Mei-14: Hemelvarende

Gisteravond werd in Alkmaar de ‘CityRun’ verlopen. Dat hield meer dranghekken dan bezoekers in. Lopers waren er des te meer en dat zorgde dan weer voor een slechte bereikbaarheid en in mijn ogen onnodige energieverspilling. Dat laatste gaat me niet echt aan, maar gewoon een rondje door de stad lopen was niet eenvoudig. Laat staan een ijsje halen bij Ijssalon De Mient. Overal tijden wachten tot er een gaatje in de hardloopstoet was om over te steken.

Verder is dit blijkbaar de groep die het meeste zwerfafval achterlaat; overal van die waardeloze ‘energy-drink-flessies’. Dat spul werkt echt niet, de neerkwakkers en neerkwaksters hebben duidelijk te kort puf om ze in de legio vuilnisbakken te deponeren.

Op een paar plekken waren wat dreun-jockies in de weer en daar stond redelijk veel publiek. Ook op het Ritsevoort was het gezellig druk, maar op hele stukken was er nog geen toeschouwer per dranghek.

Wat ik wel erg mooi vond waren een paar verlichtte mannen die op waterkracht in de Oudegracht ten hemel voeren (of beter spoten):

Eentje maakte een setje salto’s, maar toen had ik mijn camera nog niet in de aanslag. Ik vond het een fraaie show, maar helaas moesten zij het ook doen met te weing belangstellenden. Eigenlijk ook niet zo vreemd als je bedenkt dat tegelijkertijd Juventus bij Real Madrid heen en weer liep en dat rechtstreeks op TV te volgen was.

Advertentie

Geplaatst op 2015-05-14, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Ja, die plastic Energy flesjes blijven een gruwel ……

  Zonnige groet,

 2. Dat weggooien leren ze bij het wielrennen, die renners kwakken die bidons ook maar lukraak ergens neer.

 3. @Sjoerd: Dat zal zeker kunnen. Maar hier verschenen 30x zoveel deelnemers aan de start en daarmee is dit probleem 30x zo groot. Daarbij is afstappen voor een renner op snelheid en dan zoeken naar een prullebak in de alpen niet zo eenvoudig als hier gewoon langs 1 van de 100 prullebakken lopen die langs het parcours staan.

 4. Hoe kun je nou salto’s maken met een opwaartse druk van water? Dan keil je toch meteen ter aarde c.q. water?

 5. @Dhyan: Hier een youtubefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=zKZJMur192g

  Als ik het vergelijk met wat ik verder op youtube zie, dan was het op de Oudegracht nog behoorlijk spectaculair. Zeker als je bedenkt dat het er niet zo breed (ca 20 meter) en niet zo diep (1,5 meter) is.

 6. Hun afval weggooien hoort bij wegsporters. Verder zeg ik niets over ze, stel dat ik hoge bloeddruk krijg, grrrr.
  Die hemelvliegers zijn prachtig, zalwel opgang maken bij evenementen.

 7. @Bertie: ‘Wegwerpsporters’ ;-)

 8. Als zij zelf het lijdend voorwerp zijn. ;)

 9. Ik xi het al met een jankende jetski ernaast, lekker als je fijn aan het water woont.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: