Jul-17: Sport Verbrüdert

We hebben ons de afgelopen maand goed geweerd met een een 1e en een 3e plaats in Brazilië. (Gezien het deelnemersveld ook weer niet zo vreemd.) Nu alleen nog even aan ons volkslied werken. Op dat punt heeft gastland dik gewonnen. Het gehele stadion zong mee en denderde nog 3 coupletten door nadat de muziek gestopt was. Dat kunnen we alleen winnen door na het Duits en Nederlands ook even de text in het Latijn, Spaans, Italiaans, Engels, Beiers, Zweeds, Bretons, Fins, Frans, Hongaars, Ests, Lets, Litouwers, Baskisch, Pools, Tsjechies, Slowaaks, Occitaans, Sloveens, Grieks, Samisch, Portugees, Fries, Roemeens, Catalaans, Bulgaars, Gealic, Schots, Deens, Kroaats, Sorbisch en Maltees te herhalen. (Klik op het schema om zangmatig te trainen.)

Advertentie

Geplaatst op 2014-07-17, in Overmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Als Wereldburger gaat dit een beetje langs mij heen, net als het voetballen.

  Vriendelijke groet,

 2. Vind ik ook, we zouden per continent een team moeten samenstellen. Dan hebben die huilers die janken dat Duitsland gewonnen heeft ook een beetje meer plezier. En het volkslied mag van mij achterwege blijven. Veel sportiever en minder nationalistisch.

 3. Wat is Sorbisch? Een toetje? En het heet Kroatisch. ;-)

 4. @Margo: Sorbisch spreken ze ten oosten van Dresden. Litouwers was je niet opgevallen? ;-)

  De EU is net als de USA maar een deel van een continent. (Het ging om de zin: ‘Alle Menschen werden Brüder..’ Even op het schema klikken voor de mitsingversion.)

  Ik had dit berichtje al eerder verzonnen, maar vond inmiddels de plaatsing noodzakelijk om Mack met zijn verwerking te helpen.

 5. Wendisch is ook zo’n uitstervende taal.
  Of dit nu aan de eenwording van Duitsland of het grote Europa ligt zal ik niet zeggen.

  Vriendelijke groet,

 6. @Rob: De 2 Sorbische talen behoren tot het Wendisch. De mensen heten echter Sorben en geen Wenden, vandaar dat ik Sorbisch gebruik.

 7. We mogen niet klagen…

 8. Sorbisch, daar had ik nog nooit van gehoord. Interessant. Van Maltees ook niet trouwens. Ik zal me eens wat meer in talen gaan verdiepen.
  Zeg eens tegen Sjoerd dat ik speciaal van mijn fiets ben gestapt om die huisjes te fotograferen, ik hoor niks van hem! :-(

 9. @Margo: Ik heb een mailtje gestuurd.

  Zelf ben ik op de fiets tot het Sorbische gebied gekomen, maar ik heb het nog niemand horen spreken. Wat ik er van zie lijkt erg op Pools. Het valt net als o.m. het Pools en Russisch onder de Slavische talen. Dus niet Germaans waar het Nedelands en Duits toe behoren.

  Maltees heb ik wel een keer gehoord in een Schotse trein. Ik treinde toen terug van bijna de Orkney’s naar Hull en hoorde een gezin naast me Maltees praten. Dwz ik vroeg dat en het klopte als een zwerende vinger. Was ook niet moeilijk om vast te stellen. Het is een mix van Italiaans, Arabisch en Engels. Soort Papiamento dus en meer internationaal dan Esperanto, dat alleen Europese talen als basis heeft en daarmee een soort Latijn is van waaruit veel Europese talen zij ontstaan.

 10. Ik was eens in Bautzen (Budišin), de hoofdstad van Sorbenland. Overal opschriften in die taal, een theater, tweetalige straatnamen enzovoort. Maar horen deed ik die taal niet. Ik vroeg ernaar aan de ontbijtserveerster in het hotel. Zij zei dat het in de stad nauwelijks gesproken werd, alleen nog wat in de dorpen eromheen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: