Mrt-29: Wikiwandelen

In De Hoef, de zuidwestelijke wijk van Alkmaar, is het prima ‘wikiwandelen’. Ik heb al eens eerder geschreven over de Alkmaarse straatnaamborden met redelijk veel informatie daarop. Zo kan je in de wijk Zuid, in het Burgemeesterskwartier, onder elke voormalige burgemeester de jaartallen vinden van 1484 tot vrij recent.

Maar in De Hoef gaat de info duidelijk verder. Daar kwam ik laatst weer eens bij een wandelingetje achter:

StreetviewWikipedia

StreetviewWikipedia

Advertentie

Geplaatst op 2014-03-29, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Ik vind dat een lumineus idee, dat zouden er meer moeten doen.

  2. Interessant. Je stuk heeft mij uitgenodigd om ook Wikipedia te raadplegen omdat mijn dochter aan de Maerten van Heemskerck woont in Haarlem. Ik heb nooit geweten dat hij zijn werkelijke achternaam “van Veen” veranderd heeft in van Heemskerck om zijn geboorteplaats op de kaart te zetten. Weer wat geleerd.

  3. @Frans L: Ik heb de linken naar streetview en wikipedia er bij gezet. Bij deze 2 hoort in dit buurtje ook Van Oostsanen, die ik op de wiki van Buys langs zag komen. Op dat straatnaambordje staat ook wel het e.e.a., maar lang niet zoveel.

  4. @Sjoerd: Het is in een bepaalde periode gedaan. Dwz van circa 1950 tot nu en alleen voor personen, met uitzondering van koninklijke personen. Het gaat dus vooral om de oudere buitenwijken. Tzt zal ik eens een kaartje maken waar dit te vinden is

  5. Dat vind ik leuk! Nooit geweten. Betrouwbaar is Wikipedia niet altijd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: