse eredivisieclub in een stadion dat net in de woonplaats staat waar ik deze keer overnachtte.

De vraag is was in welke plaats overnachtte ik van 12 op 13 september?

Iedereen mag mocht zoveel gokken als gewenst, per deelnemer telt alleen de laatste gok. Het gaat er om wie er het dichtste bij komt; die krijgt 10 punten. Het kan zo uitkomen dat er meer mensen hetzelfde bedenken en dan krijgt de eerste de meeste punten en de 2de een punt minder. Gokken kan kon t/m donderdagavond 2 januari 23:55.

Geplaatst op 2013-12-28, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Montbéliard.

 2. ik vermoed Clerval.

 3. Montbéliard

 4. ik ga voor Besançon, Montbéliard is te dichtbij…

 5. Ik gok op Belfort.

 6. Montbéliard