Apr-20: Kinderwagenjogfiets

Deze ‘frame’de contraptie trof ik naast de V&D. Eerder zag ik ‘m al door de stad flitsen.

Na het opsporen en bezoeken van de website begrijp ik dat het een multifunctionele kindervervoerfiets is, ofwel een kinderwagen met fietsaandrijving. De kinderwagen en fiets zijn apart te gebruiken. Je kan ook de kinderwagen met een fiets trekken. Kortom erg veelzijdig en de enige die ik van dit type ooit gezien heb. Het mag duidelijk zijn dat er geen kind in zit en dat de ‘bak’ gebruikt wordt om spullen in te vervoeren.

Het ontwerp van deze Zigo-Leader komt uit Weilerbach, dichtbij Kaiserslautern in Rheinland-Pfalz. Daar ben ik ooit langs gefietst in een tijd dat Duitsers alleen nog maar auto reden. Zeker op dit gebied is Duitsland in de laatste 30 jaar enorm veranderd.

Advertentie

Geplaatst op 2015-04-20, in Rijwielmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ik vind het een geniaal ding. En zo te zien kost hij ook nog eens minder dan die lompe gevallen van staal en multiplex die ze in Nederland maken.

  2. Een geinig karretje en nog multifunctioneel ook.

  3. @Beide blogheren: Zelf vind ik het ook een grappige oplossing, maar ik kan me voorstellen dat dames met een minder technische inslag het transformeren te ingewikkeld vinden. Misschien wel vandaar dat deze vrouw? met een lege kinderwagen door de stad fiets.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: