Mrt-26: Ursem gem Alkmaar?

Midden-januari trof ik deze foto in de regionale krant:

Helaas een slechte opname mijnerzijds en een betere kon ik nog niet op het web vinden. Het zijn de nieuwe komborden voor een 14-tal woonplaatsen in de voormalige gemeentes Schermer en Graft-De Rijp, die nu van borden zijn voorzien met daaronder ‘gem Alkmaar’.

Onlangs was het lekker weer om een rondje te fietsen en bedacht ik eens te kijken of er inmiddels nieuwe komborden rond Ursem gem Schermer Ursem gem Alkmaar hangen.
En jawel, dus niet:

Hierboven het gehucht, dat vanwege een eigen postcodenummer een jaar of 20 terug verheven is tot een heuse woonplaats. (De kerk links op de achtergrond staat in het gewone dorp Ursem in gemeente Koggenland.) In het stukje Ursem binnen de Schermer stonden nooit komborden en nu nog steeds niet. Op de bovenste foto hangt ie links in het midden in het stadhuis te pronken. De rest is keurig geplaatst, maar rond Ursem gem Alkmaar hangt 3 maanden later nog niets.

En gek is dat niet. Er staan geen frames van de oude borden, die er nooit gehangen hebben. Maar misschien wel ‘erger’, het betreft hier een 60km/h weg en met een kombord zal de snelheid waarschijnlijk verlaagd moeten worden tot 50km/h. Daar was vast niet bij stil gestaan.

Advertentie

Geplaatst op 2015-03-26, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Nadenken is sowieso moeilijk voor gemeente ambtenaren…

  2. Te laat… ;)

  3. Mooi verhaal.
    Vooruitdenken ontbreekt vaak en nadenken is helemaal moeilijk.
    Vriendelijke groet,

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: