Jul-10: Incontinente Voetballers

(even naplassen)

Deze Zwitserse keeper staat er gekleurd op:

Naast zijn Emmentalergeel tenue, draagt hij aan het linkerbeen een baby-blauwe schoen en aan zijn rechter een baby-roze. Zijn handschoenen hebben dezelfde kleuren maar dan zit de magenta-roze links en de cyaan-blauwe rechts. Daar is duidelijk over nagedacht


..en wel door Puma, die deze man deels kleedt en sponsort. Hij was zeker niet de enige die op dergelijke zuurstokkleurige schoenen er als een kermisklant bij liep. Een 20-tal spelers in diverse WK-ploegen deden dat ook, waaronder Balotelli.

Kortom opvallen is het devies en wie weet tuint een of ander blogger daar in.

Op het veld was het schoeiselmatig helemaal een zootje. Naast deze blauw+roze voetbalschoenen zag je vooral veel knalgele, knaloranje (beide van Nike) en zwarte met witte stippen van Adidas. Plus nog gewone zwarte en witte. Ze waren duidelijk niet aan een tenue of land gekoppeld. Spelers op de voet volgen was dan ook lastig. Vooral omdat de gele zowel bij de voor- als bij de tegenpartij aan de voeten zaten en voor die andere kleurcombinaties was het niet anders. Zelf mistte ik vooral duidelijke uit- of thuisschoenen.

Puma viel natuurlijk het meeste op. Vanaf nu kan je blits over straat met 2 verschillende sokken. Aanvankelijk dacht ik dat het een ‘statement’ was en dat deze spelers zo aangaven dat ze homo waren. Maar nee, het gaat puur om (sponsor-)geld. Althans dat denk ik.

Tussen de wedstrijden zag ik ook regelmatig een TV-reclame met dezelfde kleurverdeling voor incontinente kinderen. Bij aankoop kregen die een rugzakje met eigen naam in dezelfde babyblauwe en babyroze kleur. Als kind sta je er dan in de klas net zo gekleurd op. Ieder medekind weet via die reclame dat je een zeikerd bent en zo’n rugzakje dragen is de manier om pesters aan te trekken.

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat Puma eenzelfde actie heeft gehad en dat Balotelli, deze Zwitsers keeper en nog wat spelers zo hun (hand-)schoen bijelkaar hebben gespaart.

Advertentie

Geplaatst op 2014-07-10, in RTV-matig, Ximatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. De commerciële belangen zullen wel voorkomen dat er een uit en thuis tenue in (hand-)schoenen zal komen.
    Tenslotte hebben de individuele commerciële belangen het al lang van de teambelangen gewonnen. Het schaatsen heeft dit ogenschijnlijk beter geregeld.

    Vriendelijke groet,

  2. Ik vind die reclame ook helemaal niks. Eerder aanstootgevend zelfs.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: