Jan-07: Nuon Overstappen Loont

Nuon heeft een actie met de naam ‘Nuon Blijven Loont’, die bestaat uit ‘Nuon Blijven Loont Energie’ wat de som is van ‘Nuon Blijven Loont Stroom’ en ‘Nuon Blijven Loont Gas’. Die termen worden door elkaar gebruikt, maar het komt er op neer dat alleen ‘Nuon Blijven Loont Vieze Stroom’ korting oplevert.

Je krijgt dus geen blijfkorting op gas. Dat terwijl mijn gaskosten 6x zo hoog zijn dan mijn elektriciteitskosten, die ze populistisch stroomkosten noemen. (Gas stroomt ook, maar dat noemt de Nuon dus geen stroom.) Maar je krijgt ook geen blijfkorting op belastingdelen, vastrecht en de netwerkkosten. Groenestroom en vaste contracten vallen er ook buiten.

Van de 10% korting die je het eerste jaar krijgt blijft op die manier maar 0,85% korting op de totale energiekosten over. Mijn totale jaarkosten zijn 844 euro en daar krijg ik dan 7,2 euro korting op. Die blijfkorting loopt in 4 jaar op naar 25% wat dus niet meer is dan 1,96% op de totale kosten ofwel 16,6 euro per jaar.

Het klinkt sympathiek dat Nuon de verstokte blijvers een fooi geeft. Veel oudere mensen stappen niet over omdat ze het lastig en gecompliceerd vinden. Die mensen krijgen nu iets, maar daarvoor moeten ze zich wel via het internet aanmelden. Een deel van hen heeft geen internet en krijgt die korting nog steeds niet. En dat zijn juist de klanten die altijd bij Nuon zijn gebleven.

Het is natuurlijk beter dan de overstapkortingen die gegeven worden, maar daar doet Nuon altijd nog dubbel en dwars aan mee. Als je naar Nuon overstapt kan je 10% korting krijgen op stroomleveringskosten, in mijn geval dus die 7,2 euro per jaar en je krijggt 100 euro cashback. Dat is dus 100 euro gunstiger dan wat je krijgt als je blijft.

Slimme mensen stappen dus jaarlijks over en strijken steeds die overstapskortingen op.

Kortom de actienaam ‘Nuon Blijven Loont’ is pure onzin. Het moet zijn ‘Nuon Jaarlijks Overstappen Loont Meer‘. En als je toch voor het geld gaat, dan kan je dit jaar beter de eenmalige 140 euro overstapkorting van EnergieDirect opstrijken.

(Het bovenstaande is berekend op mijn eigen gemiddelde jaarverbruik van 850kWh elektriciteit en 850m3 gas. Door de opwarming van de aarde gebruikte ik het afgelopen jaar 670m3. Opwarmen loont dus ook.)

Advertentie

Geplaatst op 2015-01-07, in Milieumatig, Overmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Zowel jouw stroom als gasverbruik zijn ruim onder het gemiddelde.
  Bezuinigen wordt daardoor ook steeds moeilijker.

  Vriendelijke groet,

 2. Had je deze bijdrage niet eerder het levenslicht kunnen laten zien ik ben dit contract een paar weken terug aangegaan nadat ik me telefonisch had laten voorlichten en geen zin had zelf de berekeningen te maken.

 3. @Dhyan: Volgens mij zit je er geen jaar aan vast en mag je vrijwel meteen weer overstappen. Ik had er al eerder van gehoord, maar pas door de uitzending van Radar kwam ik op het idee om het eens wat beter te bekijken. Radar liet dus veel steken vallen. Ze klaagden wel over wat kruimels, maar het hoofdprobleem dat er van die korting vrijwel niets overblijft heb ik niets gehoord.

 4. Alleen mij e-rekening is wat aan de zeer hoge kant. Gas dat valt wel mee.

 5. @Rob en Sjoerd: Maar ook bij een hoger verbruik heb je er niet veel aan. Bij 3500kWh en 1800m3 gas blijft van die 10% maar 1,33% (ofwel 27 euro) op het totaal over.

 6. Mijn energieverbruik is laag, het lijkt me niet zinvol om over te stappen naar wie dan ook.
  (En Radar is nou eenmaal niet van het grotere werk.)

 7. @Bertie: Als je geld wilt besparen dan zou je per jaar een andere energieleverancier moeten nemen en telkens de overstapkorting van 100 tot 150 euro op kunnen strijken. Dat heeft niets met je verbruik te maken, alleen met de belachelijke manier waarop de zogenaamde concurrentie van energieleveranciers functioneert.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: