Mrt-26: Î Amsterdam

De afgelopen week werd het nieuws bepaald door het zoekgeraakte Maleisische vliegtuig en de NSS en G8 toppen in Nederland. Waar die ‘toppen’ waren was voor de Nederlanders duidelijk en wel in Den Haag, waar omheen veel was afgezet.

Voor buitenlanders is Nederland niet meer dan een grote stad met de bekende naam Amsterdam. Ter promotie daarvan moest Obama even het Rijksmuseum aldaar bezoeken en hup ‘I Amsterdam’ ging wederom de wereld rond. Daarmee is duidelijk dat voor veel mensen Amsterdam (bekender dan) Nederland is.

Mogelijk dachten de piloten of kapers van de Maleisische vlucht MH370 dat ook. Dwz 2 belangrijke toppen in Amsterdam. Alleen konden ze net als een Haagse mevrouwrond 14:30 in het Journaal niet voorstellen dat dergelijke toppen niet gewoon op de ‘Stille Zuidzee’ worden gehouden, waar niemand er last van heeft en dat veel beter te beveiligen is. Daarbij is Nederland zo plat als wat zonder ook maar een echte top. Werden we niet gewoon door het nieuws afgeleid en waren de echte toppen op een andere plek?

Dat kan de verklaring zijn waarom het vliegtuig is afgebogen naar Île Amsterdam. Op dat eiland zijn flinke toppen tot 880 meter hoogte. Een ander reisdoel in die richting valt niet te verzinnen. Zuid-Afrika en Antarctica zijn te ver, daar was niet voldoende brandstof voor. Als ik het nieuws nu mag geloven, dan liggen de vermoedelijke wrakstukken erg dichtbij Île Amsterdam. De naam van dat eiland wordt structureel buiten het nieuws gehouden en dat geeft natuurlijk te denken.

Advertentie

Geplaatst op 2014-03-26, in Overmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Leuk gevonden om zo twee verschillende nieuwsitems met een knipoog aan elkaar te verbinden.

 2. Op zo’n soort eiland zou ik wel een jaar willen werken. Maar te laat nu …, bovendien kan ik niks wat daar nodig is.

 3. Het is wat al gezegd is, alle mobieltjes kun je volgen en een vliegtuig vol met mobieltjes raak je kwijt…

 4. Zeer verdacht idd..

 5. Zeker, een tikfout is zo gemaakt. En helemaal niet vergezocht; wij gaan binnenkort op vakantie naar Duitsland en de verhuurder van de woning heeft nadrukkelijk verteld in welk Oberstuffenburgstettenwalderdorf we moeten zijn. Het zou niet de eerste keer zijn dat de vakantiegangers tweehonderd kilometer uit koers geraakt zijn. ;-)

 6. Dacht ik jou al langer te volgen.
  Toch word ik nu via een ander blogger naar een mooie blogpost van jou geleid.

  Vriendelijke groet,

 7. @Rob: De link naar het Journaal was inmiddels door de NOS/NPO gewijzigd en doet het nu weer. Je moet dan wel zelf doorschuiven naar 14 minuut en zo’n 30 seconde.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: