Dec-31: Kwartiertje Opera House

Ook ik heb van WordPress een OH-mailtje ontvangen. Volgens hen waren de 42300 pageviews op dit blog genoeg om 16x het Opera House in Sydney te vullen. Leuk bedacht, maar daar trap ik niet in. Ze tellen hiervoor zogenaamde pagina-bezichtigingen en als ik iets op mijn eigen blog zoek heb ik zo 10 van die pageviews in een minuut te pakken.

Beter is het dus om met zogenaamde unieke bezoekers te tellen en dat waren er 11700 in het afgelopen jaar. (2400 meer dan het jaar ervoor.) Dat is nog maar 4,4x een gevuld Opera House. Maar als je bedenkt dat een bezoeker gemiddeld maar 3 minuten op dit blog rondhangt, dan red ik het met dit blog nog niet eens om een kwartiertje dat kuukse Opera Huis te vullen.

En waarom dit bouwwerk aan de andere kant van de wereldbol, terwijl mijn blogs in het Nederlands zijn? Wat is er mis met de Ziggodome of het AZ-stadion. Die laatste kan ik maar 2 minuten en 15 seconde gevuld houden als alle bezoekers van het afgelopen jaar daar net zo lang in verblijven als op dit weblog.

Toch vind ik het leuk dat er nog altijd bezoekers komen, waarvan een deel (soms zeer regelmatig) reageert. Per bericht gemiddeld 10 reacties (zonder mijn retourgemeutel mee te rekenen). En op 136 berichten in het afgelopen jaar zijn dat er bij elkaar circa 1360. Moet nog zien dat zoveel mensen iets iets in het gastenboek van dat Opera House of het AZ-Stadion kladden.

Advertentie

Geplaatst op 2014-12-31, in Webmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. En dat je er volgend jaar nog een paar duizend bezoeken bij krijgt, voldoende om de Alkmaarse kaasmarkt gedurende een week volledig bezet te krijgen. In ieder geval vast de beste wensen voor 2015!

 2. Kennelijk wil WordPress zichzelf in ‘Down-Under’ nadrukkelijker manifesteren.

 3. Bij mij zijn de meeste bezoekers op zoek naar het loginformulier of het reactieformulier.
  Het loginformulier is verstopt en om het reactieformulier te zien, moet je javascript hebben, en dat hebben de meeste bots niet. Het werkelijke aantal bezoekers ligt vrij laag en 99,9 % komt uit Nederland, niet uit Oekraïne, China of Togo.

 4. Ik heb daar met mijn eigen blog gelukkig geen last van…

 5. @Knutselsmurf: De bezoekers hier komen voor ruim 90% uit Nederland, 5% uit Duitsland en wat mensen met een .com IP-nummer die ook uit Nederland kunnen komen, maar deels onterecht voor US-burgers worden aangezien.

  Schijnbaar worden de geweerde spammers niet geteld, want dit komen allemaal van buiten NL en schrijven in het Russich of Amerikaans.

 6. Ik krijg voor mijn eigen gehoste weblog niet zo’n verslag, maar vind het wel best. Ik kijk zelden of nooit naar de statistieken. Ik kijk wel eens naar wie was online, maar zie daar allemaal onbegrijpelijke dingen. Maar ik wens je een mooi nieuw blog-fiets-enzovoort jaar toe!

 7. Drie minuten vind ik best lang hoor Xie.. Zelf heb ik geen stats (afgezien van zo’n heel eenvoudige die ik van jou ‘ns afkeek) en ik zou niet weten hoelang mensen op mijn blog lezen. Maar je relativering en vergelijkingen zijn in elk geval geestig.
  Uit je reaxie begrijp ik dat je ook spammers hebt, knap dat ze die niet meetellen (en dat jij ze wist voor ik ze hier ooit tegenkwam!)

 8. @Jolie: De spamreacties worden automaisch afgevangen door akismet en die zet ze in een aparte bak. De score is vrijwel 100%. Dwz er komt nooit een spammer door, maar er worden ook geen goede reacties ten onrechte voor spamreacties aangezien.

  Ik kan overigens met de stats van WordPress ook niet meten hoelang bezoekers op dit blog verblijven. Uit andere ervaringen weet ik dat een deel binnen enkele secondes al vertrokken is en anderen kunnen tot een half uur grasduinen en lezen. 3 minuten lijkt me als gemiddelde echter reeel.

 9. @Ximaar, handig, daar https://akismet.com/development/ ga ik ns zoeken of er iets tussen zit dat op m’n restauratie-forum past, daar ben ik handmatig spammers aan het wissen/IP-bannen.
  Ah, en de tijd is dus niet zichtbaar, ik vroeg me al af hoe dat nu meetbaar kon zijn.. Mijn vader zegt het ook wel ‘ns “je bent maar 1 seconde op mijn site, volgens de teller”, en dan zeg ik, dat kàn bijna niet kloppen, hoe meet dat ding dat nou? (Technisch veel haken en ogen, volgens mij.)

 10. Leuke vergelijking! Ik kom af en toe langs in 2015

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: