Mei-17: Limbo in Limmen

Daarmee bedoel ik geen Limburger of Limmenaar, die de Limmer Bloemendagen in Limmen aanschouwde, maar het zielige voorgeborchte waarin die Bloemendagen dit jaar verkeerde. Vorig jaar gaf men aan dat het in 2014 toch echt de laatste keer betrof dat Limmer vrijwilligers hun tijd in een set bloemenmozaieken had gestoken. Eigenlijk zag het er in 2014 al minder uit dan in voorgaande jaren; een soort afbouw dus.

Maar een paar maanden terug las ik in de regiokrant dat er een doorstart zou komen. Schijnbaar vinden de bewoners het te leuk en hebben ze wat meer vrijwilligers gevonden om door te gaan. Ik begreep zelfs dat het dit jaar weer wat meer voorstelde. Dat heb ik zelf echter niet vast kunnen stellen en dat kwam simpelweg omdat ik (bijna) te laat was. Door een rugprobleem toog ik pas op 8 mei op de vouwfiets Limmenwaarts. Terwijl de Bloemendagen van 2 tot 6 mei waren.

Mijn verwachtingen waren dus niet hoog gespannen. Bij aankomst was ik al blij met een bont bollenveldje (ziet hier ook de rest van de foto’s).

Daar hoorde ik een spaak breken. Iets dat me al een jaar niet meer overkomen was nadat ik wat reserve spaken had ingeslagen. Die moet er (9 dagen later) nog steeds in. Wel begreep ik dat ik wat rustiger aan moest fietsen om een grotere slag in het achterwiel te voorkomen. Bij elke bocht nam ik dan ook het besluit om via de andere kant terug te gaan of om verder de route door Limmen te vervolgen.

Die routebordjes waren echter al weggehaald en een flink deel van de mozaieken was er ook niet meer. Aan de westkant trof ik er wel een, maar die vond ik niet mooigenoeg voor een foto. Pas aan de oostkant kwam ik Van Gaal tegen. De man die immer zijn best doet om gepersifleerd te worden. Ik trof trouwens ook een mooie Scania Vabis touringcar uit 1965. Die deed me denken aan de schoolreisjes toen ie nog nieuw was. (Bij het RDW staan bussen te boek als ‘vrachtwagen’.)

Bij het oude brandweergebouwtje waar Muziekvereniging Excelsior zit (zat?) zag ik nu voor het eerst ook een mozaiek. Maar daarna was het weer akelig leeg en was het meeste weggehaald. Het fietsen ging echter lekker en het weer was prima. Pas aan het einde van de route zag ik weer een mooi bouwwerk dat net in Heiloo staat. Deze keer hadden ze daar flink werk gemaakt van de Kathedraal in het Kremlin. Maar dat had ik mis, hun noeste arbeid is deze keer gestoken in de Bloedkerk van Sint Petersburg. Doorgaans staan op deze plek langs de Kennemerstraatweg teveel bloemendagbezoekers om er goed te kunnen fotograferen. Deze keer was ik er geheel alleen had er volop de ruimte voor wat extra opnames uit andere hoeken.

Maar dat ik net in het Limbo zat tussen wel en niet meer zichtbare mozaieken was me wel duidelijk. Ik had geen dag later moeten komen.

(Voor Robert heb ik nog een extra foto toegevoegd met een bollenveldje aan de zuidkant van de Boekelermeer, waarop langs het Noordhollands Kanaal ook een fraaie windturbine te zien is. Echt lelijk vind ik dit zeker niet.)

Advertentie

Geplaatst op 2015-05-17, in Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Het Kremlin is echt prachtig. Zo knap en zoveel werk.

 2. @Zilvertje: Ik heb het hersteld. Het bleek de Bloedkerk in Sint Petersburg te zijn. Het is er natuurlijk niet minder mooi om.

 3. Heeft uitgebreid in de regionale krant gestaan dat er nieuw leven is ingeblazen.
  Heb er zelf niets van gezien, in ieder geval veel minder dan jij.
  Sterkte met je rug en bedankt voor de mooie plaatjes.

 4. @Bytheway: M’n rug heb ik net vanochtend hersteld verklaard. Na zo’n 14 dagen voel ik er niets meer van. Ik denk dat het een beknelde zenuuw is geweest. De hoofdproblemen waren uitbedstappen en sokken aantrekken. Dat was ook de reden dat ik de vouwfiets zonder mannenstang heb gepakt.

  Via de link van de Bloemdagen hier bovenaan kom je op hun foto’s van dit jaar.

 5. Oh, nooit echt het Kremlin goed bekeken, maar het blijft toch prachtig en geweldig knap.

 6. bestaat er ook nog een vrouwenstang?

 7. Hoewel ik familie heb in Limmen heb ik nooit iets geweten van de Bloemendagen. Toch es een bezoek brengen. Volgend jaar dus.

 8. De Bloedkerk is ook in het echt heel indrukwekkend. Vol met mozaïek

 9. @Bytheway: Zal dat niet de 2de stang zijn op sommige (vroeger veel) damesfietsen die tussen de trapas en het stuur zit.?

 10. @Bertie ze doen het nog maar 70 jaar. Ik vind deze methode waar de bloemstukken stilstaan en de bezoekers langsfietsen aardiger dan zo’n corso waar het andersom is en je binnen een paar alles voorbij hebt zien trekken. Voordeel is ook dat dit een paar dagen blijft staan en je niet maar 1 tijdstip hebt. Anna Paulowna doet het ook op de Limmense manier, maar die moet ik zelf ook nog een keer goed bekijken.

 11. @Trijntje: De bouwstijl lijkt op die van de Kathedraal bij het Kremlin of wat ik zelf in Kiev heb gezien. Van deze kerk wist ik niet, ik las het pas later op de website van de Bloemendagen. Waarschijnlijk heeft er een bordje bij het dit Heiloose bouwwerk gestaan en was die al weg toen ik de foto maakte.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: