Jan-26: Dubbel Beurs

Afgelopen week heb ik het me niet eenvoudig gemaakt. Ik had het druk met een regionaal krantje. De drukte zat er in dat het voor vandaag bij de leden moest zijn, omdat er een aankondiging in stond over een beurs die vandaag is gehouden. De regiopost, die de 600 exemplaren in de regio verspreid doet daar 2 tot 3 dagen over. Voor het goede moest het krantje vrijdag bij de leden op de mat liggen en dat is me gelukt.

Eigenlijk is dat vreemd, want de adresstickers van de leden kreeg ik pas woensdagmiddag van het hoofdbureau, die de landelijke ledenadministratie bijhoudt. Die stickers zouden ze al een week eerder sturen, maar na 3x bellen kreeg ik ze dus pas op woensdag. In de tussentijd had ik de krantjes gevouwen en hoefde ik die alleen nog maar dicht te plakken met de adresstickers en ze naar de regiopost te brengen. De 600 stickers vergden een paar uur en om 4 uur stapte ik op de fiets met een grote plastic bak vol met adresgestickerde krantjes.

De 5km naar het bedrijventerrein gingen probleemloos. Daar aangekomen zag ik op het parkeerterrein geen plek voor fietsen. Maar direct naast de ingang was een soort half parkeervak met daarop 1 motorfiets. Mijn fiets pastte daar prima naast. Ik stap af, neem de bak van m’n fiets en ging na 2 stappen volledig op m’n bek. Mijn rechtervoet bleef haken achter een onnodig ‘muurtje’ van nog geen 5cm hoog. Stom, want ik had dat muurtje gezien toe ik mijn fiets parkeerde.

De plastic bak en m’n dikke winterjas vingen de klap op. De bak verpulverde en drukte behoorlijk in m’n ribbenkast. Kortom een behoorlijke kneuzing die deze kneus flink beurs heeft gemaakt. Ik ben op de fiets thuis gekomen en kon alleen redelijk op m’n rug liggen. Als zij- en buikligger vind ik dat niet prettig en slaap zo een stuk minder goed. Toch laat ik het wel uit m’n hoofd om ook maar iets te draaien, want dat doet behoorlijk zeer.

De laatste nachten gaat het iets beter, maar zo’n dom geintje kan moeiteloos enkele maanden duren. Niesen, lachen en vooral de hik zijn gevreesd. Lopen en zelfs fietsen gaat goed, als ik het maar rustig aan doe. Dat rustig aan is vooral bij het opstaan. ‘Even’ iets van de grond pakken neemt me nu enkele minuten, maar ook dat wordt de laatste dagen wat beter.

Vandaag stond ik dus op die beurs en die ging behoorlijk goed met veel aanloop en vooral veel geïnteresseerden. Het was dus geen straf om daar te staan. Daarbij had ik steun van 3 collega-vrijwilligers. Eigenlijk zou ik alleen ’s ochtens een paar uur komen, nadat ik de bak (een andere plastic bak) met folders had gebracht. Later in de middag zou ik dan weer een paar uur komen om de overgebleven folders mee naar huis te nemen.

Maar het was er gezellig en ik ben er de hele dag gebleven. Dwz van 10 tot 17 uur. Eigenlijk was ik daarna dus ook beurs, maar dan op een andere manier.

Advertentie

Geplaatst op 2014-01-26, in Overmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

  1. Oei oei oei, er is toch geen rib gebroken?

  2. Een rib kneuzen is veel pijnlijker dan een rib breken. Ik heb het ook eens gehad en heb daar heel lang plezier van gehad. Ik wens je veel sterkte en beterschap uiteraard.

  3. @Sjoerd en Emigrant: Tijdens de val hoorde ik geen vreemde breekgeluiden en thuis heb ik een aantal malen goed gevoeld of een rib scheef lag. Naar mijn indruk dus niet. Aan een breuk of kneuzig is vrijwel niets te doen; kan niet in het gips. Ze kunnen wel een scheve rib recht leggen, maar ook die moet door de tijd helen. Voor beide geldt rustig aan doen, maar wel in beweging blijven. Een goede zit-. lig- loop- en fietshouding is ook belangrijk. Een kneuzing duurt helaas veel langer dan een breuk. Het is gelukkig niet zo erg dat ik pijnstillers nodig heb.

  4. In ieder geval beterschap, tijd heelt vele wonden.Helaas heb ik dit ook een keer ervaren.
    Zondag fietste ik nog langs HMC en ik vond het daar nogal bedrijvig en nu weet ik waarom.

  5. Bah, ik wens je veel sterkte dan. Hopelijk is het over als het zomerfietsseizoen aanbreekt.

  6. Zo’n stom ongeluk zit in een klein hoekje. Ik weet er alles van. Voel nog steeds de naweeën aan mijn knie van de valpartij van eind november. Schijnt een boone bruise te zijn (zoek maar even op) en gaat dus heel lang duren voor de pijn echt verdwenen is. Ik hoop voor je dat het bij jou wat sneller gaat.

  7. @Hanscke: Als ik me niet vreemd beweeg, dan voel ik het inmiddels niet meer. Zoals eerder geschreven moet ik niet niezen (heb helaas een zeer lichte vorm van hooikoorts), bepaalde lighoudingen zijn niet handig en bij het opstaan is het even oppassen.

  8. Oei! Ja ribben kunnen behoorlijk pijn doen! Beterschap!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: