Dec-18: Tapgat

Rechts een foto van m’n nieuwe pot met craemer (koffiemelkpoeder zonder melkpoeder en zonder koffie). Aan de linkerkant staat m’n oude lege pot. Al een jaar of 15 gebruik ik dat spul omdat het langer goed blijft dan koffiemelk. (Het duurt bij mij een half jaar eer ie op is.) Ik koop de gooedkoopste rommel en maak er met een mes 2 gaatjes in om het spul eenvoudig te kunnen tappen.

Na zoveel jaar zag ik nu voor het eerst dat een ander budgetmerk een indrukbaar tapgat had voorgesneden. Dan denk ik: ‘Hee die snappen het eindelijk’. Maar toch niet echt. Het lipje druk je naar binnen en blijft dan aan de binnenkant hangen. Met het tappen dekt ie dus af en toe het gat weer af. Heb ik toch nog een mesje nodig om dat lipje er uit te wurmen.

Geplaatst op 2014-12-18, in Overmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Ai…toch weer ‘in the box’ gedacht en ontworpen…

 2. Toch wat geleerd : dat 2-e gat heb je alleen bij vloeistoffen nodig. Als je iets enthousiaster dat lipje naar binnen drukt, valt het er helemaal uit. Gewoon een flinke knal :-)

 3. Ach, zo’n gat zit er toch zo in…

 4. Ik kreeg altijd maagpijn van die creamer maar ik nam dan ook een volle eetlepel en dat is dan waarschijnlijk niet de bedoeling.

 5. joostkoks90

  Haha, frustrerend!

 6. Ik zou er gewoon een lepeltje inzetten. En dat tweede gat is mij ook niet duidelijk. Stuift het als er maar een gat is!

 7. Ik bedoel een ? Ipv een !

 8. beter maar niet gebruiken dus

 9. Creamer ging bij mij altijd klonteren, aan een tapgat zou ik niets hebben. Er zijn setjes van 3 kleine flesjes koffiemelk à 90- 95 ml bij de supermarkt. Met schroefdop dus handig, ze bederven niet gauw en je hoeft geen gaten te maken ;) .

 10. @Bertie:De creamzooi die ik gebruik klontert niet. Komt waarschijnlijk omdat ze de laatste jare geprust hebben aan de samenstelling. Die flesjes (zelfs de kleinste) doen er bij mij nog altijd te lang over en worden vies. Kuipjes zou kunnen, maasr die vervuilen me teveel. daarbij is dit stukken goedkoper.

 11. @Jan K.: De oplossing was niet fout, maar de volgende keer wip ik het dingetje gewoon met een mesje naar buiten en verwijder ‘m dan.

 12. @Margo: Dat 2de gat zorgt er voor dat de poeder niet vaccuum zuigt en ik met een kleiner gat nauwkeuriger en gelijkatiger kan strooien. Een lepeltje vind ik vies, Zeker na een kwartaal als ie er erg diep in moet. Met dat vlies er helemaal af gaat volgens mij de poeder ook minder lang goed mee. Op mijn manier komt er minder stof in.

 13. @Knutselsmurf: Dat 2e gat doe ik omdat het poeder zich als vloeistof gedraagt. Ik kan dat gat dan ook kleiner maken en dan blijft het toch gelijkmatig doorstrooien. De volgende keer moet ik bij dit type pot gewoon het lipje met een mes naar buiten wippen en verwijderen. Ik vertrouwde teveel op hun ‘invertiviteit’.

 14. @Dhyan: Ik gooi nog altijd een beetje van dit spul in juist om te voorkomen dat ik last van m’n maag krijg. Mogelijk heeft het bij teveel ook nadelige effecten. Ik heb dat nooit geprobeerd omdat ik teveel van dit spul of koffiemelk vies vind.

 15. Grappig is het ook wel…. Daar is dus èrgens onderzoek gedaan naar het gebruik van deze potten, en toen kwamen ze er (klaarblijkelijk) achter dat mensen (ik net als jij) er een tapgat (mooi woord Xi) in snijden…
  En ik ben het met je eens over die kuipjes, zo vervuilend (of je bent heel lang aan het pulken zodat het bij het plasticafval mag, zoals moi ;-} Achja, we prutsen wat af met z’n allen)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s