Mrt-08: Overbebording-5

Ja ik heb al 4x eerder over overbebording geblogd en kan er inmiddels een serie van maken. Onlangs trof ik een leuk ‘verkeersbord’ in een smal straatje net buiten de binnenstad van Alkmaar:

Voor mij valt deze niet onder overbebording en ik verwacht dat de gemeente ook niet echt met deze zelfprintversie in de maag zal zitten. En dat ie door de bewoners zelf gemaakt en geprint was begreep ik een minuut nadat ik deze foto had gemaakt. Het stel kwam net met de kinderwagen naar buiten. Dus zei ik wat over hun fraaie verkeersbord.

Als je daar bekend bent, dan is zo’n bord zeer begrijpelijk. Het is een smalle straat waar maar aan 1 kant geparkeerd kan worden en wel bij deze mensen voor de deur. Tussen hun deur en de straat ligt een trottoirtje van een paar tegels breed en daarop staan fietsen van de buren tegen de ramen. Dus als je al met een kinderwagen er op uit wilt, dan moet je eerst tussen de auto’s door het rustige loopstraatje op en daar dus verder.

En jawel, de auto’s stonden erg krap op elkaar en deze parkeerders hadden dit duidelijke bord duidelijk niet bekeken. Toch vonden de verse ouders het deze keer wel meevallen en tilden de kinderwagen over de bumpers van 2 auto’s waar nog een beetje ruimte tussen zat. Tja het is natuurlijk maar wat je gewend bent.

Een paar weken terug ben ik benaderd door de gemeente of ik ‘onnodige’ borden aan hen wilde melden. Eigenlijk had ik die vraag al eens eerder gehoord van de verkeerswethouder. Ze denken dat ik hen kan helpen omdat ik al jaren klaag over foutieve fietswegwijzers. Maar dat is toch iets anders . Die wegwijzers staan verkeerd, maar de meeste verkeersborden staan echt wel goed. Althans zoals ik het kan bepalen zonder ooit enige rijles te hebben genoten. Daarbij is mijn ‘verkeersexamen’ een kleine halve eeuw terug afgenomen in een andere gemeente.

Een ding weet ik wel zeker, het barst hier van de parkeerborden en hun aantal is de laatste jaren flink toegenomen. Hier 2 foto’s van dezelfde paal. Links een 4 jaar oude foto van streetview en rechts een recentere die ik zelf heb gemaakt.

Aan de ambtenaar vertelde
ik dan ook dat ik de borden
einde-zone boven een bord
begin-zone overdreven vond.
En schijnbaar vond men dat
een paar jaar eerder zelf
dus ook. Waarschijnlijk
zal er iemand een rechtszaak
gewonnen hebben, waardoor
de gemeente zich genood-
zaakt voelde om overal
extra einde-zone borden
toe te voegen, zoals op
de bordenkerstboom rechts.

Maar als je dat al doet,
moet er dan ook niet
boven een bord 30 een
bord einde 50?

Advertentie

Geplaatst op 2014-03-08, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Bijna al die borden hebben betrekking op stilstaande voertuigen. Als je de wet zou aanpassen, zou zulke informatie ook anders gepresenteerd kunnen worden. Borden zijn nuttig voor mensen die rijden.

  2. Geweldig! Die dingen vallen mij ook altijd op. Heb zelfs een tijdje een blog bijgehouden over die gele verkeersborden: http://geleborden.wordpress.com

  3. @Cornutus: Zo’n versameling houdt nooit op. In 2006 vond ik deze destijds wel leuk: https://ximaar.wordpress.com/2006/06/23/jun23_fietsers_/

    Kruizing kom je overigens vaak tegen. Ik vind het ook onlogisch dat het huis – huizen is en kruis – kruisen. Kruizen mag overigens ook, maar is in Nederland minder gebruikelijk dan in Vlaanderen.

  4. @Knutselsmurf: Vooral in steden met weinig ruimte barst het van deze borden en zou het wat mij betreft anders mogen worden opgelost. Er zijn (waren) ook flinke verschillen tussen Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Maar ik moet het doen met streetview-opnames uit 2008 en mogelijk zijn er in Amsterdam en Haarlem inmiddels ook allemaal borden bijgeplaatst.

  5. Sommige gemeentes maken er inderdaad een potje van. Hier valt het gelukkig nog wel mee. Gelukkig hebben we hier geen parkeerprobleem.

  6. Ik snap niet waarom die overige parkeeraanwijzingen nodig zijn in een gebied dat toch al uitsluitend voor vergunninghouders is.

  7. Je hebt het weer mooi neergezet

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: