Feb-26: Oplossing Kwakfietsen

In Alkmaar is er al jaren een soort wedstrijd gaande tussen de meeuwen en de fietsen. En daarbij gaat het om de vraag wie veroorzaken de meeste overlast? De meeuwen doen dat rond het Waagplein; de touristenverzamelplek van Alkmaar. Fietsers smijten hun fietsen vooral neer rond het station Alkmaar Centraal, dat eigenlijk gewoon Alkmaar heet. De plek, waar veel touristen uitstappen en zich dan een weg banen tussen de neergekwakte fietsen door naar het Waagplein om daar te worden ondergescheten door de meeuwen.

Het is dus een soort 2-trapsraket en de Alkmaarse Stadsregeringen weten er al jaren geen raad mee. Dat laatste geldt nog voor de meeuwen, maar afgelopen week zag ik het begin van een oplossing bij het station:

Jawel, ze hebben een grote boom omgehakt. Zie de plek met nieuwe tegels, die nu helemaal ruim is. Vroeger stonden daar een 10-tal fietsen gedrappeerd rond een dikke boom. Aan de overzijde van het zebrapad zie je een voorbeeld. Een lumineus idee. Als er geen boom is, dan kan je er ook niets tegenaan zetten. Dat Ben Bijl, de aanvoerder van de grootste coalitiepartij, dat niet eerder kon bedenken.

Klein probleempje is nog wel: ‘Waar parkeren we de omgehakte boom?’

Hier nog even hoe het er een voordien was. De boom voorzien van wat kwakfietsen, kwakscooter en kwakbooster:

En nu maar hopen dat ook de politie en de prorailers deze belangrijke looproute tussen de stationstunnel en de zebra vrijhouden.

Advertentie

Geplaatst op 2014-02-26, in Alkmaar, Fietsen, OV-matig en getagd als , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Die ProRailer hoef je alleen maar op de bon te slingeren denk ik dan…

  2. @Sjoerd: Het is hun eigen grondgebied. :-(

  3. Ik kan me indenken dat je het omhakken van een boom DE ultieme oplossing vindt met als resultaat geen fietsen meer tegen de boom, maar ik ben bomenliefhebber en ik heb er altijd moeite mee als er zo maar een boom omgehakt wordt. Andere oplossingen vragen iets meer creativiteit maar spaart wel bomen. Een nieuwe boom is geen oplossing, want dat is geen vervanging, hooguit in de loop van de vele jaren.

  4. Even off-topic: geweldige linklijst heb je. Met achter de links ook nog een plaatsbepaling.. mooi!

  5. Haha ik moet altijd zo lachen op dat gemeentelijk beleid. Ze vergeten altijd wel iets, ergens, hebben ergens geen rekening mee gehouden of het geld is op als de kerk nog geen toren heeft. Vermakelijk.

  6. @Hanscke: Weest niet bang, Alkmaar heeft bomen zeer hoog in het vaandel. Veel bomen in het stationsgebied gaan weg omdat het station wordt verbouwd. Een deel wordt verplaatst en een ander deel wordt vervangen door bomen die al een bepaalde leeftijd hebben. In het bomenregister van Alkmaar staan circa 50.000 bomen en in het afgelopen jaar hebben ze 1000 bomen geplant.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: