Jun-26: Adieu Société du Blogue

De foto van het voorgaande berichtje maakte ik een paar maanden terug, zomaar en dus niet echt met het doel om er een berichtje over te maken. Korter geleden, circa een maand terug heb ik me voor de gein aangemeld bij de ‘Blog Society’ (aussprache: Blog Zozaaietie) om te kijken hoe dat functioneerde. Aanvankelijk gebeurde er niets. Dwz ik nam aan dat ze gewoon automatisch de RSS van dit aangemelde blog zouden gebruiken. Maar zo werkte het dus niet.

Het is de bedoeling dat je binnen het systeem van Boomadverteerders en de Telegraaf (altijd fout geweest tijdens en vooral na de oorlog) opnieuw een berichtje maakt met een link naar je blogbericht. Ook niet echt een probleem, ware het niet dat er bitter weinig categorieën zijn. Dat handjevol categorieën zijn meer dan oppervlakkig en doorgaans passen mijn blogberichten daar niet in. Uiteindelijk wist ik wel een paar berichtjes te plaatsen binnen ‘travel’ (zegge: trevvul), dat ik vertaal als reizen en vooral als verplaatsen. Dus reisde ik bijvoorbeeld terug in de tijd om iets te plaatsen over de Kaeskoppen uit 1575. (Idd ook al een soort testberichtje.)

Andere categorieën zijn: ‘Food’ (Voedsel), ‘Lifestyle’ (Levensstijl), ‘Fashion & Beaty; (Mode en Schoonheid), ‘Mama & Kids’ (Moeders en Koters), ‘Tech’ (Technologie) en ‘DIY’ (Do It Yourselves). Kortom de gemene delers zijn verpakking en oppervlakkigheid. Diepgaandere categorieën zoals Poltiek, Sport, Milieu en Cultuur missen en zelf mis ik Regio als Regionale blogger nog het meest.

En om me niet alleen te laten beperken tot ‘travel’ bedacht ik het vorige blogbreciht te plaatsen in ‘DIY’ (ofwel DHZ ofwel Doe-Het-Zelf). De titel nam ik over als ‘Paarse Pleeborstels‘ en de Inleidende tekst werd:

Bij de Societé du Blogue willen ze ‘altijd een Nederlandse tekst in de titel’, maar zijn wel alle categorietjes in het Zuid-Brits. Ik mis veel categorieën als Sport, Cultuur, Politiek en Regio maar ze hebben wel DIY wat ik liever aanduid met DHZ en dit berichtje past daar zonder brüksanvisnung in.

En dat deze niet door de jury en/of censuur zou komen had ik wel verwacht, maar niet op deze manier:

Het spijt ons. Je artikel kan vanwege onderstaande reden niet worden geplaatst:

Beste! De titel in NL is omdat veel gelezen artikelen zichtbaar zijn met hun titel op telegraaf.nl die graag alleen NL teksten ziet. Verder willen wij vooral niet rommelen met de keuze voor de taal waarin een blogger zelf wil schrijven. Mocht je hier vragen over hebben, mail ons gerust even. Voor verdere informatie over welke artikelen we op Blog Society door kunnen plaatsen, verwijzen we je graag door naar de FAQ’s zodat het de volgende keer vast wel gaat lukken.

Groeten van Blog Society

Ofwel ‘Paarse Pleeborstels‘ is geen Nederlands? Daar zakt mijn broek danig van af. Wat dan weer mooi aanluit op gezeik, het accuut bezoeken van de plee en het naderhand gebruiken van deze fraaie paarse borstel. (Had ie ook niet binnen ‘Fesjon und Bjoetie’ gepast?)

De kans achtte ik bij voorbaat al klein, dat mijn blog compatibel zou zijn met de bezoekers en de overhead van de Blog Society. Via die weg heb ik maar een paar bezoekers gehad en die namen niet de moeite om ergens op te reageren. Kortom een mooi moment om dit experiment als mislukt te beschouwen. De Blog Society voldoet niet aan mijn minimale eisen en hun ontsierende en vooral te grote logo gaat uit de zijkolom in de prullenbak.

Advertentie

Geplaatst op 2014-06-26, in Webmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Grijns ( van oor tot oor )
  OBA heeft een heleboel bloggers die wel tot de doelgroep van Blogsociety behoren. Als je je blog verandert in een soort reclamefolder die je vriendinnen graag lezen, dan ben je welkom. Ik herken er het idee in dat Sanoma had bij de manier waarop ze weblog.nl zouden gaan financieren.

 2. @Knutselsmurf: Ik had er lang genoeg tegenaan gekeken en vond dat ik het eens moest proberen, want anders kan je er geen commentaar op hebben. Dat is is zoals ik verwacht had is niet vreemd. Het lijkt idd op dat Sanoma-gedoe, maar ook erg op die vervelende bijlages van de Telegraaf en het Noord-Hollands Dagblad (ook Telegraaf) over auto’s, vakanties en make-up. Zeg maar de katerns die ik het eerste oversla.

 3. Phillipus Roodnat

  Ik ben er even snel doorheen gefietst maar als ik geen mooi landschapje om me heen zie
  haak ik al snel af.

  Zo’n zin als dit, zo vraag ik me af, zou die nu onder sport vallen of DIY.

 4. @Phillipus R: Vak-matig lijkt mij meer prozaisch recreëeren.

 5. Ik had daar, toen ik het logo op je blog opmerkte, al eens gekeken en leek mij ook niet interessant en geen toegevoegde waarde hebben. En bovendien categorieën waar ik mij niet in kon vinden. Ik zie dat nu bevestigd door jou. Een beetje kakkerig met hun Engelse categorieën. Moet zeker verbloemen dat het nergens over gaat. Kortom niks voor mij. Ik vond het al apart, dat vorige logje van je. Erg mooie foto, spreekt mij meer aan dan die electriciteitshuisjes. Ik zou er alleen niet zo snel de associatie met pleeborstels in zien.

 6. @Margo: Toen ik de foto maakte had ik dat ook niet bedacht. Wanneer het me wel te binnenschoot weet ik niet meer, maar het kwam wel mooi uit om hem zo binnen DIY te krijgen. ;-)

  Die e-huisje zijn al beperkt tot 1x maands, de bloemetjes winnen het op dit moment met 2x maands.

 7. Die moeite kunnen we ons dus sparen…

 8. Je heb die Société du Blogue mooi te kijk gezet.
  Ze zullen het zelf niet begrijpen.

 9. @Bytheway: Ik heb het een kans gegeven, zoals ik dat met veel van dit soort dingen doe. Je weet maar nooit. Maar eigenlijk had ik niet meer verwacht en dat kwam gewoon uit. Vervolgens krijg je een vrijwel automatisch antwoord. Dwz er zal iemand bijvoorbeeld in het goedkope India zitten die de bijdrages snel leest en dan op de knop goedkeuren of op 1 van de 10 voorgeprogrammeerde antwoorden voor afkeuren mag drukken.

 10. @Sjoerd, Margo en eerder Knutselsmurf: Veel van de hier langskomende bloggers zullen er weinig mee hebben. Ik heb een lijst met zo’n 200 verschillende bloggers waar ik wel eens kom en niet 1 daarvan is lid. Bij OBA (wat iets totaal anders is) zitten naast zo’n 50 actieve bloggers waar ik graag lees ook zo’n 20 overactieve huppelkutjes over make-up of dergelijke te bloggen. Die laatste groep zit er waarschijnlijk wel, maar hun blogsels trekken mij dan weer niet. Ik vermoed dat die 2 groepen bij OBA volledig langs elkaar leven en het na 1 keer kijken bij iemand in die andere groep voor gezien houden.

 11. Nice try, oftewel: naaijs traaij.
  Tja, de Telegraaf. Kan in slechte tijden nog best goed dienst doen als pleepapier. Dus ontgaat het mij geheel waarom ze daar paarse pleeborstels niet relevant vinden.

 12. Als ik dit zo lees denk ik dat ik me maar beter verre van dit soort societies kan houden.
  Not my cup of tea, so to speak!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: