Mei-29: Vaartmatig

 

 

Scheepvaart
Trekvaart
Slotervaart
Vandervaart
Noodvaart
Hemelvaart
Luchtvaart
Ruimtevaart

 

 

 

Eigenlijk zegt dit lijstje met Fokke en Sukke ernaast al voldoende. Maar voor de mensen die minder last hebben van het associatiegen nog enige toevoegingen.

Het heeft allemaal te maken met de nieuwsmedia, die de afgelopen dagen bezig waren met het vaartthema. Dat begon in Drenthe, waar de Hemelsluizen zover open gingen dat in die provincie het water met een noodvaart steeg. Dus gooide Drenthe de sluizen in de trekvaarten dicht, waar dan weer de scheepvaart last van heeft. Schiet mij maar lek, want zo komt Drenthe nooit van dat hoge water af.

Vervolgens kwam het Slotervaartziekenhuis aan bod. Een voormalig directeur had er geld weggesluisd naar Turkije om het daar wit te laten wassen. Ik neem aan dat voormalig gedeputeerde Baggerman dit voortvarend en vooral tot op de bodem gaat uitzoeken om zo schoonschip te maken.

Gelijktijdig strandt Van der Vaart voor zijn missie naar Brazilië. Hij moest al alle zeilen bijzetten om mee te kunnen komen en na zijn laatste aanvaring met een medespeler heeft hij die zeilen gestreken en in de ring geworpen.

Vanochtend veel nieuws over een rendier die in een noodvaart over de snelweg liep. Lijkt mij logisch, want op een wandelpad schiet zo’n beest niet op.

Natuurlijk werd er weer eens bericht over de luchtvaart. De pings waren toch weer niet van Maleisische vliegtuig waar vooral de scheepvaart nu al maanden naar zoekt.

En zo net zag ik dat er een steen van de Keulse Dom meegaat op ruimtevaart.

Natuurlijk zijn al deze berichten verzonnen ter opluistering van de Hemelvaart. Net als Fokke en Sukke ben ik ook niet iemand die een ander een prettige Hemelvaart wenst. Sterker nog als een Beier ‘Gruss Gott’ tegen me zegt, dan antwoord ik afhoudend met: ‘Vielleicht später.’

Door deze berichten ben ik er overigens ook uit op welke hoogte de Hemel zich bevind. Zoals het lijstje aangeeft, net onder de Lucht een stuk onder de Ruimte. Die ingeving kreeg ik door het Hemelwater dat uit wolken komt waar de meeste vliegtuigen net boven vliegen (om over de ruimteschepen maar te zwijgen). Kortom het plaatje van Fokke en Sukke met die Hemelvaarder op een wolk is niet uit de lucht gegrepen.

Advertentie

Geplaatst op 2014-05-29, in Klimatig, Overmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Ik zag daarstraks iemand die een prettige hemelvaart aan iemand wenste…

  2. Hahaha, hoe verzin je het!

  3. Alle vaarten aaneen gebreid
    LOL

  4. @Beaunino: Zover ik weet kwam die niet voorbij in het nieuws, maar ik zie ook zeker niet al het nieuws. Doet me herinneren dat ik zelf weer nodig op Dedemsvaart moet bij mijn oomzegger langs.

  5. Ik heb het wel in een sneltreinvaart gelezen.

  6. @Bytheway: Inderdaad, de vaart er in houden.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: