Jun-05: Limmens Laatste

En dan heb ik het helaas over de laatste aflevering van de Limmense Bloemendagen. Vooraf is besloten dat de organisatie er mee stopt na dit jaar. Dat was al eens eerder aangegeven en toen ging het toch weer door, omdat een aantal prikploegen al druk in de weer was. Als ik het goed begrijp, dan wil het steeds minder lukken om dit evenement te organiseren.

Zondag 27 april was de eerste dag en die liet ik verstek gaan. Het was regenachtig weer en op zondag is het meestal drukker dan op maandag. Uit de media had ik al vernomen dat het een aflopende zaak was en er veel minder mozaïeken waren gemaakt dan het jaar ervoor. Mijn verwachtingen had ik dus naar beneden bijgesteld en eerst heb ik maar eens de Bloemenklok hier in de Alkmaarder Hout op de foto gezet.

In Limmen zelf trof ik de eerste kilometers bitter weinig. Op plekken waar normaal iets staat stond nu niets. De eerste mooie die ik zag gaf met de titel ‘Now it’s over’ weinig hoop. ‘Had ik me in het zwart moeten kleden?’ dacht ik nog. Maar de 2de van formaat, over de Maastrichter Stars Onno en zijn vriendje, lokte gelukkig een flinke glimlach uit. Vanaf dat punt viel het me eigenlijk wel mee. Uiteindelijk 9 kunstwerken die ik de moeite waard vond voor op een foto. En dat is zeker geen slechte score.

Putin kwam een paar keer aan bod en ook Malala ontbrak niet. Els Borst stond er ook nog tussen, maar die was helaas de vorige dag teveel verregend.

Onderweg was er zowaar nog een file. Een paar taxibusjes hielden wat andere auto’s op, waardoor de veel grotere groep fietsers er uiteindelijk ook last van had.

Hier m’n foto-impressie.

Geplaatst op 2014-06-05, in Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Als de animo stopt is het zo afgelopen met dit soort festijnen.

  2. @Sjoerd: Ze hebben het 62 jaar volgehouden en ik verwacht dat op die plek van de radarboot volgend jaar gewon weer iets fraais verschijnt. Die plek is aan de grote weg en trekt altijd veel bekijks en ik heb begrepen dat een aantal er nog niet mee wil stoppen. De website van hen doet het niet goed meer, maar ik begrijp dat er moeilijk aan prikkende vrijwilligers te komen is.

    Zelf de denk ik dat ze er anders beter een 2-jaarlijks iets van kunnen maken. Ze hebben in dat dorp ook al een 5-jaarlijks evenement ‘Limmen Ludiek’ en die gaat volgend jaar gewoon door. Dat kurkenportret is daar een voorproefje van: http://www.limmenludiek.nl/2013/12/

  3. Jammer dat ze ermee stoppen, dankzij jouw foto’s heb ik er ook van kunnen genieten.
    Limmen ligt binnen mijn bereik,maar heb nooit de moeite genomen om te gaan kijken.

  4. @Bytheway: Voor jullie ligt Anna Paulowna maar 3km verder en die blijven het wel op deze Limmense langsfietsmanier doen. En anders is er altijd nog het bloemencorso van Winkel met die luchtvervuilende tractors. ;-)

  5. Dank je wel. Dankzij jouw jaarlijkse verslaglegging over Limmen zijn we dit jaar naar Anna Paulowna geweest en ik heb genoten van de bloemenpracht

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: