Sep-27: Retourberichtje

Zoals te verwachten viel (en Dhyan al vermoedde) was ik wat weken met de fiets oppad. Sinds gisteren ben ik terug met een extreme versie van ‘Durchfall’. Zo’n 4 dagen rolde alles in enkele minuten door het lichaam en kon ik maar beter zittend op het toilet eten.

De oorzaak is waarschijnlijk een onfrisse forel geweest, die een flinke voedselvergiftiging opleverde. Schijtziek werd ik er in elk geval van. Ben dus ook behoorlijk uitgewoond en probeer weer wat aan te sterken met gevulde koeken.

Geplaatst op 2014-09-27, in Overmatig. Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. Gevulde koeken ? Waar heb je dat vandaan ? Je moet water drinken. Of beter : soep, want het zout dat je kwijtraakt moet je ook aanvullen.

 2. Sterkte!
  Beterende groet,

 3. @Knutselsmurf: Bij de Dekamarkt. Erg goede kwaliteit. Mijn waterperiode heb ik grotendeels achter de rug, de PWN vult nu de tekorten aan. En in een gevulde koek zit natuurlijk ook zout en flink wat maagvulling. Was zo hol als ik weet niet wat.

 4. Dat valt dan even tegen als je vakantie zo eindigt. Zorg maar dat je weer voldoende voedingstoffen in de darmen krijgt…

 5. Eet dan ook geen onfrisse forellen, smerige beesten zijn dat. Houd je voorlopig bij de koeken en beterschap.

 6. Waar was je toen je zo ziek werd? Heb het een keer meegemaakt, hondsberoerd was ik, een hele nacht doodziek geweest en compleet uitgedroogd. Beterschap!

 7. Er moet een kurk in en droge beschuiten en dan wat rijst eten en als drinken bouillon.

 8. iw, -jammer dat je net als het weer mooier begint te worden zo’n ziekte opliep.. (ik waag me maar niet aan eetadviezen, daar heb je er al ’n hoop goeie van gehad :-)) Beterschap in elk geval!

 9. Ik snap die gevulde koeken ook niet, ik zou precies doen wat Dhyan zegt, maar jij bent eigenwijs en slim genoeg om zelf te bepalen wat goed voor je is.

 10. Beterschap, sterk maar snel weer aan!

 11. Even een update: Van m’n darmproblemen ben ik sinds vanochtend af. Dwz het nam de laatste dagen sterk af en nu was alles ook weer vast te noemen. Kan natuurlijk zeggen dat de gevulde koeken als stop hebben gewerkt, maar het is meer zo dat die toevallig in de winkel lagen en ik een paar dagen niets had gegeten. Ze hadden in elk geval geen negatief effect.

  In Duitsland was het het ergste en daar heb ik een pak biskwie gekocht bij gebrek aan beschuit. Werkt ook goed en er zit wat meer zout in zodat je dat niet aan het water hoeft toe te voegen.

 12. Gelukkig maar en de volgende keer verantwoord voedsel eten want uitdroging is een ernstig gevolg van diarree al verloopt een voedselvergiftiging even iets anders.

 13. Een Duitse forel, onfris? Een schande is het. In wat voor wereld leven wij?

 14. @Emigrant: Ik weet niet of het een Duitse forel was. Zoiets breekt pas na een dag of 3 door en misschien zat ik toen wel in een of ander ander land.

 15. Een echte voedselvergiftiging slaat acuut toe. Ik had een pizza gegeten en binnen een uur begon ik ziek te worden.

 16. @Margo: Zo’n voedselvergiftiging heb ik ook wel eens gehad en daar ben je veel eerder (soms al binnen een etmaal) vanaf omdat het er dan van boven uit komt. Het soort dat ik had is veel gemener en ontwikkeld zich pas na enkele dagen in je darmen. Kwam er dus alleen als waterdiahrree uit en je kan daar veel langer last van hebben tot zelfs 10 dagen. Of het 3 dagen heeft geduurd voordat het zich ontwikkelde kan ik niet vaststellen. Het zou ook heel goed iets anders geweest kunnen zijn dan die forel al zou ik dan niet zo goed weten wat.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: