Dec-05: Weerzien in Langedijk

Een tijdje terug fietste ik door Oudkarspel om te ervaren of het nieuwe deel van de Voorburggracht er straatmatig echt zo ingekwakt is als wat ik er van hoorde. En inderdaad dat is zo. Vervolgens via een mail gevraagd bij de gemeente Langedijk of dit tijdelijke bestrating betreft, aangezien het riool eronder is vervangen. En of we daar later van dat fraaie streetprint (asfalt met ingeperst straatstenenmotief) krijgen, zoals bij het gedeelte langs de Roomse Kerk in Noord-Scharwoude. Het schijnt dus definitief te zijn en de ‘ambitie’ voor dit deel is teruggeschroeft van goed naar uiterst matig. Eigenlijk fietste het oude asfalt daar veel beter en van een versmalling (en daarmee afremming van het doorgaande autoverkeer) is geen sprake. Duidelijk een gemiste kans wegens geldgebrek.

En toen ik daar fietste bedacht ik even door te trappen naar ’t Regthuis, waar familie een kleine tentoonstelling had over hun leven van circa 60 jaar eerder in de Kerkmeer. Ik weet er nog van dat je daar alleen met een roeibootje kon komen. Voor die tentoonstelling was ik te laat, het museum was al een maand terug gesloten voor de winterslaap.


Wel trof ik op hun publicatiebord een kaart die ik zelf 12 jaar terug heb gemaakt voor m’n website van destijds.

Die kaart kan je inmiddels ook als museumstuk zien.

.

Hieronder het origineel uit 2002, die had ik destijds al aanklikbaar gemaakt. Diezelfde ‘map’-instructie (HTML) werkt ook binnen WordPress. Ik moest wel wat harde returns weghalen om het hier te laten werken. Veel links zullen inmiddels vervallen zijn. Die van ’t Regthuis kan je een stukje rechtsboven het woord ‘Oudkarspel’ vinden waar een vette M van Museum staat. (Ik heb die link nu pas toegevoegd, in 2002 hadden zij nog geen website.)

Advertentie

Geplaatst op 2014-12-05, in Regiomatig, Webmatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Alleen wordt nooit recht gedaan aan de eigenaar van het document…

  2. @Sjoerd: Het is wel begrijpelijk en erg vind ik het niet. Dwz de website waarop ie stond bestaat al 5 jaar niet meer en ook daar stond (net als hier) dat alles geleend mag worden. Ik heb een jaar of 10 terug contact gehad met een ander museum, dat op dat A4’tje staat. De kans is groot dat via hen dit kaartje is gevonden. Zelf deed ik er niet veel mee, hij stond op een achteraf plekje. Dus mooi dat ie zo nog wordt gebruikt. Ze hebben het ding alleen in de hoogte iets verrekt.

    Hij is overigens van voor het Google-maps tijdperk. Deze kaart was door iemand anders ingescanned en ik heb ‘m een stuk duidelijker gemaakt (overgetrokken) en aangepast naar de situatie van toen. Vervolgens als gif opgeslagen waardoor ie veel sneller laadde. In het inbeltijdperk was dat echt nodig.

  3. Maar toch lijkt het me een rare gewaarwording je eigen werkstuk plotseling te zien.
    Strelend eigenlijk.

  4. Knap gedaan met die linken in het kaartje! Hoe doe je dat?

  5. @Bertie: Vond ik ook en was dan ook de aanleiding voor dit blogje.

  6. @Margo: Klik op map-instructie bovenin of kijk met je browser naar de paginabron en zoek dan even naar map. In HTML bestaat het al heel lang. Toen ik het in 2002 gebruikte bestond het al een flinke tijd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: