Mrt-20: Een Glimp te Alkmaar

Rond 10 uur zag m’n 10 jaar oude 2 megapixel camera het bovenstaande door het bijna een jaar niet gelapte voorraam van m’n benedenwoning. 10 minuten later was het wolkendek weer volledig gesloten.


Via de wolkenradar zag ik dat de bewolking boven Alkmaar iets dunner was, wat me toch maar even door het voorraam deed kijken. Je weet maar nooit. Hierboven een animatie van de wolkenverduistering boven Nederland. Rond 10:45 werd de bewolking het minst belicht door de zon.

Advertentie

Geplaatst op 2015-03-20, in Alkmaar, Klimatig, Woonmatig, Ximatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Dan heb jij meer gezien dan ik, in Langedijk is het nog steeds bewolkt, het werd wel wat donker om half elf.
  Op naar de volgende eclips, 28 september is er een maansverduistering

 2. Ohhhhhhhhhhhhhh, mooi!

 3. Hier was helemaal niets te zien…

 4. In Ede is ook niets te zien geweest. Het werd alleen wat donkerder, en weer lichter. Allemaal mist en wolken.

 5. Inmiddels heb ik een animatie toegevoegd van de wolkenradar boven Nederland.

 6. @Bytheway: Jullie wonen net iets te noordelijk en hebben zo de dunne plek in de bewolking gemist. Je weet overigens hoe ik woon en hoe weing zonlicht er in m’n huis kan vallen door de ligging en de bebouwing. Rond deze dagen heb ik alleen direct zonlicht mogelijk tussen 09:30 en 12:00 en tussen 16:00 en 17:00 (dan verdwijnt ie weer achter het ziekenhuis.)

  Die zonsverduistering kwam voor mij dus op een mooi moment, ik hoefde er m’n huis niet voor uit.

 7. Wauw, wat ziet ie er MOOI uit! Hier was de bewolking zo dik, we hebben nog even overwogen om “ergens’ naartoe te reizen.. Maar overal (in de buurt) zag de ‘bewolkingsradar’ eruit als ‘dicht pak wolken’ :-/

 8. P.S, mooie animatie! Goed gemaakt!

 9. @Jolie: Die animatie heb ik met 7 schermprintjes gemaakt, aangezien wolkenradar javascript gebruikt. Vervolgens in elkaar geplakt met Coraldraw 7 die gratis bij m’n Windows98 laptop kwam. (Steet-of-die-art :-)

 10. Hier in Marburg was het zonnig, maar ik heb niets gezien, want ik had geen passende bril … Wel de schemering opgemerkt natuurlijk.

 11. Mazzelkont. Hartstikke mooi, de foto.
  Hier was niets anders te zien dan ’n beetje donkerte, ongeveer 10.30. Alsof er een onweersbui zou komen.

 12. Nu heb ik me weer bekeerd tot volgeling en komt er weer geen mailtje bij me binnen! :-(
  Goeie foto, en dat door vieze ruiten! :-) Bij ons was het hartstikke bewolkt, maar zo boeiend vind ik het nou ook weer niet, maar ik had het wel even willen zien. Toen onze kinderen klein waren hebben we het wel gezien, in Istrië, ik weet niet wanneer dat was. Ik vind het wel unheimisch als het zo duister wordt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: