Okt-14: Hangplekken met Pomp

De afgelopen dagen had ik het druk met m’n vrijwilligerswerk voor de Alkmaarse Fietsersbond. In Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp krijgen we vanwege de fusie op 1 januari 2015 de gemeenteraads-verkiezingen op 19 november. Voor die tijd willen we op 22 oktober met een flinke groep fietsers en politici van gedachte laten wisselen over veilige fietsvoorzieningen en alles wat daarbij hoort. (Meer daarover is hier te lezen.)

Voor die tijd zijn er uitnodigingen verstuurd en moesten er affiches worden opgehangen. Zelf voel ik me een beetje verantwoordelijk voor het nieuwe buitengebied; de Schermer en Graft-De Rijp. Daar hebben we niet veel leden, maar daar wonen dan ook weinig mensen. En die zijn verspreid over 15 woonkernen. Niet erg want voor mijn buikomvang is het goed als ik regelmatig een stukkie fiets. Dat het daarbij hard waaide was mooi meegenomen, dan verstook ik alleen maar meer vet.

Uitendelijk heb ik de diverse hangplekken over 2 dagen bezocht. Zo spreek je wel eens iemand onderweg en is het zomaar donker aan het worden. Ik vraag ook overal netjes of het mag of waar een of ander publicatiebord is. Bij de eerste dag had ik gemengde gevoelens. Op een paar plekken geen probleem en een positief onthaal. Die dag waaide het het hardst en in het laatste dorp ging het mis. Daar viel me geen aanplakplek op en bedacht ik te vragen bij het enige café of ie daar kon hangen of dat zij mij een goede plek konden wijzen. Dus leg ik ons affiche op de bar om te laten zien wat het voorstelt en waar het over gaat.

De uitbater staarde een minuut of wat aandachtig naar het A4’tje en dat is vreemd want er staan maar een paar regels op. Vervolgens werd nors een kreet geslaakt: “Ik hang niets van collega’s op!!!’ Ik snapte totaal niet waar hij het over had en dus herhaalde hij deze zin nog maar een paar keer. Het scheelde niet veel of er kwam stoom uit zijn oren. Dus keek ik ook nog maar eens op het affiche en begreep ik dat hij niet een alternatieve Fietsersbond leidde, maar dat het probleem zat in het zaaltje waar we de avond houden. Die is 4 kilometer verderop en hadden we gekozen omdat het op de grens van Alkmaar en de Schermer is.

Kortom neringziek zoals ik het nog niet eerder had meegemaakt. En natuurlijk ook dom. Door ondermeer onze inzet zijn er een aantal jaren terug 3 avonden in zijn zaal gehouden waar veel mensen kwamen. Het is ook zeker niet uit te sluiten dat we daar in de nabije toekomst een keer samenkomen met bijvoorbeeld Fietsersbondleden uit de omgeving. Ik ga daar niet over, maar zelf zou ik door dit voorvalletje waarschijnlijk voor iets anders kiezen.

De volgende dag ging een stuk positiever. Zo hebben ze in Grootschermer (met maar een paar honderd inwoners) bij de buurtsuper een paar keurige publicatieborden:

bij een brievenbus en voorzien van defibrillator (AED met krachtstroomaansluiting?) voor degene die zich een hartverzakking schrikt. Voor onze toegangsprijs valt dat niet te verwachten.

In het centrum van De Rijp hing al een affiche met reclame voor een fietspomp met koffie en gebak:

Dan weet je dat zij niet moeilijk zullen doen. De onze werd er in notime naast gehangen.

Het was nog positiever in West-Graftdijk. Hun publicatiebord heeft een geïntegreerde fietspomp:

Die pomp kan je zo gebruiken, maar voor het venster voor de affiches is een sleutel nodig. De sleutelbeheerder zegde toe die van ons netjes op te hangen en om een of andere reden had ik daar wel vertrouwen in.

Geplaatst op 2014-10-14, in Alkmaar, Fietsen, Kiesmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Geïntegreerde en openbaar toegankelijke fietspompen, dat vind ik wel wat.
    Ik wens jullie veel succes.
    Vriendelijke groet,

  2. Die openbare fietspompen vind ik geniaal. Dat vind je hier niet…

  3. Mooie actie die jullie houden maar wat een kleinzielige neringnijd van die ene kastelein. Zal hij ook wel een fietsenpomp weigeren als de ‘verkeerde’ ernaar vraagt

  4. @Sjoerd; Dit is ook de eerste die ik zo in zo’n ‘kapelleke’ trof. Dus moest ie meteen op de foto. ;-)

  5. @Bittytje; Eigenlijk wilde ik al eerder bloggen over dat rare voorval. Vervolgens nog een dag gewacht. Ondanks die leuke fietspomptreffers moest ik toch ook even dat voorval van me afschrijven. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: