Dec-29: Stapel-Op-Katten

Of opstapelkatten:

Dit setje zwaar behaarde raamisolanten kwam ik een paar dagen terug hier in de binnenstad tegen. Regelmatig hebben mensen 2 huisdieren, omdat 1 te goedkoop is. Denk aan de hondjes van Pim. Bij katten komt de reservekat ook steeds vaker in het raambeeld. Katten willen zich nu eenmaal prostituteren en/of gewoon naar buiten kijken. Bij smallere voorramen geeft dat ruzie wegens ruimtegebrek op de vensterbank en dat is hier prachtig opgelost.

Aanvulling:
Margo heeft een verzamelblog met Vensterkatten.
En ik herinnerde me tegelijk dat ik een week eerder een prachtige prijswinnende documentaire over huiskatten van de BBC heb gezien, en hoe die beesten elkaar ontlopen om zo geen ruzie te krijgen.

Advertentie

Geplaatst op 2013-12-29, in Alkmaar, RTV-matig, Ximatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Leuk! Ik verzamel foto’s van katten in ramen zoals je weet (waar niet van … zucht) en deze ga ik van je pikken! :-D

 2. @Margo: Helemaal vergeten. Ik ben vanwege je verzameling wel eens een keer teruggefietst naar Heiloo, omdat daar een paar statige katten vrijwel gespiegeld door het raam naar buiten zaten te kijken naast 2 dezelde grote vazen. De eerste keer dat ik dat zag had ik mijn camera niet bij me en de keren daarop zaten die beesten er niet meer. :-(

  Valt die van Karlstadt ook binnen je verzameling?

  Ik heb het berichtje aangevuld met een link naar je catlog en ook een naar een zeer mooie documentaire die ik een week eerder op TV zag, maar die via uitzendinggemist helaas niet beschikbaar is.

 3. Om de een of andere reden krijg ik geen doorklik naar een foto van Karlstadt. Ja, ik zou die verzamelweblogs (naast katten in ramen ook waslijntjes) zelf ook een beetje vergeten, want verwaarloos ze op het moment. Verzamel wel, maar luiheid zorgt ervoor dat ze niet op de bestemde plaats komen!
  Zo zie je maar: altijd een camera mee! :-D
  Die documentaire heb ik nog niet gezien, maar wel opgenomen, en goed dat je me eraan herinnert, die ga ik dus nog bekijken!

 4. Oh, nu wel. Ja, die pik ik ook van je, die van Karlstadt! :-) en ik beloof deze winter een bij te werken.

 5. ETAGE katten in de ETALAGE.
  Onze katten liggen als ze binnen zijn meestal op een stoel, in de vensterbank is geen plaats.
  Dat katten elkaar proberen te ontlopen gaat niet altijd op, een van onze katten zocht altijd, de wijlen kat, van de buren op. Die waren bijna altijd bij elkaar.

 6. @Bytheway: Ik heb je reactie uit de spambak gevist, geen idee welk woord ‘ongewenst’ was.

  Natuurlijk zijn er ook katten die prima met elkaar op kunnen schieten. Maar in die documentaire zit een aardig stukje dat buurkatten in ploegendienst naar buiten willen om elkaar zo niet tegen te komen.

 7. @Margo: Net als die waslijnen vind ik katten in vensterbanken ook een mooi thema. Zelf heb ik geen kat en heb ik er niet zoveel mee, maar als ze voor een raam poseren vind ik dat wel grappig. Vroeger had mijn moeder een kat, en die kat gedoogde de rest van het gezin. :-) Dat beest wilde ook altijd voor het raam zitten en zat dan te bungelen met de staart. Dat was geinig met jonkies (onze kat kreeg nooit kittens), die naar die staart begonnen te springen en te spelen.

 8. Ik heb er drie, en die zitten ook regelmatig ergens in huis op een vensterbank van de zon te genieten.

 9. Ik heb mijn hele leven al katten, een, twee of meer. Momenteel twee. Ik zou het in huis doods vinden zonder te worden verwelkomd door mijn katten.

 10. Hahaha, wat een geniale oplossing. ;-)

 11. wij hebben 1 kat en 2 honden. De kat heeft een eigen slaapzakbankje aan de verwarming hangen. Daar mogen de honden niet aankomen. Het valt mij inderdaad op dat er veel meer mensen 2 dieren van 1 soort nemen. Wat dat betreft doen wij helemaal met de trend mee. Maar het geeft maar een klein beetje meer overlast en een heleboel meer plezier. De honden vinden het zelf ook helemaal geweldig dat ze met zijn tweeën zijn. Nooit vechten ruzie of iets dergelijks. Ze lijken juist heel erg op elkaar gesteld te zijn.
  Mocht poes komen te sterven, ze is bijna 19 jaar, dan nemen we niet opnieuw een poes. Dan houden we het bij de honden.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: